konflik….

idup ni penuh ngan konflik…cm cite spa Q hehehe see bila type menda mengarut tgn aku laju jek…bila buat notes..gle slow2..dasar bdk nakal tul..

konflik akan timbul bila menda kecik yg supposednya x dak isu berbangkit…tp bila ada kaki cucuk (yg ni andaian liar aku, blom terbukti lg kesohihannya sbb 2 perlu potong ..maapkan sy sekiranya sy slp)…ada plak yg pandai2 nk tlg jwbkan …kira baik la nk tlg jwbkan tp yg slpnya bila kte x phm situasi sebenar dan mslah sebnya…dia x tau apa kes b4 ni..ntah apa2 pom menda dah jd..ni 2nd time nama aku tercemar di mata depa….kali ni perlu bertindak kerana keadaan dl x sm ngan skrg…dl nama aku brk…tp aku rs depa ms 2 lbh rasional …tau mana yg btl n slh…tp kali ni..emosi melbhi segalanya..

bila jd mcm ni….automaticly kte akan bermuhasabah diri…kes dl jd bila aku berdiskus dlm dwn xm…diskus weh bkn meniru…soalan esei cmne nk tiru..b4 ni zmn sek aku x penah berdiskus dlm dwn exam..dlm dwn kuliah time kuiz or mid term slalu la diskus2 ngan depa ni…tp exam2 bsr dlm dwn x penah lg…bila rekod ini dipecahkan- diskus dlm dwn xm…bkn diskus sume soalan bleh kira bape point…(lgpom menda2 cmni buat at ur own risk)..kalu x lulus jgn blame org ni tiru sy sbb 2 dia lulus…bla bla…sendiri mau pk …tiba2 bleh pop up kt org ats…aku lulus sbb meniru huhuhu sgt sedis…cm usaha kte selama ni sia2..lulus sekadar meniru..kte pttnya reda apa yg kte dpt…dah tertulis 2 rezki dia…kalu bkn rezeki kite dok study tunggang langgang pom kalu tuhan nk uji kte …x nk bg lulus lg…kte kena reda…kte kena pk may b tuhan dah aturkan yg terbaik utk kte…at least kte dah usaha…bkn nk mengungkit tp nk ckp tiap kali aku try nk buat jht..mesti kena bls cash…setiap tindakan or perckapan kte ..kte kena pk 2x sblm buat..

sejarah berulang…achewahh ..aku jgk degil..org soh pndah x nk pndah…tp aku pom pelik nape ada org nk cr psl ngan aku…kes began time last mee*ing techn*cal….org2 yg x dak dlm meeting 2 jgn pandai2 nk buat conclusion apa….dr pemahaman aku…perpindahan ni bleh hold dl…sbb x dak kata putus bila nk angkat2 brg ramai2…yg ni aku x kisah….en suami dah janji nk angkat brg aku…dia yg slalu dok tanya bila nk angkat brg ..aku jek degil nk lengah2…bila dah kena br nk terhangguk…see aku br nk buat jht skit nk lengah2kan pndh..lgpom x dak org nk overtake lg bilik kt sana…aku pom skit pom x berniat nk claim…apa sgt la claim 2 bandingkan ngan elaun2 lain yg kte dpt 2..aku tau aku menumpang kt sana…tmptku di sini ..smpi ms aku mai sini jgk…aku tau aku hanya semut merah mana nk lwn gajah…just blom lg msnya…tp pangggg aku terkena lg…sia2 je kena cop bdk nakal…x ikt ckp b*s…

moral of the story (tiap kali ada story mesti ada moralnya…tp x penah nk amk sempadan..dok ulang jgk)….kte kena berhati2 dgn kata2 kte…kalu sm2 kwn yg agk baik…bleh la main ckp lps…tp kalu ngan pihak atasan ada certain thing even betul pom..tp ats dasar kwn2 kte kena rahsiakan….perckapan, rungutan kwn2 ni biasanya hanya lah satu keluhan pd waktu 2…waktu tgh stress or emo…nama pom kwn2…kt mana lg kwn2 nk melepaskan keluhan…so amk 2 hanya sebagai “sekadar mendengar” atau “sekadar mengetahui”…jgn kte pandai2 nk g smpikan kt org…kalu kt kwn2 jgk x pe…ni kt pihak luar, org akan pk lain…so jd lah muslimah solehah achewah.,..ibu yg mithali…jgn dok wak jht lg….jht skit2 takat p bank waktu keje x pe kan….bleh cover blk waktu ptg blk lwt or waktu ada aktiviti weekn hahaha

so tindakan aku lps ni…p mtk maap yg org yg sblm ni aku terlps pandang (b4 kejadian ni, aku x terpk hal ni)..aku terlupa yg aku hrs mtk maap pd org yg aku pttnya mtk maap awl2 lg …dia x b’slh tp dia terheret sm mendgr aku meninggikan suara…ni la 1st time sepjg 5 thn keje…aku bersuara time meeting n tertinggi skit tune …x sangka plak rentetannya jd pnjg…nk wak cmne ms 2 hormon x stabil+rs ditindas…temperature asyik up jek…so pandai buat…pandai la tanggung…terlanjak perahu bleh diundur…terlajak kata uhuhuhuhu memakan diri…

Advertisements

5 thoughts on “konflik….

  1. sarahibrahim berkata:

    1st to comment! hoyeaahh! hahaha

    fuh fuh fuh panassss…

    segala kerja akan jadi lebih mudah sekiranya berterus terang kan? tapi kalau dah berterus terang tapi tak paham2 jugak tu memang tak boleh nak cakap apa daaaa…

    p/s – aku dah bosan dengan orang2 yg suka memerli.. especially suka naik status kat ym.. orang2 yg tak berkenaan pulak sakit mata menengok! sori, ter’emo’ kat blog hang..

  2. puya berkata:

    itula xsemua kawan2 boleh diajak bergurau..kekadang derang xleh bezakan yang mana gurauan semata2 dan yang mana kenyataan..kalau bab gurau2 yg amik serius (dalam ertikata xpaham bahasa ke org gurauuuu je laaa..) tu tetiba kuar citer negatif pasal kita….apa2 pun hidup mesti diteruskan……chaiyokkkkk….

    p/s: komen i ni ada kena mengena dgn topik ker?? ehehehe

  3. danbintangberkelipan berkata:

    hahhaha msk jgk seposen…ni cite kwn2 yg suka sebarkan rungutan aka ketidakpuashatian kte kt org yg x septtnya….so lps ni kte x leh bersungut apa pom dpn dia…walaupun yg kuar dr kte hanyalah rungutan utk lepaskan beban di fikiran achewahhh…pandai x i bermadah

    bleh up jd spy jgk hahhaha

  4. ketua penjahat berkata:

    alloooo……aku terlambat sket, tp aku nk bg komen gak, sbb aku adalah watak utama dan nko hanyalah watak sampingan.Sebelum aku xpenah kena mcm ni, so, aku xtahu blh wujudnya peristiwa mcm kita kena ni, walaupun aku dh lama bkwn & dh ramai kwn. So, nasihat aku, xpayah pk sgt pasal ni, cuma lps ni kena pk dulu apa yg patut dan xpatut dicerita pada sape yg patut dan xpatut.hehehheheheh……….apa yg penting, kena tahu MASA YG BETUL, TEMPAT YG BETUL DAN KENA DGN ORG YG BETUL……

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s