sesi stress akan bermula

en suami mau outstation sok ke UMP phg..mula la aku angin kus3…..hanya rg2 yg dok umh mertua + jd mertua yg x mesra alam sj yg phm perasaan ini….utk menantu2 yg mesra alam + slalu beramas mesra ngan MIL ..no big deal la…

aku mmg agk kurang survive dok umh org (aku penah terkeluar statement kt en suami..ms 2 tgh beremosi lbh skit “dah la menumpang umh org”…sbg blsannya aku kena perli…”umh mak , umh kte kte jgk….tp 2 umh dia mmg la dia selesa…aku ni yg br dok ..x kan suka2 nk buat cm umh sendiri”)….just imaging..aku dr form 2 dok hostel..blk weekn 2 mgu skali jek…even maktab kt kg raja jek…20 min form my home…form 4 p tepeng…yg ni lg jarang blk..matrik smpi ke U…tp ms dok U aku slalu blk…kdg2 almost everyweek smpi bak marah…”cukup2 la blk ..dok study kt sana elok2″ hahahha sbb dia x larat nk p amk aku subuh + anta blk after magrib naik bas..

aku rs x sbr nk dok sendiri.. dah lama x feel golek2 dpn tv..aku tgk org lain selamba jek buat dpn FIL + MIL…aku rs agk x sopan…sbb 2 aku xbuat…nk bukak fridge amk food pom aku tkt..kalu berani amk pom time btl2 x leh thn…nk2 dah peknen ni..time mulut payau…nk cr smthing buat mengunyah…kalu dl …haram aku nk nuka fridge…sahkan nk msk….skrg ni dah berderet2 wishlist menda yg aku nk mkn…tp x dak peluang nk msk…achewah..cm pandai sgt msk..tp mskan sendiri lg sdp kan…yg lwk last month…x thn sgt nk mkn smbl blk ..kul 10 mlm aku p msk umh sewa dl….feel abs u…even sambal bilis koboi jek..goreng2 bilis + kentang…pas tu buat sambal…

sib baik weekn ni ada ari sukan..at least 2 hr dah save…bygkan ms en suami p kl…5 ari aku dok bertapa dlm bilik…cmne lah aku x stress…last skali en suami blk aku tarik mulut…aku nk mrh bila dia bleh outstaion tanpa pkkan aku nk  tgh sakit…ada bleh bestpren yg x reti bhs(+en suami yg x reti jaga ati wife dia jgk)…bleh plak nk p outstation tggl wife tgh skt…blk dr klinik siap kalut cr roti, nk bwk bekal mkn tgh jln…bestpren soh…aku bersbr la….telan je lah…nk buat aku meletup..pttnya blk ptg ahad…bleh plak extend blk sok..sbbnya nk shopim..tp tipu yg lain ada hal kt putrajaya…adusss…ada jgk bestpren cmni..x phm condition kwn2 yg dah ada family…bkn tggl keta je kt umh…tggl ank bini jgk…nt dah kawen, rs lah sendiri…nk2 dok plak umh mertua…dusssss

cpt la umh siap…dpt CF cpt2…aku dah x sbr….duit pom makin susut dok mengarut..corelle, corningware….pokok n bunga sume dah semai..lwk kan umh x siap lg..poko2 sume dah siap…pokok limau, keladi n ntah2 apa2 lg…MIL dah semai rdah 7 pasu..kami beli pasu jek..yg lain MIL buat…kt kg pom dah ada 3 pasu..pokok mini ros+pokok daun kaler merah=aku beli kt mpkb…dan pokok tulip..jgn x tau my ma tanam tulip keh3…dsc05410

dsc05415

 

dsc05414

nk chow..nt sok sy hapdate pic umh..yg mgu2 kami p tgk progress

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s