BABY IA

Lama x hapdate psl baby….skrg kan trend buat shortform aka initial….EE..erra emran.x lupa jgk AF (ihihiiiihi bleh kan tiru tok guru..i kan ank murid u)…kebtlan ms p bank…tgk ada kompilasi artikel2 psl peknen…bonus 1000 nama dlm islam ….gigih la aku beli…tgk2 skit jek..just2 nama2 glamer zmn skrg..start dr situ br diskas nama utk baby…mula2 nk letak IN….gabungan nama aku ngan en suami …IN & NA..tp disbbkan sbb2 yg mau dielakkan …cdgan ditolak 2 bulat suara hahhaha kte reka lain…buat skit penakulan mantic….IN & NA…sbb N kt tgh sm…so kte kanselkan N tggl IA…so initial utk baby adalah IA….aku tgk2 nama cm best..Iris Amani….Insyrah Amani…Iris Alya…Iris Auliya…byk sih kalu nama girl …kalu nama boy cm ssh skit nk cry g senang dan unik..en suami slalu bg cdgan yg kurang bernas..cthnya I**i**m…i***n…wakakak tidak2 td nama adham best jgk….ikt2 aku nk ltk adam tp dpt kt akak aku dl…tp ok jgk kalu letak I**** Adam hehehe tgk la nt…bila dah tau jantinanya..org suka Tanya instic aku…aku x dak apa2 instic tp muka skrg mmg x leh pakai krim apa2…org ckp boy..tp aku jgk suka beli bunga skrg…tp dl2 lg aku suka bunga…so girl ke..ntah…just wait n see…apa yg aku hrp skrg just baby sehat dan sempurna..jd ank yg soleh dan solehah serta berjaya dlm idup…cm mamanya…hehehe perangai buruk ibumu x yah la amk yeee….nk pggl apa pom aku x decide lg ..

 

Aku dah scan week 16…ada skit problem “low lying placenta”…aku pom dok search jgk.agk ngeri jgk kalu smpi trisemester uri x pusing..hopefully uri akan pusing..ingat nk mtk 2nd opinion kt mahsuri bila msk 20 weeks…tp sue plak bg artikel…x elok sgt scan slalu…yg direkemenkan 4x spnjg peknen…so tgk dl lah…sbb kalu ikt appointment klinik gomen nt 7 bln scan lg…mabuk2 pom x discovered penuh lg….dok muntah2 lg….perit sih…tp x pe lah..at least bila skt ..terhapus dosa2 kecilku

 

Sok 1st kuliah aku utk sem ni…abs la ms utk berpoya2….chatting..mkn …tdo….itu rutin aku ari2…tp keje aku sume aku bleh siapkan..x dak aku nk kacau idup org…org yg kacau idup aku ada….eh lupa mls nk beremo..hahahha ntah cukup kesal ngan situasi opis skrg…dah x bleh nk berlbh kurang ngan kwn…main ikt emosi sendiri..ntah aku pom bkn perfect….tp aku x penah nk p cucuk org…x penah nk jthkan kwn.dan x penah nk expect too much kt kwn..…apa2 hal pom alhamdullilah sume keje aku dipermudahkan…kalu ada yg slack2 skit pom..2 adalah dugaan yg dtg melanda….bak lagu nasyid ‘sekeping hati di bawa berlari…bla bla bla c/o tp jln kebenaran..x akan selamanya sunyi ..ada ujian yg dtg melanda …ada perangkap menunggu mangsa”…dah tua2 ni sume jd emo.jgn simply judge org cm 2 jek…tp 2 sume hak msg2 ….x kan aku plak nk control emosi org…emosi aku pom x terkontrol..yg penting kte sm2 saling ingat mengingati…

Advertisements