Tag dr momma ummar..

Instructions:- -Go to your photos folder in your computer. -Go to the 6th folder of photos. -Go to the 6th picture in that folder. -Put the picture on your blog and description of it. -Invite six friends to join the challenge. -Link them in your blog and let them know they have been challenged. This is 6th picture in my 6th folder!

dsc053841

ini adalah guppy hasil copekan dr ternakan sarah…sy amk mereka ini di usia kecik lg…x bsr2 pom lg…blom berank pinak may b sbb msh remaja..

ini adalah percubaan kali ke 3 sy membela ikan…1st time ms kt tmn mhbbh ..lps buat beberapa research melalui forum2…ikan yg x perlu filter n sume mak nenek adalah sword tail n guppy…sy mengambil keputusan membeli sword tail…feeling ala2 membela goldfish…hahhaha mlgnya sekor mat…sy pom beli sepsg lg…disbbkan psgan yg x balance…x smpi seminggu dah mati…abs percubaan kali pertama…percubaan kali ke 2…guppy dr maria…yg ni lg kronik…satu2 mati …ada sekor mati terpijak ms nk salin air…adei….

ni kali ke 3…harap2 lama…sbb mereka ini ramai pembela angkat antara pakcik tajudin dan azmi yg memberi gasa karbon monoksida hsl hembusan asap rokok mereka..

sy mau mengetag hehhehe

1. mummy faheem

2. lovingnemo

3. cikimah

4. pn puya

yg lain dah buat kot hehhehhe

huhuhuu

ari ni sy buat montly cek peyut….hemoglobin sedkt trn..sy masih mabuk2..cmne lah nk mkn byk…so cik misi soh saya tamb mkn zat besi 2x sehari uhuhuu…pas tu sbb ari 2 kena wat test BSP…kena buat lg skali utk monitoring…adeii…penat nk jaga diet..dah la food yg manis2 yg bleh msk tekak skrg..BSP will be done lusa..

kena tgk blk menda2 psl BSP yg study dl..sib baik aku sln..gigih x…siap ngan menu2 yg direkemen ….mlgnya x leh mkn nasi ..mkn protein n buah..buah pom x leh yg manis….kejayaan aku buat BSP ari 2..hehhe menunya adalah ..pg b4 p test kul 8 am-sekeping roti hi fiber +tuna…air harus plain water…lps test mkn roti hi fiber 2 lg…p test kul 12 pm.lps 2 br mkn seketul ayam kfc n coleslaw + jambu batu…test kul 5 pm..lps 2 pom belasah kfc lg seketul..pastu test kul 9 pm….lps 2 melantak ns lah….peritnya nk ulang menda yg sm nih huhuhuu roti hi fiber sgt la x sdp…lps ni nk beli roti biasa2 je lah huk3..

x smpi 100 ari pom lg ticker…shopim ngak abs lg….hajat di ati msk umh br nk pulun beli…cpt la siap umh…beam2 utk pagar dah naik…best2..tp jln plak x turap lg…msh berbatu kerikir itam uwaaaaa…ati sy juga sdh berada di kg yeaaa…bleh mkn mcm2…sy akan berada di kg semgu spjg en suami bermain sukan di kuantan…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s