loser…

sy rs seperti seorg loser thp gaban sekarang..kerana tidak dpt menghantar draf tesis sy kpd enchek supervisor…sy janji nk anta bab 1 smpi 3 ari ni hukuhk…sy kecundung nk buat correction yg tlh enchek co-supervisor dah buat…hohoho ibu mcm mana nk konvo nih…harus pulun weekn ni…nk anta jgk by senin nih..

kejayaan sy mgu ini adalah menterminate 1 kad utang sy hoooyeeaa..bebas dr belengkung 1 enchek ah long bertauliah….tp still ada 1 lg kad utang…tp kena maintain yg ini utk byr kedua2 life insurance sy…tp kena clearkan jgk outsatanding balance bg memberi laluan kpd kedua2 comp insurance buat potongan utk thn dpn.jgn x tau actually diorg ptg trs utk sethn….tp dlm bil msk monthly nya aje..semlm sy upkan skit utk medical card…x tau la worth it or not.tp x slh kan sediakan pyg sebelum hujan

mgu ni sy dah start mengaja semula…sbg seorg pengaja yg tidak berkaki lebar..sy selalu x sabar utk abskan kelas keh3…oh ya…ms kelas drawing kt tmn semarak…sy telah parking keta di seb seketul enchek samurai ehhehehe meleleh air liur…teringat kisah sy semasa nk blk sini lps abs pantang hahhahahaha

kisahnya bermula…hehehhe tgh mskkan brg2 dlm ank ikan kelisa yg cute..hohooho brg2 baby imran dah bertambah…dgn rocker pemberian chik eda…ngan bakul utk buat susu…brg2 ibu + daddy..penuh la ank ikan itu…so kami pom berbincang2  nk beli keta br….sambil mengusha kewujudan keta2 br..hahhaha..sbb sy tlh berkurung  di rumah selama sebln lbh (cm lama sgt la sbb byk ketinggalan cite2 semasa)…sbb yg ni sy yg nk beli, so sy yg harus pilih…kalu ikt enchek suami, dia dah ada kete idamannya sendiri…setelah di tambah tolak perbelanjaan semasa…berat jgk sbb nk byr dua keta..oh ye…sy x kan jual ank ikan kelisa yg cute ini…sbb ni adalah 1st car sy ..sy akan simp seperti sy simpan handbag pertama sy..carlo rino koleksi rama2 pink…rs mcm cute sgt la ms beli 2 keh3….berbalik pd cite utama …walaupun budget agk ketat tp u know me..kalu nk something yg duniawi ni haruslah berusaha …siap nk refinance loan ank ikan kelisa…bg rendah skit byr bln2…cut budget utk msk umh (sanggup 2) supaya dpt byr downpayment byk skit so bln2 x dak la tgi sgt byr keta br…so hasilnya ..

jom daddy weekend kte g test drive enchek samurai

sambil buat muka gedik2 x sbr nk beli keta br..tp setelah smpinya di bumi perlis….sesi sentapan berlaku…mls nk cite detail…kte trs msk ke point penting..kami sggh kt arau….dlm ktl 1 pagi kami bersiap nk blk umh sewa kt kangar…dgr la skrip yg telah di ulang lbh 20x

hangpa ni..brg byk sungguh..cm lori..x tau cmne nt dah pakai keta besar

tersentap la gue…kalu sekali dua x pe…ni dah lbh 20x, dia asyik dok ulang menda ni…”hgpa ni beli brg cm bwk lori”..”keta hgpa ni cm lori” adeiiii tlg lah jaga jgk ati empunya…sy shopim sy x mtk pom duit dia…aku nk bwk byk brg pom bkn soh dia yg angkat…mula2 dl aku x kisah sgt dia nk ckp cmni…sbb aku mengambil konsep “ada aku kisah” tp setelah sesi sentapan ms nk anta aku blk berpantang, aku jd mengambil kisah setiap kata2 nya…ms anta aku blk pom…skrip ni pom kedengaran jgk bila…si adk ckp..’byknya brg bleh muat dlm keta depa”..jwpannya”hg x tgk ms depa p cameron, lg byk..ngan pasu2 bunga…keta depa kan cm lori”…ms 2 aku ada je kt tepi 2..ntah bg depa …depa nk melawak ..tp sekali dua 2 melawak la…tp dah lbh 20x tu dah msk menghina..tlg la hormat taste org…dah taste dia ank ikan kelisa…dia pakai la ank ikan kelisa..dah dia x mampu nk beli keta besau…biar dia lah…

so projek utk membeli keta br telah terbantut..tiba weekend yg diplan utk test drive, enchek suami ajk p …sy pom mls dah nk p….kte p jek a.staq…x yah p test drive lah, dah down nk beli keta br..sbb tut tut asyik dok kutuk ank ikan kelisa sm cm lori…mula2 enchek suami tersentap jgk…may b mrhkan sy sbb x puas ati ngan tut tut…tp lps 2,3 hr..dia plak yg yg ank ikan sy lori…x pe lah daddy…yg penting lori ni jgk la yg bwk kte ke hulu hilir smpi ke kl, blk kg sume …at least kte x menyusahkan org, x mintak duit org

bila dah down nk beli keta…minda sy telah kembali stabil hahhahha ni br bleh berpikir secara rasional…sib baik x beli keta br…sbb nt nk kena cut aktiviti ronggeng2 di hujung mgu…naik lori kecik pom x pe…asl aku bahagia tiap mgu bleh p tesco…bleh p giant…x naik keta besau pom  x pe…asl bln2 bleh beli kain pasang buat bj br..bleh shopim bj2 baby imran dengan jayanya…bleh kumpul duit beli vision,, correlle n corningware bg lengkapkan koleksi..

so keputusan muktamad …keta br hanya akan dibeli pd thn 2013…tgu loan ank ikan kelisa abs…br bleh smbg loan keta br…..kalu ada family car br, itu hanya lah ats usaha enchek suami…dan semestinya ianya bkn enchek samurai huk3..dan kalu ada durian runtuh rezeki baby imran, br lah aku bleh beli keta br…keta apa pom, blom ketahui lg kerana bila dah berfamily ni…sumenya kena fleksible mengikut keperluan family…THE END

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s