azam tahun baru…

yehaaaaa

baru siap buat progress report hopefully ni lah progress report terakhirku amin…amin…amin..by jan 2010 harus siap full draft

baru siap buat timetable sem dpn yg bermula next week…dok kayuh buat teaching plan plak

baru siap buat claim…claim ke emsm…satu2 conference yg p tahun ni bg memastikan SKT tercapai..dalam SKT saya aim 1 conference paper..adei bln 12 br capai..

ni lah perkara2 yg “harus siap ari ni” dalam kepala saya masa drive ke tmpt keje…tgh produktiviti penuh membara tiba2 ink printer out (refill ink adalah antara perkara yang paling saya benci selain pam angin+isi minyak keta.. dulu brapa kali je saya refill ink kt jejawi slalu maria yg refill ..tq maria hehhe .dulu saya mengharapkan bestpen lelaki saya di sini..setiap kali nk blk kg…dia akan bwk keta saya ke petrol station utk pam angin…awl2 beli keta dulu..siap teman ke service centre or workshop utk  repair apa2…plg x tahan nk blk kg pom tggl keta kt umah dia…ye lah keta baru, apa saja utkmu…lps dia kawen ..saya menggeletis kt apek kedai tayar kt taman sena. tp kalu time buat alignment p seriab plak hahha keji2…so bila saya dah kawen…enchek suami la mangsa saya tp enchek suami sifat kegilaan keta dia adalah rendah berbanding bestpren saya so dia jaga keta saya gitu2 aje tp x pe lah…kite jgn jd hamba keta…biar keta yang jadi hamba kite , bwk kite ke mana2..

ni menjawab kepada soalan enchek suami…apa menda yg jadi no 2 bagi saya hehhehe dia ckp saya bab makan + shopim adalah no 1…apa je yg jadi  no 2 hehhe kalu saya list yg no 2 …byk ler jwbnya cm mop lantai, lipat kain warghhh sume tu gue malas…tp dah tanggungjwb sang isteri harus lah gagahkan diri (dulu time peknen saya mmg hot kalu enchek suami x tolong buat…hanya pompuan2 yg ada hormon tu yg paham)…next week dah start sem  baru…pada hari jumaat saya ada kelas pagi dan lab pada ptgnya….sebelum ni utk kemas umh, modus operandi yg saya gunakan adalah pada waktu solat jumaat (sbb rehat ari  jumaat lama skit) and baby still kt umh pengsuh…adalah susah utk vakum, mop n lap segala jenis mak nenek dlm rumah kalu si tecik ada…sebab habuk akan berterbangan so modus operandi yg baru ….nk kemas kt luar..ltk baby dlm bilik…nk kemas dlm bilik ..letak baby kt luar…tp still ada pencemaran udara dan bunyi lah skit.bunyi vakum yg kuat

azam tahun baru saya adalah dalam minda skrg hanya mau siapkan tesis dan masuk umah baru

* mau jadi isteri solehah selepas saya membaling bantal kecik dengan manjanya ke lantai kerana tak tahan nak marah kat enchek suami sbb selalu kuar umah malam melepak ngan member2 nya ..sekarang en suami dah x kuar hanya utk melepak…saya x lah kejam sampai nk halang dia main badminton or ada keje lain yg x dapat dielakkan..

*mau menjadi anak yang terbaek utk ibu saya dan adk beradik terbaik utk my siblings alhamdullilah dah ada ank pom saya still berkelapangan utk mengaji dan baca yasin utk arwah bak paling kurang 2 minggu sekali..masa pantang saya rasa  agak mustahil tp sib baik imran adalah budak baik…x byk meragam

*mau jadi ibu mithali…ooohhh anakku membesar lah dgn baik dan sempurna…ibu sentiasa doakan

*mau jd pembeli yg berhemah nk buat cm landak…setiap bln kad kedit clear tanpa baki tertunggak

*mau jd wanita solehah yang sejati bukan hanya di mulut tapi juga di hati saya perasan sekarang ni saya agak cepat melatah..mana sifat tenang saya dulu…dulu saya jarang nk melatah x tentu pasal or cari pasal ngan orang…dulu org  kata apa pun saya bleh diam tapi still kutuk dlm hati aje or meluah perasaan kt org lain(meluah ye bkn mengumpat..kite kena luahkan perasaan x puas ati kite supaya kite x stress sorang2 hingga ke tahap rasa nk makan org hahhaha) mungkin sbb sekarang dah ada org yg cuit saya maka saya pom tercuit …oohhh so mulai tahun baru hijrah ni…saya mau  berhati kering semula dan ignore perkara2 yg x berkaitan dengan saya tp kalu berkaitan pun kalu saya malas nk buat saya x buat jgk …keji lagi skali

*mau menjadi pekerja yang berdedikasi..berdedikasi sgt lah

*jd pengajar yg berhemah..hehhe x mo ada drama baling2 dah…saya akan curahkan sume ilmu yg x berapa penuh di dada oh kena mskkan dlm azam…penuhkan ilmu di dada..ini adalah tanggungjawab ..apa yg dideliver smpi ke ank murid

*mau jd warganegara yg berintegriti ..nape x pilih saya jd peserta pilot program utk bekerja di rumah…best bangat sih…bleh buat keje di rumah…sambil buat keje opis, bleh buat keje umh..dan bebas dari anasir2 luar tp bleh ke dok menghadap keje tanpa bersembang2

*errrrr..dan jd in laws yg terbaek utk sume2 in laws hahhaha

ermm bulan ni byk berita2 yg mengejut…one of my friend even kt ukm dulu kitorg x rapat tp ms sini kitorg agak rapat…bleh la meluah perasaan sbb masa tu sama2 mencari..rezeki dia lebih, bleh further kt german..saya kt sini x abis2 pom master…dan sebelum saya bersalin dia ada call saya bertanyakan sesuatu…bukan niat saya nk gelak ..agk sakan lah jgk saya gelak…tp saya rasa soalan tu dia x ptt tanya saya..utk cover saya gelak aje..saya mau elak utk menjwb soalan itu…awl bulan ari 2 saya dapat tau dia kena kanser ..saya sgt paham perasaan org yg disahkan kanser..sbb saya masa arwah bak disahkan kanser..saya terkedu x kata apa..cam kena hempap dengan batu yg sangat besar..apa yg saya mampu buat hanya lah berdoa agar dia kuat semangat….masa saya google psl pesakit2 kanser (masa arwah idup)…hanya semangat dan kecekalan yg dapat buat mereka survive selain treatment2 lain…saya hanya mampu sms utk memberi semangat..

dan semalam jihe msg PG..classmate ms kt ukm meninggal…saya byk kali la jgk bergurau senda dgn arwah…dia pom seorg kelakar dan budak UO…penah 1 lab…ni pun adalah sebagai peringatan utk kita yg masih idup..ajal x mengenal usia….al-fatihah utk arwah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s