nk ke mana tu

ibu+daddy

saya sekarang dlm mood jiwang nk sambut  anniversary..harusnya tgk pic2 lps kawen..n pic kawen jgk….saya juga dlm mood errrrrrrr nk viva ..nyeri sih ..sbb tu saya x amik PTK…mls nk serabutkan kepala otak ….dlm minda saya dok ingat viva jek…cmne nk fokus PTK..huk3..lps p bengkel lg tkt …masa tajuk viva voce..ni je tjk yg btl2 mengujakan sepanjang bengkel hehehhe walaupun dgr sambil tersengguk2..oh examiner …jgn dibaling thesis ku…nangis 30 ari 30 mlm….teringat berthn2 lah kalu kena baling…so bg memastikan perkara ini x berlaku mari kte sambut bln mac dgn motivasi baru..
one journal a day…built your confident on viva day
oohhh stress ingat viva…kena mantapkan ilmu di dada nih…nt kena attack dari pelbagai sudut…gue rasa kalu x leh jwb…gue kerenyeh cm imran hahhaha supaya tidak stress mari kte berangan2 hehhee

di bawah pokok

pic masa menghadiri ICXRI 2008 @sabah hehhe apa yg berlaku …2 hari je kot..jenguk muka …tu pom pg..ptg lesap…ke mana kami…hehhe p kaki gunung kinabalu, p pulau manukan ke apa ntah..p memorial yg dah ttp time tu..kundasang kot lupa bah…shopim2 di ptg hari hahha

sume org ada pose kt tmpt ni..pose wajib bila smpi jeselton point kot

thn ni saya mau attend ICXRI 2010 @ aseana, langkawi..apa yg aku berlaku…perlu behave lah …kena stay smpi ke ptg..sbb i ajk makanan dan pameran hehhe harus mkn jek kejenya …kena la stay hahhaha ptg2 bleh feeling ke swimming pool or pantai cenang hahhaha
saya juga telah membelikan topi ini utk baby imran hehehhe

cm model katil berselerak hahha

 daddy nk beli cap tp saya x nk…supaya sama ngan topi ibu dan daddy hahhaha

ni ibu dan daddy punye

 ni imran ariq punye hehhe cm lmbt lg nk pakai bln 6 nih..kite pakai p tgk org main layang2 kt sg baharu je lah dulu hahhaha (abaikan katil bersepah sbb kami dalam sesi melipat kain hhahaha)

smile

lusa daddy beroutstation di penang ….penang aje…i pom x teruja nk ikt …i kan bkn berada pada mood holiday…holiday free maupun berbayar…ni plak holiday berbayar …haruslah mls hahhaha opis daddy sgt lah kedekut…outstation soh bwk keta opis..bilik pom soh share..kalu nk itot kena byr sendiri lah…3 hari 2 mlm…hotel rm148 x 2 hari hehhehe bleh beli swimming suit muslimah + selipar crocs ..ni masa pemikiran waras …kalu tgh emo2 …hotel sekentut dr umh rm188 semlm pom i sanggup kah3

so weekn ni adalah bersama ayah chik..tp ayah chik alif pom selalu x lekat umh…skit2 nk p hostel…ari 2dia ckp i x masak…hahha time daddy x dak lah..i bleh golek2 ngan baby sesdp rasa..tanpa memikirkan  daddy dah mkn blom..bj yg blom berlipat hahhaha..i soh ayah chik alif p beli jek..peyut budak laki…asyik nk makan jekkk..so i kena ada stok roti+maggi kalu dia ada…x pom soh dia p beli hahhaha

mac bakal menjelma …x sabar tgu hadiah anniversary kami…yg dibeli dgn konsep…sama2 pilih (tp saya lah yg menang kalu ada 2 pilihan), sama byr dan sama2 ganyang ahhahah dari hadiah new year…nk jadi hadiah anniversary….atau hadiah april ….jgn jd hadiah besday daddy bln 6 sudah

February princess

ni kek besday daddy thn lps

 ni kek saya ke..eh tidak ..ni kek daddy thn lps..tp angka umo nya sm ngan angka umo saya sekrg…walaupun daddy tua sethn tp kami bernikah di bln mac..so masa tu umo saya 27 dan daddy jgk 27 sbb blom smpi bln 6 lg…besday daddy bln 6..so jdnya dlm sijil nikah umo kami sama..ini tidak adil…daddy tua sethn dr saya hahahhah nk jugak rasa muda

ni pun bkn kek ibu…daddy x penah bg ibu kek…ibu je bg daddy kek tp ibu bg kek yg ibu nk mkn lah hahhaha pandai x

no 9

 slps no 9 adalah no 10 hhehe iyo la tu..slps umo 29 ..umo 30 lah…30 dah bleh panggil woman..i’m a girl not yet a woman..ye lah asyik dok emo2 huhu so perlu lbh matang ahaks

ni ke kek besday saya

kek yg ditempah tanpa motif awal thn ari tu…hanya nafus semata2…tkg amik order tanya nk tulis apa…saya x tau nk tls apa

apa saje utkmu

nama sape lagi saya nk tls..kalu x tls nama hero kecik saya hehhe

yummy2….saya mau tempah lg…mungkin di hari raya hehhe

besday thn ni…seperti biasa…i bkn jenis celebrate besday pom…ucapan pertama dari en suami..kul 12.15 tgh malam..en suami kan outstation ms tu..lps tu di pagi ari ucapan dari bekas dekan…terharu sih…pas tu ucapan2 dr rkn2 samada melali sms dan fb..hadiah dr en suami jgk lewat 4 hari..seketoi handbag dr CD hahha bkn dior tp deol ..i agk dia beli kt opismate dia..kaler grey tp kena bimbit cm mak datin…2 yg i kureng n blom test lg hhahaha makan plak menjadi makan lewat ptg..tu pom sbb saya kepingin nk mkn ikan bakar  dan bertambah2 teruja jeles en suami p mkn ikan bakar ngan org MQA bersama rkn opis..saya pom mau jgk…so terpaksa la p ptg…baby kan tdo awal

kepala bakar, ekor sweet sour, sotong grg celuk tepung

imran tunggu daddy dan ibunya makan dgn gumbira

smile

budak yg riang gumbira ni…kali ke 3 jatuh katil adalh pg ni…huk3 what to do..harus bertindak..daddy ajk beli katil ada pagar..tp nt kena tdo asing..x best la pulak ..tdo x dikepit oleh 2 org hero kecik dan besar nih…atau robohkan aje katil ni dulu huk3

saya ada 2 btg gigi

minggu ni dah beli p poco2 (tu pom kalu awal…skrg ni kena siapkan bento imran ke umh mak tok)..di samping mls..saya x ke poco2 sbb kasut sdh rosak binasa…lps simp kasut selama sethn dlm keta sbb peknen dan beranak..saya memakainya semula..mlgnya tapaknya telah tercabut..sbb sygknnya saya p anta cobbler utk jahit..setelah amk saya mau basuh..bila berus kasut saya terkopak hahha tp saya pakai jgk ..cool apa pakai kasut terkopak2 cm hero shoalin soccer..mlgnya cobbler itu menjahit kasut saya sampi menarik permukaan atas kasut ke dalam..menyebabkan kaki saya yg lebar ni x bleh bernafas…kalu saya pengsan masa poco2 …akak jgk yg glamer…akak harus terima kenyataan yg kasut itu bleh msk tong sampah sodis…sandal jgk sudah terkopak…skrg godak2 almari kasut …pakai kasut2 zmn ank dara…sebahagian juga perlu dilupuskan sebb terkopak2..apa mknanya sume ni..kena p shopim lah daddy hahahha

CNY

Selasa sdh..mula2 ingat cm busan nk abskan cuti 4 hari tanpa blk kg…umh I kt kg full house ngan adk beradik kecuali family my kakak n me lah..sob3…mesti my momma masak mcm2 gulp….x pe2 ..sebln lg nk balik kg.. Ari sabtu lps asar we all ke aneka jitra hehehe kes ibu lah …x sabar nk beli keta 8 tayar (lps u Tanya imran.i br blk kira kak awin bape tayar keta imran hehhe) I sgt la allergic p tmpt2 baby nih…hahha allergic tgk baju…hasilnya grab 4,5 pasang baju hahha blk sggh jelompok..i br teringat rambut imran yg cukur dl blom tanam lagi..hasil sembang2 di Juliana ..petuanya kena tanam bwh pohon pisang..i bgtau en suami…dia x percaya dia ckp nt pokok pisang kena tebang panas jgk huhu bila bgtau kt tok nk tanam rambut .2..tok ckp kena tanam bwh pkok pisang hahhaha I pom sengih kt daddy .tp imran cpt tul berpeluh huhuhu cian dia…I main agk je timbangan rambut tu…sbb org ck pig timbang pom x naik bacaan kena balance yg 3 decimal dlm gram huhuhu so pukul rata amik 100 gram …plan nk bg skali ngan byr fidyah..tanya daddy nk bg kt sape…daddy jwb “bagi kt org susah la ..x kan nk bg kt ust s*****i” lawak terbaik mgu ni…usr s*****i adalah upline we all dlm MLM si camar merah haha dia dah pakai merce tp we all x dak progress lgsg…nsb la labu…anggap la sedekah amal jariah…byk pahala tu bg org minum air yg bersih…I rs I mmg x bleh drg menda MLM nih..sape yg x mau jd kaya…2 kali I dgr MLM nih..dua2 I msk satu si camar merah ..satu lagi si kopi X ..sib baik x dak lg yg dtg cite..kalu x sume msk..cm daddy ..apa MLM yg dia x msk ..sume dia msk… oh saya juga dealer amway yg saya menyesal msk dan Tupperware yg tiap2 bln merayu soh saya beli huhhhu bila nk tobat nih…lps magrib blk umh ..

Ari ahad dok melepak kt umh sahaja…berehat2…mlm anta ayah chik alif naik bas…mlm sebelum tu neber I dok bersembang…I dgr hahha p lah kangar ..kalu nk tgk kangar meriah ngan lampu …I pom terpedaya..since imran x tdo lg time tu..i ikut ke stesen bas…nk tgk lampu kekonon…lps anta puas we all pusing kgr ..mana lampunya …sama jek huhu

Ari senin p kenduri hawa..lauknya mewah siap ayam golek dan kerabu mangga yg meninggalkan kesan di tekak..kalu umh golongan puak dah lama mtk bwk blk…cm mtk kuah asam pedas umh kak awin hhaha souvenir pom havoc…siap Nescafe tin, mug English style, kerepek, limau cina n pudding..lps tu ke tmpt peberet hehe tesco..shopim brg dapur+baju baby lg kt sean character…daddy nk msk ikan stim..ikan dah x byk choice we all amk gerut 2 ekor..blk tesco p besday party ank2 bespren daddy…best jgk ank lahir bln bederet bleh buat party sekali jek hahha I melantak ns ayam, sate+nasi impit..sggh umh mil…n diorg soh dtg lg mlm ni ada kenduri di kawasan kejiranan..i dah kenyang tp dah org suruh ..p lah jgk…kul 9.30 we all p…dgn angkat imran tdo…imran mmg tdo awal ..seawal 6.30 ptg..plg lwt kul 9 mlm…tgk2 lauk sdh abs…diorg nih style br buat kenduri mlm…kenduri belah pompuan lauk tu..cian tuan umh lauk abs, laksa pom abs..tggl air saja..so we all msk la ..sembang2 …mil I cite …tuan umh ckp “aku panggil 500 org jek..awat ramai yg mai” masa ptg tu lg fil I ckp jemputan 500 jek ..tu yg buat mlm …I sengih je lah…I tgk senario kenduri kt sini…panggil serumah mmg serumah ..kalu kt tmpt kitorg kalu yg x dak pertalian darah ni..kalu org panggil kenduri yg p hanya lah sepasang suami isteri dan ank yg msh kecil kalu dah darjah 2,3 biasanya dah malu nk ikt p..kecuali umh sedara mara..if kt sini sume p..kalu kebetulan ank yg dok jauh blk..ngan family ank2 tu pom p (cth umh kt tepi taman tu..yg hanya bertemu mata di majlis2 sekali sekala)…i dl kan dok umh mil…bila family bil I blk..kenduri rumah org yg x biasa pom sume p …I lg lah…dok umh mil..sume umh kena p kalu kenduri weekend..pttnya yg soh p ni pom agk2 lah…cian kt tuan umah …diorg mesti budget 1 panggilan makan utk 2 kepala…cm family mil I mesti msk budget 2 kepala utk mkn…tp yg p adalah hhaha my sil, en suami+me., my bil sefamily 4 org …my bil sefamily sempat la mkn..diorg dtg awl sbb nk blk sungai petani plak ehhehe so utk panggilan my fil saja dah mkn budget makan 9 kepala..so family org lain pom sama lah…nak2 sekarang sume ank2 blk utk CNY…tp yg buat I segan bila ank tuan umh ckp “cian depa ssh dtg dr kangar dtg, x dpt mkn” huk3 ye lah we all ngan ank tdo sume.. pdhal we all dtg sbb nk jaga hati fil huk3 dah dia beria soh p..so agak2 la kalu nk p kenduri jgn sampai angkat serumah sampai 10 org .cian tuan umh..kenduri lauk x cukup ni..org akan ingat smpi bila2..

Hari ni we all kt umh jek…kul 2 daddy ke opis …bz MQA nk dtg sok..so I bergomol ngan imran je lah kt umh..tghr i msk ikan gerut tu..msk sweet sour..masa grg dah bau semcm…terus x selera nk mkn nasi…daddy sorg yg mkn..daddy ckp maybe kalu bsh ngan air asam sume ilang baunya…utk dinner td..dgn gigihnya daddy msk stim style sendiri hahha hasilnya still berbau kuh3..mmg ikan tu fresh dan we all plak peram dalam keta 2, 3 jam br msk freezer..sok dah keje..kejap jek cuti..sok n lusa ada bengkel penulisan thesis…tgk pengisian sm ngan bengkel penulisan utk fyp…apa la I nk buat sok..menyesal plak x bwk blk lab report kalu x bleh dgr smbl marking..

kita tidak sempurna tapi kita mampu berubah menjadi lebih baik

Last week saya ditegur depan one of my pren jgk..saya x jaga lab huhuhu saya kan mempunyai hati selembik jeli…sampai skrg teringat2..i admit my fault…ye lah x kan bukan silap I kan…dah sohih2 tertulis I jaga subjek2 ni tp bkn sbg coordinator..kalu jd coordinator perasaan tggjwbnye lebih lah…kena amik tau 100% subjek tu…tp bila saya jd coordinator saya still bg schedule lab kt partner walaupun x ikt tp sbg formality…

Ni pom my fault jgk.ingatkan ngan kwn2 bleh berlebih kurang..ni kali ke 2 saya jaga lab ni utk diploma..last sem I stay dlm lab tu…sambil marking lab report…tp sem ni saya x dak mood lg nk marking n belom lg godek2 cari skema report yg lama2..so huuhuhu apa perlu saya buat nk tunggu lab ni…ekceli lab ni.kitorg x dibenarkan demo alat2 nih…sensitip…senang rosak..so hanya technician yg bleh jaga…so tugas kami tunggu je lah…consult mana yg patut….so bg saya…kehadiran saya x dak lah diperlukan sangat …since student pom belas2 org…saya ada ngan x dak sama jek..so jgn senang2cakap saya x bertanggungjawab…kalu dlm lab tu mmg perlukan saya demo n consult stdn the whole experiment ..haruslah saya stay dlm lab…lab ni pom dah 2 sem saya jaga untuk subjek degree…saya diarahkan (ajaran curi tulang cepat je saya ikut.).just p awal lab utk ckp intro lab apa ari ni…n p bila lab dah siap..utk lepaskan diorg blk n amk attendance… bukankah dah jadi tradisi…lab yg memerlukan pak pacak camni selalunya coordinator jek yg stay hahhaha gile jahat wehh…ye lah lab2 berunsur begini harus ada give n take (yang selalu mempunyai subjek yg berperanan sbg pak pacak phm lah apa yg di maksudkan…)…sib baik 2 lab je berunsur ni dlm subjek ni…kalu x kering saya jd pak pacat …

Atas dasar2 ni…saya bgtau saya akan smpi lewat ke lab..sbb dlm perjlnan saya nk sggh amik signature supervisor..dan mau menukar ekzos keta…tukar ekzos x sampai setgh jam ok…I tggl keta kt blok sebelah tpware n jalan p tpware utk beli hadiah kwn one of my collegue…kebtlan 2 org bdk nakal ikt utk pilih hadiah…dah siap saya beli hadiah..keta pom dah siap ..saya singgah lg tapau ns ayam hehehehe mmg x bertanggungjwb nih..saya smpi masa lab tgh berjalan…saya msk sembang2 ngan bdk2 lbh kurang…saya pun naik mkn nasi kt bilik kawan saya hehhehe…so my fault la kan x tunggu jd pak pacak dlm lab tu hehhehe

So pengajarannya sama cam kisah saya berhati jeli sebelum ni….jgn ingat ngan kawan2 bleh berlebih kurang…tanggungjawab still tanggungjawab…x dak org yg akan willing buat kerja lbh dari org..tp hang suka kan mijie…sem ni aku kena buat 2 soalan jek utk strength ..ni suka partner ngan miji nih…ntah la…ekceli saya melatah jgk bila kena sound cmni….saya pom manusia biasa..so awal2 dgr..saya pom ckp…eleh bla bla…kte akan sebut menda2 yg weird bg kte dia buat ms kerja…smpi kul 3 pg saya bermuhasabah diri….pk keadaan semasa opis…tp saya x layak lah nk komen…saya pom buat jgk menda2 tu…x yah la sebut dalam suasana opis suam2 kuku nih…better zip mulut..yg penting kte buat kerja kte…tp ada jgk org ingat dia bgs..siap compare ngan org lain hahaha saya mampu tersengih….menda2 yg agk2 x ptt buat tu…selagi x melampaui batas buat lah…sendiri mau ingat…umpana kata enchek suami…salah org kte cpt je nmpk..salah sendiri x sedar…so bila ada org tegur cmni baru lah kte sedar…b4 ni saya pun ada secara x sengaja tercelupar mulut menegur org hhehee so padan muka saya ..at last ada org yg tegur saya jgk…ye lah dah 6 thn kerja..at last ada org ckp saya x jaga lab (pecah rekod lah) hahahha yg ckp blkg tu x tau lah… susah ekk keje ngan org2 yg bagus nih…so mari lah kte sama2 mencari keberkatan dlm bekerje…saya sedia menerima sebarang komen hhehe tp komen ko ali terlampau membina …nt aku buat entry lain psl komen membina ko tu…so kurangkan tdo…tingkatkan prestasi….kurangkan kontrovesi…peace no war…cuba teka motto rancangan apa ini

38 ari lagi

saya berpuasa hari ni..bersahurkan 2 bijik jambu air madu ..ole2 dari daddy…skrg cm x nk mkn buah..buah selalu buruk dlm fridge..saya bersahur pada pukul 3 pagi…gara2 x sabar nk tunggu lab sok sambil bermuhasabah diri

semlm daddy ke KL..exactly putrajaya ..settlekan hal imegresen lect2 luar kt tmpt kejenya…dia org yg last dijemput oleh kereta opis..masa nk bertolak diorg call settle dokumen..ada yg dtg amik baby…masa nk p salah seorg (ustaz)dr mereka bg duit kt baby,..terharu i..tp my momma ckp..kalu org cmni..mmg suke bersedekah kt baby…amik berkat..x kira berapa nilainya..tp i kdg2 confius nk bg duit kt org….tkt silap bg….my momma ckp nk duit berkat..sila bersedekah pada baby dan org tua….jalan nk cari keberkatan…keje pun ala2 kurang keberkatan sbb byk curi tulang ..so itulah salah satu cara nk cari keberkatan dalam hidup

semalam saya hanya dinner..mee gemoks ngan kuah tom yam lbhan kemarin dulu..just tambah haiwan2 n perencah…marvelos…saya dah tau petua nk bg tom yam pekat…masa blend bawang..blend skali ngan tomato..ikt kepekatan kuah yg kte nk…so tom yam saya semakin marvelos skrg hahhahaha

bukak posa ni nk makan apa…nasi kerabu di taman kemajuan …kfc ..exactly snack plate …nyum2…pengaruh iklan dalam paper..masak sendiri pom sodap..tp saya berdua ngan baby  imran…malas plak nk berperang..ulang alik ke dapur n intai dia…kan saya dah ckp …si kecik dah x bleh lps dari pandangan mata…ada jek aksi2 yg x diduga yg menyebabkan i mengucap panjang..pagi td saya bgn lmbt..gara2 peram tdo lps alarm bunyi..ingatkan nk smbg kejap jek..tgk2 dkt kul 8 dah hahhaa baby baik dok main…masuk kaki celah2 katil…adei anakku …kreatip betul bab main2 nih

mau mkn apa nih….plan saya ganti posa pom dah tersasar ..saya dah kira ..nk abiskan posa by ramadhan tiba kena posa at least 3 ari sebln..last month saya x posa lgsg..so bulan ni kena double…tp next week dah cuti heheheh..tercarry2 forward la posa saya

mau mkn apa nih

masterji

Last week, my sis kt ukm call…. Tanya pendapat dia nk samb master terus lps abs ni…skrg dia dah last sem.. I ckp proceed jek..ekceli mtk pendapat dan sekali ngan suntikan modal hahaha

 I terkena zaman I last sem masa degree … last sem mmg dah start isi borg sana sini.. borg  master pom isi sebagai back up takut x dapat keje ..pantang ada org ckp form sebarang keje yg related ngan engineering kuar…. sume we all belasah.. utem tu siap p amik sendiri kt melaka… cikimah lah yg menjadi aspirasi I mtk unimap..masa tu we all serba salah nk isi ke x..dengan alasan…kitorg x dak sape2 kat perlis ..cikimah pom ckp…x pe umh I kt kat sana..bleh tmpg umh i ..so we all pom isi..tp unimap bkn majikan pertama yg intebui I dan bkn keje pertama yg I dpt…

  1. 1st intebiu I adalah V.S industry kt jb…ni lah 1st I smpi jb heehe talian hayat I kt sini adalah hudah ..classmate masa kt tepeng…hudah lah datang jemput kt stesen bas, tdo umh dia..anta n amk dr kilang tempat intebiu…masa ni lah I smpi danga bay..naik train kt danga bay tu hehhehe tp nk balik ke pangkal jln kena jalan kaki jgk..msk dlm UTM…lunch kt tmpt bdk utm lepak..i lupa nama tmpt tu…pdg yang ada istana lama kalu x slp..smpt la berkuch2 hota hai kt sini..lepak atas pdg.
  2. 2nd kilang buat cushion keta …vendor proton n perodua kt shah alam… I lupa nama company tp ada 2 org interviewernya …sorg akak pakai tdg labuh…dung dang dung3 x dpt jgk…tiap kali intebiu.. I p bermalam kt umh kro (lepas abs exam i blk kg..parents i x bagi melepak di bangi cari keje)…so kro la jd org yg menghantar n mengambil…kalu kro ada hal…nazri pembuatan yg jd mangsa…thanx yeep
  3. 3rd intebiu adalah kilang sharp kt shah alam…kilang ni buat kamera n videocam..post adalah product eng kt R&D kalu x slp..kepakaran yg perlu adalah drawing…mula2 sampai kena buat assignment drawing..buat pandangan ortogon bla2…drawing sgt la kompleks…smpi I x leh nk came out productnya..so I tanya org sebelah..hahha masa tu ada 4 org.i sorg pompuan…I tanya bdk cina keh2 grad oversea u…harus lah dia x bg tgk dia punye hahhaha perangai cm bdk sekolah..keje nk meniru org jek ..masa intebiu tanya sanggup x nk dok R&D kena blk mlm bla bla…mesti jwb sanggup kuh3
  4. pas tu kt unimap lah…dok umh cikimah…ayah cikimah ke kak kilah yang anta..lupa sudah…cikimah teman smpi ke tgkt 10 n tgu smpi intebiu abs..masa tu dr shamsul tanya..x pe ke dok perlis..i jwb x pe …dl saya sekolah kt tepeng..dah serasi dok utara…serasi lah sgt..panas berdering nih…dl dok bkt larut tmpt paling lembap di mesia..ni dok perlis ..tmpt paling kering ke…tul ke fakta I nih…ayah cikimah bwk we all round perlis ..dr pdg bsr ke kola perlis mkn laksa…smpi gua kelam…see 1 ari bleh round sume tmpt. Siap bwk blk buah kedondon n baulu..jasamu dikenang cikimah
  5. kilang kt rawang..propen ..vendor proton n perodua ..byk part yg diorg supply..ada 2 plant …kt s. alam n rawang….yg I intebiu adalah kt rawang…nazri yang anta n amk masa ni…dia dok tgu dlm keta smbl baca paper…intebiu yg ni I dapat.hhehee set sume tarikh daftar ms diorg call ckp berjaya heheh I siap p shopim blouse n slack ngan zana…xcited nk keje u..pas tu blk kg..i mtk 2 mgu kot br start keje..keje harus sbg QA..ni lah keje yg valid utk pompuan kalau keje bidang automotive..QA or QC
  6. lps intebiu propen I intebiu proton..ni gtl p sbb alang2 dah ada kt bangi..kalu kt kg dah..harus x p…sebagai bdk mechy ..impian keje harus lah bidang automotive hehhe…tp kalu perodua…kalu dah x dak keje sangat br I mtk hahaha I kan praktikal kt sana…so dah tau enviromentnya hohoho stress bangat sih..kt proton offer sbg management trainee aje…ms 2 intebiu kt hotel mana ntah kt shah alam..tp seingatnya sebelah hypermarket…lps tu I, nazri n sape ntah I lupa sorg lagi peneman…p makan aiskrim kat hypermarket tu…masa intebiu..dung dang dung …last skali dia tanya…nk x..i dgn lurusnya ckp..sebnya I nk compare jek..ngan keje yg I dah dpt..n ckp dpt propen bla2…dia ckp better u p sana…sbb post ni x jamin akan diserap…bla bla..

 

so dah dpt keje I blk kg …oh ye sebelum dpt keje ni…I dpt master n masa ari pendaftaran .i dah p intebiu sume tmpt ni tp x tau result…susah gile nk buat keputusan…nk p register ke x…ali dak pujuk meh la register…master mix-mode…kwn dah ada ada ali, maryam n imsan….tp masalah kewangan sape mau tanggung gue…my momma ckp ..g lah register amk duit asb ma huk3 sedih gue…tp tu br lps yuran ..masa tu abg n kakak I yg cikgu br keje…diorg pom baru tong2 tolong  renovate rumah..so seharusnya I kena phm keadaan mereka…abg I yg sulung wifenya x keje n masa tu dia dah beranak dua…so I pom x register..i hrp sgt I x kan menyesal..i hantar surat extent registeration utk sethn..incase setahun lg x dpt keje..haruslah buat master jgk..i pun ada call jgk pendaftar sini nk tanya dpt x keje sini tp diorg soh tgu surat jgk huk3

sib baik rezeki saya murah..masa nk p rawang…nk start keje kt propen tu…dah beli tiket sume nk p rawang..mlm tu nk naik bas..tghr tu sampai surat dpt keje unimap…adeiii I cm kompius2 nk pilih yg mana..sbb dlm surat offer tu ckp sementara..call la tanya apa status sementara..bla bla..tp my arwah bak soh p unimap…dgn alasan ..x elok org pompuan keje kilang..keje smpi mlm..x tentu masa…baik mengaja at least keje x penat…disebabkan restu ibubapa adalah penting I pun masuk unimap ahaks

my family pom hantar lah saya ke sini…teringat talian hayat sorang lagi kt perlis.. classmate kt tepeng jgk…amirul ..rupanya kwnnya keje kt bahan jgk..call la mamat ni hahah sape lg bgcik aka nazry lah…dia yg carikan umh sewa…umh k’izan la tu…janji jupe kt kwsp..tu je tmpt yg I ingat…datang la mamat ni ngan cefiro itamnya kuh3..mamat ni bab berlakon dpn org tua superb..layanan dia smpi skrg my momma ingat..sbb tu tiap kali blk kg dl ada ole2 utk nazry haha x pe la…org berbudi kte berbahasa..overnite umah sewa baru i..mas ani adik I yana dah register sbg stdn..dah 2 mgu..so ni 2nd time my family dtg perlis dlm masa sebln

soknya p register kt kwsp..lps tu p jejawi…lps tu kena tinggal…salam2 ..my family balik…I menangis..msk bilik kliza kesan air mata blom ilang…kliza ingat smpi skrg …malu sih hahaha keje lah I di bumi perlis ni…1 st or may be last job smpi pencen wakakaka

skrg I x menyesal dgn tindakan I x sambung master kt ukm dulu..dgn keje ni…I bleh bg sedikit sumbangan utk parents I buat haji..kalu x mesti I menyesal sbb kte x tau bila ajal kte sampai cm arwah bak ..tau dpt cancer dalam masa 4 bulan dah takde..at least I dapat tlg tunaikan hajatnya.. dapat tlg adk2 skit2..ni kena tambah dana baru..ekceli bkn baru pom..i mmg dari dulu dah ada dana utk family…I x bg duit kt my momma every month..my momma ckp dah cukup duit pencen arwah n zaman arwah ada dulu pun i bg bila perlu..bg sekali skala tp dgn amaun yg lbh skit..tu pom ada sesi tolak menolak sbb dia tau I dah bg duit kt adk2..x kan nk soh mak I yg mskkan duit kt adk2 i..mak I nk cucuk kt atm pom x reti..anak2 yg tolong drawkan..adk2 i akhir2 sem mmg wajib suntikan modal…ada skali adk I kt ukm nk pjm duit yg dkt unimap…byr yuran sbb ptptn msk lambat..I dpt tau..i ingat nk keraskan ati bg diorg berdikari (sbb bila diorg pjm duit sesama sendiri..dua2 stdn haruslah diorg mtk ganti)…tp x bleh sih..i bg jgk duit i..tu pom siap tanya akak I x pe ke nt bila ptptn dia msk I mtk ganti..teruk kan I nih….sbb amaunnya byk n I mmg x kan smpi ati nk mtk ganti…tp I gumbira dpt menolong mereka sbb walaupun dok menghulur kat depa I still bleh shopim sesedap rs …bleh beli lipstick clinique, bleh beli handbag..bleh merewang setiap weekenn so apa lg yg perlu…so x perlu bersungut I x dak duit sbb tanggung family kecil saya…saya pun tanggung family kecil saya..sbb en suami tanggung family besar dia…dan saya juga tanggung family besar saya…so kte serupa saje…..apa gue melalut nih…nk cite pasal buat master je pun hehhehe

i godek2 folder masa tahun 2004..cari pic konvo undergard..x dak yg pakai digicam …sume kamera konvensioanal..ada sekali 2 jek…yg pic konvo ni curi dlm FB jihe…i suka pic kte ramai2 bersama parents kte…kalu ada masa i scan huhuu

5 sekawan dan licah..tu ke qalisya nih jihe

close up muka ank2 dara..eh zarin masa ni dah berbdn 2 kot

ni aktviti sekali sekala hahha makan satay haji samuri ..sekali sekala ke..seingat aku..time exam pom kite makan kt luar…kedai siam yg mee kung fu marvelos…siap baca notes sbb diorg masak lambat hahha time exam mmg kitorg fokus walaupun kelas ZT tamadun islam x penah p..subjek fakulti pom …kalu p bz dok berchatting atas kertas A4..pas tu passing2 sebaris…nickname namkangkung hhahaha

makan stay kajang

saya dan dareq (dia nih dah ank dua sepasang plak tu)

no mercy

ni perjalanan mau ke konvo..we all sume di utara ..i @unimap..jihe@uitm penang..wenn@intel and dareq@ siltera…tp i jek yg setia disini…wenn pom dah mau ke KL..p skali naik keta wenn ni..jupe family masing2 kt bangi..cam raya u..sonot gile…baju baru pom sampai 3 pasang..pro-grad..ada perjumpaan kt kejut..amk2 pic kt kejut tu..siap baling2 topi..masa nk naik stage ..i dok belakang jihe..masa kt tangga ada org cek baju…dia tanya jihe..nape ada rumput kt topi nih hahhaha i gelak jek

me+jihe+wendy

rombongan dari utara ke konvo

ni malam dinner kejut…mechy girl..dalam folder i tulis camera zana…

mechy girls masa ni lah skrg dah jd omak org

 ni way back to perlis lps konvo..my family stay i jalan2 round kl..adik lah tu..i blk ke perlis utk berkerja ….mangsa utk anta naik bas adalah si landak kah3..kalu i outstation secara solo di kl..landak lah mangsa menjadi pak tolol i..jgn mareee hahhaha

way back to perlis..lps konvo

 dlm byk2 pic yg  x menutup aurat ..jupe pic ni…cuba teka siapa dia..fanatik mawi ..x dapat amk pic real..amk thru tv pom x pe…kalu betul… sila claim hadiah kt empunya diri nih hahhaha

teka sape nih

this week: ibu 29 years & baby ariq 6 months

bulan dua sudah…kalu mat salleh depa ckp bln 2 adalah bulan kasih sayang

tp bulan 2 bg gue…bulan utk muhasabah diri..jgn munasarawak sudah..

lps bermuhasabah..haruslah perbaiki diri dak

td saya telah mengharap full draf tesis saya…yehaaaaaaaaaaa

mintak2 x dak apa2..tp nyeri jgk..supervisor saya cr photo2 apa ntah

jgn la dia soh i tambah lagi result…dah tebal dah tu 150 ms..

5 thn buat result….itu je yg kuar

horror sih kalu fikirkan viva…so x yah fikir

kita fikir nk pakai baju kaler apa masa konvo..

jubah kaler biru …yg menyerlah dgn warna biru adalah kaler ermmm

heheh kte tiru Dr sms lah..i ms mula2 tgk dia tunang..siap cakap

x dak masa ke siorg ni..x sempat nk berdondon-dondon

sorg kaler grey ..sorang kaler pink…i x perasan plak sampin dr sms kaler

rupanya style skrg…berdondon-dondon secara kontra

grey-pink, blue-pink, merah-kuning hahhaha cam bendera pun ada

tp penyantin haruslah putih lah bg i..kalu yg gelap cm i

cm haru buat contrast2 cmni masa kawen..

so harusnya i buat baju kaler pink…nk kena beli kat jackel jgk ke hahhaha

pengaruh lagi

kalu full draf gua tu dilandasan yang benar…sebln dua lg bleh viva

next week kalu dr lekuk approve …bleh anta notice 3 bulan kt PPS

internal examiner adalah Dr K*I..

external examiner Dr W dr selatan

nama masih dirahsiakan sbb x tau approve ke x..

hopefully sume smooth aminn..

saya dah lama ada satu masalah…masalah typo error..

di mana2 saje..masa ym..ms blogging dan juga masa writing thesis

jgn x tau masa karangan BM tulis tgn pom …i ada typo jgk..tu panggil typo jgk ke

hahhaha

waaa rasa nk blk kg…nt la waa cite kemudian

nk balik pekena cokelat indulgence dan pecan scothbutter apa ntah

sempena anta thesis

besday i…huhuhu ada hadiah ke x…x usah harap handbag LV berharga RM40 K..

wa agk kain pasang dari nilai 3 pom blom tentu…

tahun lps dpt cincin white gold lazo..

tahun ni…tungguuuu dady blk dr outstation @nilai

ibu tinggal lg la i 3 hari….dgn si tecik yg makin lincah…i x senang nk lepas dia dr pandangan mata

hehhe i bar