masterji

Last week, my sis kt ukm call…. Tanya pendapat dia nk samb master terus lps abs ni…skrg dia dah last sem.. I ckp proceed jek..ekceli mtk pendapat dan sekali ngan suntikan modal hahaha

 I terkena zaman I last sem masa degree … last sem mmg dah start isi borg sana sini.. borg  master pom isi sebagai back up takut x dapat keje ..pantang ada org ckp form sebarang keje yg related ngan engineering kuar…. sume we all belasah.. utem tu siap p amik sendiri kt melaka… cikimah lah yg menjadi aspirasi I mtk unimap..masa tu we all serba salah nk isi ke x..dengan alasan…kitorg x dak sape2 kat perlis ..cikimah pom ckp…x pe umh I kt kat sana..bleh tmpg umh i ..so we all pom isi..tp unimap bkn majikan pertama yg intebui I dan bkn keje pertama yg I dpt…

  1. 1st intebiu I adalah V.S industry kt jb…ni lah 1st I smpi jb heehe talian hayat I kt sini adalah hudah ..classmate masa kt tepeng…hudah lah datang jemput kt stesen bas, tdo umh dia..anta n amk dr kilang tempat intebiu…masa ni lah I smpi danga bay..naik train kt danga bay tu hehhehe tp nk balik ke pangkal jln kena jalan kaki jgk..msk dlm UTM…lunch kt tmpt bdk utm lepak..i lupa nama tmpt tu…pdg yang ada istana lama kalu x slp..smpt la berkuch2 hota hai kt sini..lepak atas pdg.
  2. 2nd kilang buat cushion keta …vendor proton n perodua kt shah alam… I lupa nama company tp ada 2 org interviewernya …sorg akak pakai tdg labuh…dung dang dung3 x dpt jgk…tiap kali intebiu.. I p bermalam kt umh kro (lepas abs exam i blk kg..parents i x bagi melepak di bangi cari keje)…so kro la jd org yg menghantar n mengambil…kalu kro ada hal…nazri pembuatan yg jd mangsa…thanx yeep
  3. 3rd intebiu adalah kilang sharp kt shah alam…kilang ni buat kamera n videocam..post adalah product eng kt R&D kalu x slp..kepakaran yg perlu adalah drawing…mula2 sampai kena buat assignment drawing..buat pandangan ortogon bla2…drawing sgt la kompleks…smpi I x leh nk came out productnya..so I tanya org sebelah..hahha masa tu ada 4 org.i sorg pompuan…I tanya bdk cina keh2 grad oversea u…harus lah dia x bg tgk dia punye hahhaha perangai cm bdk sekolah..keje nk meniru org jek ..masa intebiu tanya sanggup x nk dok R&D kena blk mlm bla bla…mesti jwb sanggup kuh3
  4. pas tu kt unimap lah…dok umh cikimah…ayah cikimah ke kak kilah yang anta..lupa sudah…cikimah teman smpi ke tgkt 10 n tgu smpi intebiu abs..masa tu dr shamsul tanya..x pe ke dok perlis..i jwb x pe …dl saya sekolah kt tepeng..dah serasi dok utara…serasi lah sgt..panas berdering nih…dl dok bkt larut tmpt paling lembap di mesia..ni dok perlis ..tmpt paling kering ke…tul ke fakta I nih…ayah cikimah bwk we all round perlis ..dr pdg bsr ke kola perlis mkn laksa…smpi gua kelam…see 1 ari bleh round sume tmpt. Siap bwk blk buah kedondon n baulu..jasamu dikenang cikimah
  5. kilang kt rawang..propen ..vendor proton n perodua ..byk part yg diorg supply..ada 2 plant …kt s. alam n rawang….yg I intebiu adalah kt rawang…nazri yang anta n amk masa ni…dia dok tgu dlm keta smbl baca paper…intebiu yg ni I dapat.hhehee set sume tarikh daftar ms diorg call ckp berjaya heheh I siap p shopim blouse n slack ngan zana…xcited nk keje u..pas tu blk kg..i mtk 2 mgu kot br start keje..keje harus sbg QA..ni lah keje yg valid utk pompuan kalau keje bidang automotive..QA or QC
  6. lps intebiu propen I intebiu proton..ni gtl p sbb alang2 dah ada kt bangi..kalu kt kg dah..harus x p…sebagai bdk mechy ..impian keje harus lah bidang automotive hehhe…tp kalu perodua…kalu dah x dak keje sangat br I mtk hahaha I kan praktikal kt sana…so dah tau enviromentnya hohoho stress bangat sih..kt proton offer sbg management trainee aje…ms 2 intebiu kt hotel mana ntah kt shah alam..tp seingatnya sebelah hypermarket…lps tu I, nazri n sape ntah I lupa sorg lagi peneman…p makan aiskrim kat hypermarket tu…masa intebiu..dung dang dung …last skali dia tanya…nk x..i dgn lurusnya ckp..sebnya I nk compare jek..ngan keje yg I dah dpt..n ckp dpt propen bla2…dia ckp better u p sana…sbb post ni x jamin akan diserap…bla bla..

 

so dah dpt keje I blk kg …oh ye sebelum dpt keje ni…I dpt master n masa ari pendaftaran .i dah p intebiu sume tmpt ni tp x tau result…susah gile nk buat keputusan…nk p register ke x…ali dak pujuk meh la register…master mix-mode…kwn dah ada ada ali, maryam n imsan….tp masalah kewangan sape mau tanggung gue…my momma ckp ..g lah register amk duit asb ma huk3 sedih gue…tp tu br lps yuran ..masa tu abg n kakak I yg cikgu br keje…diorg pom baru tong2 tolong  renovate rumah..so seharusnya I kena phm keadaan mereka…abg I yg sulung wifenya x keje n masa tu dia dah beranak dua…so I pom x register..i hrp sgt I x kan menyesal..i hantar surat extent registeration utk sethn..incase setahun lg x dpt keje..haruslah buat master jgk..i pun ada call jgk pendaftar sini nk tanya dpt x keje sini tp diorg soh tgu surat jgk huk3

sib baik rezeki saya murah..masa nk p rawang…nk start keje kt propen tu…dah beli tiket sume nk p rawang..mlm tu nk naik bas..tghr tu sampai surat dpt keje unimap…adeiii I cm kompius2 nk pilih yg mana..sbb dlm surat offer tu ckp sementara..call la tanya apa status sementara..bla bla..tp my arwah bak soh p unimap…dgn alasan ..x elok org pompuan keje kilang..keje smpi mlm..x tentu masa…baik mengaja at least keje x penat…disebabkan restu ibubapa adalah penting I pun masuk unimap ahaks

my family pom hantar lah saya ke sini…teringat talian hayat sorang lagi kt perlis.. classmate kt tepeng jgk…amirul ..rupanya kwnnya keje kt bahan jgk..call la mamat ni hahah sape lg bgcik aka nazry lah…dia yg carikan umh sewa…umh k’izan la tu…janji jupe kt kwsp..tu je tmpt yg I ingat…datang la mamat ni ngan cefiro itamnya kuh3..mamat ni bab berlakon dpn org tua superb..layanan dia smpi skrg my momma ingat..sbb tu tiap kali blk kg dl ada ole2 utk nazry haha x pe la…org berbudi kte berbahasa..overnite umah sewa baru i..mas ani adik I yana dah register sbg stdn..dah 2 mgu..so ni 2nd time my family dtg perlis dlm masa sebln

soknya p register kt kwsp..lps tu p jejawi…lps tu kena tinggal…salam2 ..my family balik…I menangis..msk bilik kliza kesan air mata blom ilang…kliza ingat smpi skrg …malu sih hahaha keje lah I di bumi perlis ni…1 st or may be last job smpi pencen wakakaka

skrg I x menyesal dgn tindakan I x sambung master kt ukm dulu..dgn keje ni…I bleh bg sedikit sumbangan utk parents I buat haji..kalu x mesti I menyesal sbb kte x tau bila ajal kte sampai cm arwah bak ..tau dpt cancer dalam masa 4 bulan dah takde..at least I dapat tlg tunaikan hajatnya.. dapat tlg adk2 skit2..ni kena tambah dana baru..ekceli bkn baru pom..i mmg dari dulu dah ada dana utk family…I x bg duit kt my momma every month..my momma ckp dah cukup duit pencen arwah n zaman arwah ada dulu pun i bg bila perlu..bg sekali skala tp dgn amaun yg lbh skit..tu pom ada sesi tolak menolak sbb dia tau I dah bg duit kt adk2..x kan nk soh mak I yg mskkan duit kt adk2 i..mak I nk cucuk kt atm pom x reti..anak2 yg tolong drawkan..adk2 i akhir2 sem mmg wajib suntikan modal…ada skali adk I kt ukm nk pjm duit yg dkt unimap…byr yuran sbb ptptn msk lambat..I dpt tau..i ingat nk keraskan ati bg diorg berdikari (sbb bila diorg pjm duit sesama sendiri..dua2 stdn haruslah diorg mtk ganti)…tp x bleh sih..i bg jgk duit i..tu pom siap tanya akak I x pe ke nt bila ptptn dia msk I mtk ganti..teruk kan I nih….sbb amaunnya byk n I mmg x kan smpi ati nk mtk ganti…tp I gumbira dpt menolong mereka sbb walaupun dok menghulur kat depa I still bleh shopim sesedap rs …bleh beli lipstick clinique, bleh beli handbag..bleh merewang setiap weekenn so apa lg yg perlu…so x perlu bersungut I x dak duit sbb tanggung family kecil saya…saya pun tanggung family kecil saya..sbb en suami tanggung family besar dia…dan saya juga tanggung family besar saya…so kte serupa saje…..apa gue melalut nih…nk cite pasal buat master je pun hehhehe

i godek2 folder masa tahun 2004..cari pic konvo undergard..x dak yg pakai digicam …sume kamera konvensioanal..ada sekali 2 jek…yg pic konvo ni curi dlm FB jihe…i suka pic kte ramai2 bersama parents kte…kalu ada masa i scan huhuu

5 sekawan dan licah..tu ke qalisya nih jihe

close up muka ank2 dara..eh zarin masa ni dah berbdn 2 kot

ni aktviti sekali sekala hahha makan satay haji samuri ..sekali sekala ke..seingat aku..time exam pom kite makan kt luar…kedai siam yg mee kung fu marvelos…siap baca notes sbb diorg masak lambat hahha time exam mmg kitorg fokus walaupun kelas ZT tamadun islam x penah p..subjek fakulti pom …kalu p bz dok berchatting atas kertas A4..pas tu passing2 sebaris…nickname namkangkung hhahaha

makan stay kajang

saya dan dareq (dia nih dah ank dua sepasang plak tu)

no mercy

ni perjalanan mau ke konvo..we all sume di utara ..i @unimap..jihe@uitm penang..wenn@intel and dareq@ siltera…tp i jek yg setia disini…wenn pom dah mau ke KL..p skali naik keta wenn ni..jupe family masing2 kt bangi..cam raya u..sonot gile…baju baru pom sampai 3 pasang..pro-grad..ada perjumpaan kt kejut..amk2 pic kt kejut tu..siap baling2 topi..masa nk naik stage ..i dok belakang jihe..masa kt tangga ada org cek baju…dia tanya jihe..nape ada rumput kt topi nih hahhaha i gelak jek

me+jihe+wendy

rombongan dari utara ke konvo

ni malam dinner kejut…mechy girl..dalam folder i tulis camera zana…

mechy girls masa ni lah skrg dah jd omak org

 ni way back to perlis lps konvo..my family stay i jalan2 round kl..adik lah tu..i blk ke perlis utk berkerja ….mangsa utk anta naik bas adalah si landak kah3..kalu i outstation secara solo di kl..landak lah mangsa menjadi pak tolol i..jgn mareee hahhaha

way back to perlis..lps konvo

 dlm byk2 pic yg  x menutup aurat ..jupe pic ni…cuba teka siapa dia..fanatik mawi ..x dapat amk pic real..amk thru tv pom x pe…kalu betul… sila claim hadiah kt empunya diri nih hahhaha

teka sape nih

4 thoughts on “masterji

  1. momma ummar says:

    ya..i pon tak igt doh gamba ni. yeke i sefanatik itu..owhh sggh memalukan.

    ali…hadiahnya percutian ke jopun selama 3thn. hehe duk lekleok kat sana yer

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s