CNY

Selasa sdh..mula2 ingat cm busan nk abskan cuti 4 hari tanpa blk kg…umh I kt kg full house ngan adk beradik kecuali family my kakak n me lah..sob3…mesti my momma masak mcm2 gulp….x pe2 ..sebln lg nk balik kg.. Ari sabtu lps asar we all ke aneka jitra hehehe kes ibu lah …x sabar nk beli keta 8 tayar (lps u Tanya imran.i br blk kira kak awin bape tayar keta imran hehhe) I sgt la allergic p tmpt2 baby nih…hahha allergic tgk baju…hasilnya grab 4,5 pasang baju hahha blk sggh jelompok..i br teringat rambut imran yg cukur dl blom tanam lagi..hasil sembang2 di Juliana ..petuanya kena tanam bwh pohon pisang..i bgtau en suami…dia x percaya dia ckp nt pokok pisang kena tebang panas jgk huhu bila bgtau kt tok nk tanam rambut .2..tok ckp kena tanam bwh pkok pisang hahhaha I pom sengih kt daddy .tp imran cpt tul berpeluh huhuhu cian dia…I main agk je timbangan rambut tu…sbb org ck pig timbang pom x naik bacaan kena balance yg 3 decimal dlm gram huhuhu so pukul rata amik 100 gram …plan nk bg skali ngan byr fidyah..tanya daddy nk bg kt sape…daddy jwb “bagi kt org susah la ..x kan nk bg kt ust s*****i” lawak terbaik mgu ni…usr s*****i adalah upline we all dlm MLM si camar merah haha dia dah pakai merce tp we all x dak progress lgsg…nsb la labu…anggap la sedekah amal jariah…byk pahala tu bg org minum air yg bersih…I rs I mmg x bleh drg menda MLM nih..sape yg x mau jd kaya…2 kali I dgr MLM nih..dua2 I msk satu si camar merah ..satu lagi si kopi X ..sib baik x dak lg yg dtg cite..kalu x sume msk..cm daddy ..apa MLM yg dia x msk ..sume dia msk… oh saya juga dealer amway yg saya menyesal msk dan Tupperware yg tiap2 bln merayu soh saya beli huhhhu bila nk tobat nih…lps magrib blk umh ..

Ari ahad dok melepak kt umh sahaja…berehat2…mlm anta ayah chik alif naik bas…mlm sebelum tu neber I dok bersembang…I dgr hahha p lah kangar ..kalu nk tgk kangar meriah ngan lampu …I pom terpedaya..since imran x tdo lg time tu..i ikut ke stesen bas…nk tgk lampu kekonon…lps anta puas we all pusing kgr ..mana lampunya …sama jek huhu

Ari senin p kenduri hawa..lauknya mewah siap ayam golek dan kerabu mangga yg meninggalkan kesan di tekak..kalu umh golongan puak dah lama mtk bwk blk…cm mtk kuah asam pedas umh kak awin hhaha souvenir pom havoc…siap Nescafe tin, mug English style, kerepek, limau cina n pudding..lps tu ke tmpt peberet hehe tesco..shopim brg dapur+baju baby lg kt sean character…daddy nk msk ikan stim..ikan dah x byk choice we all amk gerut 2 ekor..blk tesco p besday party ank2 bespren daddy…best jgk ank lahir bln bederet bleh buat party sekali jek hahha I melantak ns ayam, sate+nasi impit..sggh umh mil…n diorg soh dtg lg mlm ni ada kenduri di kawasan kejiranan..i dah kenyang tp dah org suruh ..p lah jgk…kul 9.30 we all p…dgn angkat imran tdo…imran mmg tdo awal ..seawal 6.30 ptg..plg lwt kul 9 mlm…tgk2 lauk sdh abs…diorg nih style br buat kenduri mlm…kenduri belah pompuan lauk tu..cian tuan umh lauk abs, laksa pom abs..tggl air saja..so we all msk la ..sembang2 …mil I cite …tuan umh ckp “aku panggil 500 org jek..awat ramai yg mai” masa ptg tu lg fil I ckp jemputan 500 jek ..tu yg buat mlm …I sengih je lah…I tgk senario kenduri kt sini…panggil serumah mmg serumah ..kalu kt tmpt kitorg kalu yg x dak pertalian darah ni..kalu org panggil kenduri yg p hanya lah sepasang suami isteri dan ank yg msh kecil kalu dah darjah 2,3 biasanya dah malu nk ikt p..kecuali umh sedara mara..if kt sini sume p..kalu kebetulan ank yg dok jauh blk..ngan family ank2 tu pom p (cth umh kt tepi taman tu..yg hanya bertemu mata di majlis2 sekali sekala)…i dl kan dok umh mil…bila family bil I blk..kenduri rumah org yg x biasa pom sume p …I lg lah…dok umh mil..sume umh kena p kalu kenduri weekend..pttnya yg soh p ni pom agk2 lah…cian kt tuan umah …diorg mesti budget 1 panggilan makan utk 2 kepala…cm family mil I mesti msk budget 2 kepala utk mkn…tp yg p adalah hhaha my sil, en suami+me., my bil sefamily 4 org …my bil sefamily sempat la mkn..diorg dtg awl sbb nk blk sungai petani plak ehhehe so utk panggilan my fil saja dah mkn budget makan 9 kepala..so family org lain pom sama lah…nak2 sekarang sume ank2 blk utk CNY…tp yg buat I segan bila ank tuan umh ckp “cian depa ssh dtg dr kangar dtg, x dpt mkn” huk3 ye lah we all ngan ank tdo sume.. pdhal we all dtg sbb nk jaga hati fil huk3 dah dia beria soh p..so agak2 la kalu nk p kenduri jgn sampai angkat serumah sampai 10 org .cian tuan umh..kenduri lauk x cukup ni..org akan ingat smpi bila2..

Hari ni we all kt umh jek…kul 2 daddy ke opis …bz MQA nk dtg sok..so I bergomol ngan imran je lah kt umh..tghr i msk ikan gerut tu..msk sweet sour..masa grg dah bau semcm…terus x selera nk mkn nasi…daddy sorg yg mkn..daddy ckp maybe kalu bsh ngan air asam sume ilang baunya…utk dinner td..dgn gigihnya daddy msk stim style sendiri hahha hasilnya still berbau kuh3..mmg ikan tu fresh dan we all plak peram dalam keta 2, 3 jam br msk freezer..sok dah keje..kejap jek cuti..sok n lusa ada bengkel penulisan thesis…tgk pengisian sm ngan bengkel penulisan utk fyp…apa la I nk buat sok..menyesal plak x bwk blk lab report kalu x bleh dgr smbl marking..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s