stresss

stress ok..baby ala2 x sihat tp ttp agresif bermain..

main x hengat…kalu meniarap tu..kelajuan kalah askar combat ..kalu naik walker…lari bukan main laju…masa mul2 beli walker..niat saya nk gunakannya sebagai modus operandi masa sesi makan sbb bila buat research..byk yg elok dr x eloknya naik walker ni…tp hasil diskusi ngan momma muda cm saya jgk…..mcm mana nk lari dr naik walker…ank dia pom lbh kurang imran..buas yg amat…kalu x dak walker..alamatnya abis habuk2 atas lantai baby p lap..lain lah korang ada helper (bibik or dok ngan family)…yg bleh monitor  if korang nk mandi, nk masak sume….ni sume kes x puas ati…ada yg boikot gle2 walker..kt oversea mmg sume dah boikot…tp kami ibu2 muda yg berdiri di atas kaki sendiri nih…terpaksa guna walker sbg alat  bantu….tp selagi bleh control baby main kt bawah…i x letak dlm walker…sape yg x nk bg yg terbaik utk anak2…sume nk bg yg terbaik

sekarang musim demam, selsema, batuk….imran kena jgk…tu yg buat i stress..i p neb semlm..kecik2 dah kena neb…siap kena pegang 4 org lg huk….cian tgk …stress bertambah2..lebih stress dari CF umah yg delay smpi setahun…last 2 weeks…kerani lawyer ckp…umh dah claim 100% ..x lama lg lah tuss…iyo lah tu..saya mls dah nk berharap…..ikut lah nk dpt bila2….tp weekend ari tu….buat lawatan sambil belajar ke kedai kabinet kitchen..since org kedai tepom tanya pecite…saya pom p lah bercerita smbl membodek2 nk kurangkan rega hhahaha hasilnya nan adoo…rega cm 2 jgk..dah sethn lbh la x p kedai dia…showroom pom dah bertukar..dapur sume pom makin bijokss2…duit kitorg jek x bijokks2 huk3

weekend ari tu pom…call kedai E.S..hohoho

saya : salam bla bla

org kedai: ye cik…saya dah cek…sekarang tgh deliver yg booking bln 11 punye….cik booking bln 12 so dlm bln 5 yg pasti..kalu awl skit awal bulan 11.

saya : oh x pe…saja tanya sbb ada yg nak amik AIK

tahap stress…10%…sebab dah lama sangat…kadar kegedikan pun dah menurun…

sbb ES ni lah x jadi ke medan..sume duit utknya.kalu x masa ni mesti dok bz buat passport bagai

siap amik supersize regular…niat nk shopim…30 kg cukup dah tu nk shopim kain2..nk beli souvenior utk org kg hhahaha

see rega tiket RM 0…just ada tax…tp p tambah bag, convenience fee tu sbb book hot pick seat..sbb bwk baby ..book tempat dpn sekali..yg lapang skit…AA kan seatnya lagi sempit dr bas…infant fee RM100 u..so total RM 248.oo ..burn begitu saje…mula nk bg hadiah honeymoon utk mekna tp dia ckp….tukar2 tiket flight ni..baik beli tiket baru..jd mahal blk…kawan daddy kot nk amik…amik lahh ..x charge apa2 pom

ckp2 ngan daddy..ada hikmah jgk…dgn keadaan imran yg seminit pom x leh dok diam…ada je menda dia nk buat..cmne nk jalan makan angin…nk shopim pom…skrg p tesco bwk 10 list brg nk dibeli….5 jek kot sempat beli…weekend ari tu dpt peel baru..letak dlm stroller…imran p berdiri dlm stroller tu..hebat bukan…b4 ni meniarap jek…sekarang dah pandai berdiri…asal ada tmpt berpaut nk berdiri…so bkn waktunya lagi nk melihat negara org

baby imran…cepat lah ilang kahak2 tu….ibu x sanggup nk tgk…alergic tul ngan habuk tp nk buat cmne..umh sewa ni depan bendang…umh baru pun depan bendang…apa2 hal imran kena survive..kena develope antibodi melawan habuk2 itu..my momma ckp jgn ajar neb…nt asyik nk neb jek…cmne nihhhhh…stress anak sakit adalah super duper stress dr x jadik p medan, CF umh x dpt lg bla bla

imran ariq 7.1 kg @8 months

smlm baby imran kena check up kt klinik…makin lama makin awal tarikhnya…DOB 3/8 tapi check up terawal seminggu…next appointment lagi lah awal 20hb…7.1 kg @8 months kira kurus eekkk org lain 7 kg @6 months..kuss semangat..may b sbb imran aktif sgt..x larat den yg berlawan dgn dia skrg…dok x diam…dulu ada one of my pren ckp kt anak dia…bleh x dok diam seminit …i senyum jek…skrg kena kt btg idung sendiri plak hehhehe ibu amjad tanya nk buat besday party x nt 1 years…hehe buat masa ni tiada dalam perancangan …just nk beli kek…celebrate 3 beranak..utk kenangan dlm gambau…kang nt dah besau…imran tanya…masa 1 thn x dak kek ke hehhe kek ice-cream kt garden tu pom sodap …imran mana pandai mkn kek lg…ibu mkn dl yee ehhhehe

saya mau mkn

masa ni bln 1 still chubby ..sekarang seroh skit

percubaan kuar dr kelambu..masa ni musim nyamuk byk..tgk spot2 bekas nyamuk kt muka..skrg dah x pakai kelambu sbb cuaca panas

lps ke klinik, anta imran ke umh mak tok…we all bekpes @juliana b4 ke opis…jupe kwn opis daddy hehhe bestpren u…siap teman p opis weekn…tailor nk mai psg curtain opis grrr hampeh…that woman dah nk ke putrajaya..ikut sang tunang keje kt KL..b4 ke opis..sggh bank bayau sume hutang piutang…ansuran ank ikan+kedit kad+duit kutu..duit mak tok byr akhir bln ..ni jek bhgian i..tp bila pk dah kena bayau umh..slip gaji i akan kurang rm1 200…masa  tu i x leh imagine cmne idup…i dah bentang belanjawan semlm…siap jot down ats kertas bagai hahahha…duit gaji i utk bayar keta+umh share..daddy kena bg rm600 kt ibu..bil2 mmg daddy yg bayar+kena tanggung belanja baby skali…b4 ni tong2..x kisah sape yg byr dl..walaupun saya sorg yg boros tapi saya bertindak sebagai menteri kewangan family sbb apa kuh3…dady punye finance management sgt fail..daddy bukan setakat anak mak hahhaha hubby i anak mak ok..hubby i mmg sekolah kt dalam perlis jek eh sekolah rendah kt teganu…pas tu penang..pas tu blk perlis dan perlis..sek men sek teknik arau..p sek naik gerek…amik STPM sek arau jgk..lupa nama sek..msk U..UUM …everyweek blk ok…siap belikan keta lg senang nk ulang alik…compare to me…since form 2 dok hostel…KL-Besut-Tepeng-Bangi-Perlis..so sy lbh independence…masa awal2 kawen..kdg2 ada keputusan ..tanya mak or ayah dulu hukkkkk stress ok…skrg jek dah dok sendiri…kurang skit words tanya depa dulu…

apa gue melalut… gue nk cite…betapa anak maknya en suami..dulu b4 kawen… buku asb mil i pegang…bila msk gaji…mil dia bg..siap ckp simpan bape2..after dah simpan dlm bank..bg blk buku asb tu kt mil huk2..skrg i tgk buku tu dah susut nilainya ..buat kawen dan x bertambah…i ckp , meh i buat mcm mil…x nak hhahaha 1 lagi menda yg i x puas ati…masa mula2 keje …en suami buat personal loan…nama dia tp duit dapat bg 2 org….ngan opismate dia..masa tu opismate dia br keje…blom layak buat loan..senang kan org laki..hot ok…menda nk bayar bukan sebln dua..5,6 thn…i x tau cmne diorg kira interest sume…mls nk amik tau..tp bila duit yg dikhaskan utk masuk rumah dan terhakis2 bayak demi banyak…kami terpaksa buat personal loan…kite tgk sape yg kena…bila dah jd cmni cm i jek yg terkenanya..grrrrrrrrr eh n3 sblm br insap…x nk bersungut2 dah…tp apa bleh buat …kalu x dak cabaran ..x dak plak menda yg nk pk

lps ke bank zasss amik brg kt tpware zasss mai opis..i lupa CV kena anta…godek2 CV…copy paste dr SKT…dr 2004 till now…huk3 thn2 awal dulu column kursus smpi berbelas2..sekarang nk tulis 5 pom susah..apakah benar…bila dah kawen n ada ank …prestasi akan menurun…ermmmm tepuk dada tanya selera (apa kaitan nih…)…sbb buat keje smbl melagha..kul 5 blom siap lg…terkedek2 buat…teringat kt baby…cian mak tok kalu amik lewat sgt…tiba2 ringtone berdering…ada panggillaaaannnnnnnn

adussss… keputusan harus di buat…tp ntah…sbb mls nk pk…tp kena pk jgk…keputusan muktamad sok…nk jgk delay tu…

semlm saya layan novel ini..setelah mendengar cite adik2 dan kakakku…menangis2 baca…i start baca lps asmaradana….fan Tizz la katakan…harus follow..smpi kul 3…air mata berjurai2 hahhaha msk dlm watak heroin tu ..malu sih..smpi en suami tanya..skt mata ke…ngan tisu bagai hahha mlm ni nk smbg blk…semlm x abis lg

 

Andai Itu Takdirnya…saya terpaksa melepaskan ia pergi sadisss tp saya lg x sanggup nk hadapi hari2 mendatang dengan penuh risiko…i’m not a risk taker ok….tp org laki selalu pk mudah…ada la tu…cukup …arrrrrrrrrrr

Penantian itu satu penyeksaan…

para para sakura...ko jgn ingat kt nippon je ada ali

 di bulan 3 thn lps…bunga2 mekar di mana2…tp thn ni x semeriah thn lps plak..ujung mgu ni hanya di rumah..baby imran ariq demam huk3 cian dia …start kul 11 mlm dah naik suhunya…daddy p main badminton, masa nk p dia ckp saya pom angguk dalam keadaan mamai…sbb i tdo awal mlm tu..daddy yg bg susu kt baby…bila baby merengek masa tu i rasa lain mcm…pas tu start muntah2..i pom sms daddy soh blk dgn ucapan..daddy baby demam pun bleh tggl p main badminton

blk la daddy, x abs main pom ..tggl cm 2 jek…dia ckp masa dia tggl baby biasa jek..mula la kisah merengek dah muntah2…minum skit jek..muntah byk…kul 4 pg br bleh tdo..pg tu bgn …mkn porridge cm biasa…tp bila susu muntah2 lg…so p lah kliik tghr tu…klinik f4ezah..mula nk tkr klinik..sbb kalu doc dr spital…i notice diorg cm tkt2 nk bg ubat kt baby dan bila soal2 skit…cm x kompiden..p klinik othman ttp, klinik menon pom ttp…klinik f4ezah jgk akhirnya..doc tu pom cm was2…beri2 x…cuma muntah2..siap dgr stetoskop ats peyut baby hehhehe tp serius b4 muntah.peyut baby berbunyi cm bergelora….pas tu kata putus diberikan…blk bg ubat muntah…kalu kul 8 mlm still muntah..sila menyerah diri ke hospital utk msk air tp dehydrate…i ni sudah…tidakkkk …teringat masa melawat baby adib..cian baby kalu kena warded..i sambil berdoa2 suap baby ubat..sib baik lps mkn ubat x muntah dah…lega i..tp demam still ada

genyik

semlm bdk tecik ni dah riang gumbira ..meniarap ke sana ke mari..lega ibu..tp pg td suam2 blk…adeii..sihat lah anakku..ibu sanggup mengejar awak bermain ke sana ke mari dari tengok awak kelesuan.

bleh tolong ibu lipat kain

abaikan muka nk tdo tu..bdk ni br lepas rungkah playgymnya...hebatkan

yang penting selera makan imran x berubah ..still makan…i called tanya my momma..dia ckp biasa baby, nk ringankan badan, just monitor suhu, selalu jerlun kepala ngan air..amik air zam zam ..selawat smpi sapu..saya lupa ada rawatan yg simple2 cmni.. 2 lah terlampau follow teori hehhehe balik kg ..i kena gelak sbb terlalu ikt teori…x letak garam dlm bubur, x bg apa2 kecuali bubur ngan ayam+sayur…bdk2 kena perkenalkan skit2 mknan lain secubit…amik berkat huhuhu lps letak garam…mkn berganda, my sista ckp..ptt la ariq kurus …kuh3 cian ank ibu…nk suap mkn si tecik ni bkn nya senang ..mula2 dok atas roker bertahan 2,3 ari ..lps tu dah meniarap atas rocker…pastu pakai bumboo seat…4,5 kali jgk sib baik seat ni malboro abg faheem punye hehhe kalu investment yg merugikan…rocker tu pom hadiak cik daa ..dah basuh msk plastik simpan hehe

yummy! bubur x bergaram nih

sume menda nk mkn

masihkan auntie Awin ingat kasut nih

gue x penah rasa sesengkek ni…menunggu gaji khamis ni huk3 kes anak ikan lah ni…bln lps mtk ekzos br rm180..bulan ni servis biasa (RM 130) + bearing dua belah tyr belakang (RM 100) + mounting (RM 150) = RM 380.00…huk3 ..biasa lah keta dah msk thn ke 5….sume dah season…go kelisa go…blk dr kg ari 2 kul 6 ptg baru bertolak ..kes daddy nk beli telur penyu kiriman bestprennya..pagi p pasar payang cr telur penyu..i dok perli kalu x beli nt bestpren daddy msk batu belah batu bertangkup cm mak pekan dlm cite belalang kt saluran ceriyaaa…7x ok i layan cite tu kuh3…kes ada budak ceriyaa nih celik mata ceria…smpi ke tdo..org lain x leh tgk tv..kena tukar motto ‘utk kita2 aje’ ke utk kanak2 sahaja..i nyeri kalu balik mlm,…sbb byk lori2 balak…i kt bukit bukau tu x tdo..tkt daddy mengantuk..daddy plak kt lorong mendaki bleh over turn sekali harung 2 ketoi lori balak yang panjang + 2 ketoi keta..nyeri sih..pandangan depan bukannya jauh sgt…power lagi kelisa ku…go ank ikan go tiba cm bwk GTi golf, 2x cm mini cooper, 3x rasa cm WV hhahaha

ni dia budak ceria..adam hazriq

adam dan adiknya..arissa sofiya

 si kak chop aka piya aka kakak aka arissa nih kdg2 bleh diharap jaga imran…tp kdg2 dia pom tumpang cubit sama time geram…tp x leh lawan adiknya lagi..asyik geram jek kt imran…nak2 kalu ibunya dukung imran

adif zikri...si penggeram ..cikgu skool dia pun dia cubit hahahha

huk3 rajinnya saya hapdate ..monday blues lah…nk buat keje pom mls…tunggu ni sampai sama..dah 2,3 mgu saya bersandal tertutup ke opis..kes x dak sandal terbukak sumenya rabak dan ada yg x muat dah…penggemokkan berlaku di setiap pepenjuru hehhe terima kasih crocs oricina hahha org lain dah lama mabuk crocs gue br mabuk hahha

dgn ini saya ada 4 pasang corcs hehhe

pecah kaca, pecah cawan..sudah pecah, harap ganti baru

Heheheh dgn riang gumbiranya…saya telah pecahkan seketoi cawan corelle yg bunga shadow iris…kes kelam kabut bersiap pagi td..saya terhayun beg bento baby imran ke arah cawan tersebut yang berada di atas meja….lalu jatuh berkecai ke lantai sadissss tp itu sume harta dunia abaikan..meh kte ganti baru nt p langkawi..x leh beli 1 set, beli seketoi pom jadi hahaha saya mmg berhajat nk kumpul yg bunga shadow iris…skrg koleksi corelle saya ada 2 bunga..1 set yg shadow iris + 2 set bunga apa ntah tp wenn yg belikan kt Us dulu..so ada 12 pieces each items…cukup la buat makan2 utk family in laws (ye lah kt sini yg selalu dtg umh i family in laws, en suami hanya ada 5 org makcik dan 6 org sepupu)

budak2 dgn beraninya blk kg …terpaksa saya batalkan kelas sbb saya nk buat presentation ari ni…ramai ahli group x cukup bla bla ye lah labu..ikut korang lah …dah masak perangai diorg nih..semlm enchek PC call, beliau berada di melaka..mau ke rumah rps i yg bermasalah huk3  tiap2 sem ada masalah…tp saya kesian ngan bdk ni…kira dia dlm kurang bernasib baik…keluarga dia ssh..ank ramai..so selalu x cukup duit..sem sebelum ni dia bekerja part time…tp masa ada kuliah pom keje jgk..itu dah bukan part time namanya..lps sesi kaunseling, suruh dia kurangkan buat part time supaya dapat attend kelas..nk tau apa dia buat sem ni huhuuhu dia mencuri di hostel dan terkantoi dan dibelasah kawan2 ..trs menghilang diri..yg i x puas ati…duit ptptn dia bg kt kakak yg belajar eng @U yg berlokasi di sekitar KL …aduss ada jgk kakak mcm 2…sang kakak pttnya lbh prihatin keperluan si adik…x kan kakak x dak ptptn jgk

masa ke KL akhir thn lps…saya ada cite yg saya p terjah umh stdn yg suka suki x p report kt tempat LI kerana nk p LI tmpt lain pas tu senyap seribu bahasa…dr serdang saya berada di jalan kebenaran ..naik grand saga bla bla tapi dah dkt nk sampai tersilap smpg msk KL…dah smpi pandan indah ..jenuh cari umah ada la adalah dkt 3 jam dari serdang smpi ke pagar umhnya…mslah budak ni, call masuk…tp x angkat…siap sms bagai…last skali saya sms..saya ada kt depan umh awak…jupe kakak dia…kakak dia ckp, sang adik mmg x suka angkat call org x kenal…i gelak dalam atii…banyak lah enchek PC dah berpuluh2 kali call..x kan x tau no sape….no opis bagai lg…ada ke skrg org saja2 nk jual minyak aka nk mengayat pakai no phone umh or opis…sume pakai mobile phone ok…tlg la pikir bila bkn no mobile ni yang naik…mesti urusan penting …nape saya ingat blk menda ni..sbb semlm dok ssn jadual presentation, ternampak nama budak ni…dalam FB bkn main lg aktif dok drop komen…i ingat nk drop komen perli jgk…amboiii saya jenuh ke umh awak, awak sepatah pun x ckp apa…at least, ckp jek saya x dak kt umh ke apa ke (masa i pegi, dia kt kelantan ngan parentsnya)…..tp buat apa layan budak2 x mature lg nih..ngan saya2 lah jd x mature nya…kte jumpa masa presentation nanti hahhaha gelak jahat

sgt best blk kg..kenduri sana sini…sambut maulud..kt sini x dak kenduri sambut maulud.sana ada siap ada berzanji, selawat sume….umh saya pom buat sekali ngan tahlil ..jenuh saya hiris bunga rampai, n ikat bunga telur dan  siapkan goodies bag…prepared 60..tp rpnya ramai smpi 100+ org…lauk pauk cukup..cuma goodies bag x cukup…tp yg sedara2 nih..belasah bagi pulut dalam plastik biasa ….x perlu bergoodies bag..sebelum kenduri umh saya…kenduri umh makcik saya dl..masa tgh selawat…ada bakul berisi bunga rampai diedarkan ..so amik satu bila dah smpi kt tgn kte dan pass ke org sebelah…bila kt kt tgn en suami…dia x nak amik…siap tolak lg (dia x tau nk buat apa sebenarnya)…org bg tu pom bgtau amik satu hahhaha br lah en suami phm…amik bakul 2 bg kt org sebelah dia plak hahhaha

byk cite kt kg…yg buat saya insap…saya ada sorg mak sepupu A****..sepupu my momma …sethn tua dr saya..kawen 3,4 bulan lps saya..family arrangement, anak sedara sorg ustaz, ustaz tu besan makcik saya yg lain…so selalu berjupe ms kenduri kendara…berkenan kt A****..dan bg kt ank sedara dia…si suami keje di putrajaya, A*** cikgu di johor, bila dah kawin sang isteri mtk tkr ke putrajaya sbb byk kosong trs bleh tkr…1st peknen gugur cm i, masa pun lbh kurang..ms gugur dah dgr ada problem…sang suami ada gf org sabah tp mak sang suami x berkenan…tp si gf x puas ati…nak jgk..diorg 1 opis…bomoh bagai…pakai bomoh suku kaum diorg mcm2 lah….yg makcik pakcik i pom berubat jgk kt kg…mcm2 lah cite…siap kena tukar keta sume..tp peknen lagi sama ngan i jgk..ank pom lbh kurang sama beza sebln jek…ms peknen no 2 ..diorg gaduh smpi bercerai talak 3…kes nor4 danish…tgu abs edah, talak jatuh….cian dia….nk transfer blk kg dah ssh…sbb br lps tukar skolah..dok lah sendiri kt putrajaya…tiap2 mgu ada adk beradik bergilir p teman…sang suami cite kt makcik i yg lain..dia ckp…mak dia ckp means mil A***, dia ckp…A** sombong, x pandai amik ati dia…dia p umh diorg kt sana, A**** x layan, blk skolah trs masuk bilik…masa tu A*** tgh mabuk alahan yg teruk siap x leh bau apa2 pun…sang suami ckp…mak dia yg soh ceraikan, kalu dia x ceraikan…dia plak yg jadi anak yg berdosa huk3 hot jek i dgr..tp nk komen byk x bleh….sendiri mau ingat tanggungjawab ank lelaki..x sume bleh jd cm aidil tolak permintaan omaknya soh kawen ngan amina kerana perasaan cinta dan hormat kpd nur amina (dan x sume bertuah cm aidil dpt keta mewah dr pil hahhaa lawak terbaek dari k’awin) tp yg weirdnya skrg…dia dok call2 nk berbaik smula…apa bleh buat dah talak 3 ….masa ckp x pikir dulu walaupun rsnya masa dia ckp tu di luar sedar..kan dah kena bomoh kat x-gf dia…nauzubillah

cian baby yg x bersalah ngan A****…dah la family arrangement…dah jd cm ni…ustaz yg arrange kan tu siap dtg mtk maap…slalu dtg tgk baby siap bahasa atuk n nenek…baby tu sgt la come, putih melepak…i pom hrp imran putih cm tu..tp dpt sawo matang aje…my momma ckp..mcm mana nk putih…ibu+daddy nya pom kulit golap..i jwb mana tau berkat minum soya hhahahha tp yg penting imran sihat dan cukup kasih sayang…i pom insap….i slalu bersungut kt kwn2 heheh kt en suami saya tkt, yg my pil suka request mcm2 …errmmm lps ni kena selalu meredhai …rezeki yg sikit ni…kite kongsi bersama, supaya rumah tangga aman bahagia, jgn la keluarga saya diduga dgn penyakit yg kronik2 or masalah kasih sayang yg lain…

hari rabu last day keje last week saya telah menyondol belakang lori kecik di traffic lite dpn maktab…saya x sure, lori tu mengundur or saya yg terlepas brek..sib baik saya x panik..driver lori pun x perasan…tapi ank ikan cedera sedikit di bonet depan kena no plat lori tu huk3…ni pom buat saya insap huk3 dalam keadaan byk menda yg saya nk kena buat keputusan skrg

Ho hO Ho balik kg…hati girang

*semlm we all p dinner kt putra brasmana saje..ye lah nk mkn grand skit x dak tmpt…putra palace, brasmana..dua tmpt tu jek…layan live band dengan angin separa kencang di perkarangan hotel…imran tdo dlm stroller hehhe ibu dan daddy mengisi perut..ok lah rsnya ..lbh kurang santai cafe…semlm Ilah mtk kek sempena anniversary ..i jwb x dak kek..doa selamat je 😉

*sok i blk kg…yeahhhh…imran nk jupe tokma…tokma dok dengar imran membebel thru tepon jek…lps anta we all ke kg..

*ari jumaat daddy ke KB ada promosi di sana till ahad..

*sabtu x silap mcna menikoh…dah sebln..i dok melayan soklan2 yg x tercapai dek akal ..jgn lps kawen mg tanya lg hahhaha dah tau kan..na menikah ngan enchek lawyer..masa dia ckp

 ” yaa, aku nk nikoh”

“ngan sape, bdk lawyer ke”

“ngan bdk lawyer tu lah”

“aku tau kalu x lawyer mg x nikoh”

hahha  i know u Naa…kte mmg ada spec..nk org2 cm Naa..Naa pun zmn kt Dato’ Onn lg aim bdk2 law, spec future husband..cikgu x main, plg kurang cikgu pom degree kena engineering hahhaha tp Na ckp ms kt Miri dia dah buktikan ..pangkat bukan segalanya ..yg penting cinta hhaha tp kan sape x mau kawen doctor-doctor, doctor-eng..tepeng-M*KK, tk*-tepeng hahha kalau parent kaya2 msk magazine cm bdk2 batch i lerr..tp sape la i..nk harap tu sume..rupa x dak…i sedar diri……kawen ngan en suami pom dah syukur, tepeng-teknik…ok gak tu hehhehe

Tp Na btl2 menunjukkan yg dia kawen ngan lawyer sbb masa i mau bergosip ngan dia…

“Naa, mg tau dop d*t dah kawen ”

“Tau, set2 klate (org2 klate yg belajar di tepeng) oyat..laki dia tu keje apa ”

“Pilot”

“oooo..perkahwinan berprofile tinggi”

alahaaiii..ku harap komen lain lah Naa..sejak dok ngan lawyer nih…ayat2 pom berprofile tinggi

*isnin malam..majlis tahlil utk arwah bak..

*selasa i kembali ke sini..hrpannya sume keje yg pending bleh siap lah..mgu ni lgsg x tgk thesis

*rabu kije lah

*khamis…majlis merisik my sil..i still x tau nk amik cuti x..x tau adat sini..cmne suasananya…tp i nk tempah kek keramel je lah bg depa jamu org

ohh si jantung hatiku

ari jumaat kalu x hapdate blog ..rasa cm x lengkap

*

walaupun bab 2 yg Dr lekuk soh buat correction x buat pom lg..ngan Dr Lekuk gue redha tadah telinga sbb beliau adalah researcher sejati…ilmu penuh di dada…berckp bila perlu…i means berckp menda ilmiah bila ada yg bertanya pendapatnya..x dak nk pekena2 org..bkn cm gue…kalu dtg angin jht..suke2 nk pekena org…tp kte pekena org pom bukan suka2..mesti bersebab kan…so apa yg dia ckp mmg btl…thesis hg ni aku bc awal2 dah kantoi ..hahha walau dgr cm tajam…tp sbb gue sedar diri …gue insap dgr kata2nya ..nk buat cmne …bab 1 gue buat 4 thn lps…bab 2 gue buat 3 thn lps tp sambung blk thn lps…gue pun x ingat dah…bgs jgk buat correction ni…bleh refresh blk apa yg gue buat 4 thn lps..Dr Lekuk ckp ayat gue x dak subjek n prediket hahah…gue pu

*

sekarang gue tgh menimbang2 utk melepaskan jantung hati gue yg #3..dl ms blom kawen jatuh #1 tp dah kawen jth #2…dah ada anak jatuh #3….gue sayang dia sampai gue belai dia sehingga menchi-oat kan (sila bayangkan iklan axion)..ni k’izan yg ckp hahha gue sggp menarik muka masa k’izan melanggar peraturan2 yg gue buatkan utk si jantung hati ini ..malu plak bila ingat semula ..hhahaha

*

amik quote mummy faheem jika aku terpaksa lepaskan mu suatu hari nanti, bukan bermakna aku tidak menyayangi mu…biar la masa menentukan…walau gue sayang mcmmana pom kat lu..tp demi keselesaan keluarga..gue terpaksa berkorban..gue pom byk plan lps ni…genap sethn baby gue nk stop amik ubat-menjarakkan-anak ittew..so gue harus bersedia

*

paper last week..i beli mingguan malaysia jek …x lengkap minggu tu kalu x baca mingguan malaysia hehhe ada yg x suke dgr org melayu ckp gue-lu…tp kalu tiba2 rasa nk feel brutal ..belesah je kan hehehe