Penantian itu satu penyeksaan…

para para sakura...ko jgn ingat kt nippon je ada ali

 di bulan 3 thn lps…bunga2 mekar di mana2…tp thn ni x semeriah thn lps plak..ujung mgu ni hanya di rumah..baby imran ariq demam huk3 cian dia …start kul 11 mlm dah naik suhunya…daddy p main badminton, masa nk p dia ckp saya pom angguk dalam keadaan mamai…sbb i tdo awal mlm tu..daddy yg bg susu kt baby…bila baby merengek masa tu i rasa lain mcm…pas tu start muntah2..i pom sms daddy soh blk dgn ucapan..daddy baby demam pun bleh tggl p main badminton

blk la daddy, x abs main pom ..tggl cm 2 jek…dia ckp masa dia tggl baby biasa jek..mula la kisah merengek dah muntah2…minum skit jek..muntah byk…kul 4 pg br bleh tdo..pg tu bgn …mkn porridge cm biasa…tp bila susu muntah2 lg…so p lah kliik tghr tu…klinik f4ezah..mula nk tkr klinik..sbb kalu doc dr spital…i notice diorg cm tkt2 nk bg ubat kt baby dan bila soal2 skit…cm x kompiden..p klinik othman ttp, klinik menon pom ttp…klinik f4ezah jgk akhirnya..doc tu pom cm was2…beri2 x…cuma muntah2..siap dgr stetoskop ats peyut baby hehhehe tp serius b4 muntah.peyut baby berbunyi cm bergelora….pas tu kata putus diberikan…blk bg ubat muntah…kalu kul 8 mlm still muntah..sila menyerah diri ke hospital utk msk air tp dehydrate…i ni sudah…tidakkkk …teringat masa melawat baby adib..cian baby kalu kena warded..i sambil berdoa2 suap baby ubat..sib baik lps mkn ubat x muntah dah…lega i..tp demam still ada

genyik

semlm bdk tecik ni dah riang gumbira ..meniarap ke sana ke mari..lega ibu..tp pg td suam2 blk…adeii..sihat lah anakku..ibu sanggup mengejar awak bermain ke sana ke mari dari tengok awak kelesuan.

bleh tolong ibu lipat kain

abaikan muka nk tdo tu..bdk ni br lepas rungkah playgymnya...hebatkan

yang penting selera makan imran x berubah ..still makan…i called tanya my momma..dia ckp biasa baby, nk ringankan badan, just monitor suhu, selalu jerlun kepala ngan air..amik air zam zam ..selawat smpi sapu..saya lupa ada rawatan yg simple2 cmni.. 2 lah terlampau follow teori hehhehe balik kg ..i kena gelak sbb terlalu ikt teori…x letak garam dlm bubur, x bg apa2 kecuali bubur ngan ayam+sayur…bdk2 kena perkenalkan skit2 mknan lain secubit…amik berkat huhuhu lps letak garam…mkn berganda, my sista ckp..ptt la ariq kurus …kuh3 cian ank ibu…nk suap mkn si tecik ni bkn nya senang ..mula2 dok atas roker bertahan 2,3 ari ..lps tu dah meniarap atas rocker…pastu pakai bumboo seat…4,5 kali jgk sib baik seat ni malboro abg faheem punye hehhe kalu investment yg merugikan…rocker tu pom hadiak cik daa ..dah basuh msk plastik simpan hehe

yummy! bubur x bergaram nih

sume menda nk mkn

masihkan auntie Awin ingat kasut nih

gue x penah rasa sesengkek ni…menunggu gaji khamis ni huk3 kes anak ikan lah ni…bln lps mtk ekzos br rm180..bulan ni servis biasa (RM 130) + bearing dua belah tyr belakang (RM 100) + mounting (RM 150) = RM 380.00…huk3 ..biasa lah keta dah msk thn ke 5….sume dah season…go kelisa go…blk dr kg ari 2 kul 6 ptg baru bertolak ..kes daddy nk beli telur penyu kiriman bestprennya..pagi p pasar payang cr telur penyu..i dok perli kalu x beli nt bestpren daddy msk batu belah batu bertangkup cm mak pekan dlm cite belalang kt saluran ceriyaaa…7x ok i layan cite tu kuh3…kes ada budak ceriyaa nih celik mata ceria…smpi ke tdo..org lain x leh tgk tv..kena tukar motto ‘utk kita2 aje’ ke utk kanak2 sahaja..i nyeri kalu balik mlm,…sbb byk lori2 balak…i kt bukit bukau tu x tdo..tkt daddy mengantuk..daddy plak kt lorong mendaki bleh over turn sekali harung 2 ketoi lori balak yang panjang + 2 ketoi keta..nyeri sih..pandangan depan bukannya jauh sgt…power lagi kelisa ku…go ank ikan go tiba cm bwk GTi golf, 2x cm mini cooper, 3x rasa cm WV hhahaha

ni dia budak ceria..adam hazriq

adam dan adiknya..arissa sofiya

 si kak chop aka piya aka kakak aka arissa nih kdg2 bleh diharap jaga imran…tp kdg2 dia pom tumpang cubit sama time geram…tp x leh lawan adiknya lagi..asyik geram jek kt imran…nak2 kalu ibunya dukung imran

adif zikri...si penggeram ..cikgu skool dia pun dia cubit hahahha

huk3 rajinnya saya hapdate ..monday blues lah…nk buat keje pom mls…tunggu ni sampai sama..dah 2,3 mgu saya bersandal tertutup ke opis..kes x dak sandal terbukak sumenya rabak dan ada yg x muat dah…penggemokkan berlaku di setiap pepenjuru hehhe terima kasih crocs oricina hahha org lain dah lama mabuk crocs gue br mabuk hahha

dgn ini saya ada 4 pasang corcs hehhe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s