al-fatihah

memperingati pemergian arwah bak..masuk thn ke 2…al-fatihah

nk buat n3 panjang tp nk kena marking..thesis 8 copy x submit lg…kesimpulan nk kena tambahbaik

daaa

Advertisements

yeahhh…yeahh

yeah yang pertama…

utk thesis saya..keterujaan saya bermula apabila ada kekwnan master yg lain bgtau..if nk konvo thn ni..kena  submit report this week..kalu x, thn dpn la jawabnya…so i pom memulun buat thesis…bgn kul 1 pagi ..tdo kul 5 pg..dari ramai2 org online kt fb…smpi tggl i sorg kuh3…malam ke dua …bgn kul 4 pagi…tgh dok buat keje..i menaip tepi katil dlm bilik tdo aje…malas nk dok luar…kul 5.30 pagi…ada budak tecik bgn join adeiii…celik mata dia tgk i…trs merangkak turun aduss i trs selamatkan brg2 gue…budak ni aktif tau..dah cabutkan 2 keypad labtop ibunya..sbb tu i kena selamat menda2 fragile cm labtop..ke imran nk labtop dummy jgk…

so siap lah kuh3..br lps anta kt PPS utk cek format..malangnya PIC yg nk cek cuti..rabu br masuk…i pun tanya rumour yg i tau…depa ckp..x jgk..depends pd examiner..diorg siap cek awal…awal la vivanya….impian tggl impian nmpknya..sv bleh la i ligan kah3….masa dok anta sv soh cek…sv sembur i..”ooohh aku mintak hg anta bertahun baru hang anta..hang anta kt aku 2 hari dah nk balik”…ku3 ya ampun…aku tersepit…student selalu tersepit hahha so i pom sama la ngan stdn2 semestral i…keh3..oh stdn semestral dah dpt..rsnya i bebas dr sebarang diva,..tp stdn laki sorg yg i dpt ni…ala2 glamer dgn masalah jgk..berdrama lagi lah…tp gue berjanji x kan emo2 lagi…nape bdk2 fyp x dak drama cmni..ke sbb bdk2 dip x mature …ke tenaga pengajar terlebih emo …ermmmmmmmmmm

apa pun…belasah la bila2 pom konvo..janji siap..

yeah ke 2…

masa dok pening siapkan thesis….dapat kunci umh br…dlm kepeningan ..i p amik kunci..sambil diexplain developer….air dan byr tp jkr ckp meter abis…ramai dowh org masuk umh baru smpi meter abis…tnb kena p byr sendir bla bla…td dah p submit borg defect…crack di 7,8 tmpt..teruk betul mutu keje diorg ni..simen dinding lbh kurang jek..ttp siling atas x dak…1 tgkp x leh buka bla bla

ari sabtu dah p beli lampu-lampi…abis sebelah tgn dan 3 ketoi 0..ni intention en suami… hanya jd caltex pendorong anda..i ekceli dah reda nk pakai lampu pendaflour jek tp daddy nk berfancy2 …belasah la daddy…tp lampu yg paling i suka..lampu kt dining..suweeeett..x sbr nk tgk hslnya..i pom redha x berplaster siling…tiba2 rasa sayang duit sayang la dah ko p invest kt dapur banyak hahha saya pun dah redha umh saya hanya bergril bercorak kain pelikat lalala tp daddy nk jgk wrought iron kt dpn…masa dok ukur mengukur ..baru perasan siling tgkt bawah adalah simen..so x bleh berdown lite lerr…tp gigh nk berdownlite jgk….gigih la jgk dok belek anjung seri+impiana…nyeri nk tgk hasil..ni pom intention daddy…saya x sbr nk tgk dapur…separuh duit kwsp saya didermakan ke dapur ini

don’t expect too much..umah kt perlis..20 x 40 sama besar ngan hall tgh umah saya kt kg ..gle keji perbandingan dok kira furniture mmg x perlu tambah baru..kecuali kerusi jati armchair sepasang tu..nk letak tepi tgkap…mmg x leh masuk perabut baru dah…selamat duit hahaaha

susunan yang sama...ingatkan puya ..sofa cokelat itu

pasu berbentuk mata itu..i beli kt cameron..unik tp bila nk letak bunga..ssh nk deco dong…coffee table putih ngan meja keje daddy tu…tmpt imran , palyground imran…kuar masuk bwh meja tu…ari tu ada percubaan nk masuk dlm cabinet tv..laci tu, barang dalam dia .mmg dah selamat imran kemaskan..

ruang bermain imran..

ruang bermain imran..dulu letak toto besau..tp asyik habuk letak..lgpun si imran ni…kalu ltk kt toto..dia p  dok atas lantai or tikar…so buang aje..pakai toto kecik..eh nmpk katalog tpware..nape i cari x jupe..dlm pic ni nmpk plak…ni mesti imran p simpan tmpt tersorok..kunci daddy pom dia buat ilang..

ruang makan...aku tau...landak cr spot yg bersepah nk kenakan aku

daaaaa…mau p tgu tauke ceiling plaster..brape lagik mau kena nih

Stressed is desserts spelled backwards

desserts di ptg hari ahakss heaven…nk2 time posa..

semlm p a.staq nk p mkn mcD..sbg semangat utk ibu terus menggantikan posa..i hampir cuak2 memikirkan musim panas skrg..ada jgk suara2 setan berbisik…x pe..kalu smpt thn ni ganti thn dpn..dus dus tumbuk setan itu hahhaha saya akan sedaya upaya ganti posa..

ari ni ari ke 14..means ada 30 hari lg..posa sehari lg hari khamis tggl 29 hari…so abis hutang 2 thn lps…2 thn lps i miscarriage..tggl posa 15 hari..thn lps peknen..x larat nk ganti..tp kalu cm kes ni…kira kena ganti yg thn lps dulu ke 2 thn lps dulu..kena tanyalah ustaz ni..dah bleh byr fidyah utk 15 hari…kena lunas sume hutang2…senang kalu nk peknen lagi hehhe statement nyeri nih

semlm p star parade sbb nk mkn mcD ..ada sale rupanya kt pacific huk3…beli 2 sandal ..dah nama sale..rugi x beli..yg seratus lbh jd puluhan ringgit…sib baik x dan beli handbag sbb imran dah gelisah+daddy ckp…bag yg daddy bg pom x pakai lg ahaks ada sale jakel jgk..i jeles btl skrg dah ada jakel kt sini…masa i nk tunang ari tu…jenuh pusing a.star ngan k’izan cr kain…x dak yg sesuai…yg cantik tp x over utk acara bertunang…last skali pakai opal yg x brape best …ntah.opal murah kot tp dijual mahal disini..x terletak..saya sgt x puas ati dgn dressing saya masa bertunang huk3..nk beli kain kt jakel..tp bangla dok follow..smbl promote yg ni less bla bla..saya tau baca la..sbb dia dok ikut..saya bwk dia pusing smpi ke tudung tp haram x beli keh2…padan muka

buhsannya..nk buat correction x dak mood…saya walaupun mempunyai lemak yg tebal..tp x tahan sejuk..x tahan berlapar..sbb tu skrg saya rasa penat semacam sbb posa everyweek…tu baru isnin n khamis jek…bila dah penat..mula la nk jd raksasa..skrg utk mengelakkan penat..saya buat jadual..dinner selang sehari masak…yg x masak tu..kte pakat mkn oat atau beli kt luar hahhaha saya juga memberi cadangan kt daddy supaya membenarkan saya menyertai kelas swimming bersama cikimah ..supaya dapat release stress dan menguruskan badan…daddy ckp..p lah tp mata pandang lain hahhaha nmpk sgt x ikhlas…mls nk jaga baby la tu hehehe

bleh posing cmni

 suweett haha tp daddy kata cm dugong naik pangkat hahha ataupun yg ini

ni cm sopan skit

 yg penting i nk beli yg jj…sbb masa sale less than rm100 hhhaha kedekut..ye lah menda nk pakai sethn 2,3x..sayang plak duit nk beli yg mahal ..x lupa jgk utk si tecik

utk baby ariq

jom daddy p penang tp best jgk kalu beli ni..x yah p pool tp ibu masuk dlm ni bleh buat eksperimen prinsip archimedes hahhaha

meriahsss bleh aje neber2 skali

pengembaraan baru bermula…

clap clap clap..dah siap carry mark utk dua2 subjek….final exam 2 minggu lagi..selasa dan khamis…hari isnin that minggu bleh buat maring scheme…marking2…key in markah dlm system…msk meeting xm…kena question nape ni tgi ni rendah kuh2..jwb2 ..abis sem 2…file subjek..nt dulu lah..

ada misi lg penting..gue dok tunggu P** respon notis 3 bln yg gue anta…dah msk bln ke 2..tiada berita..tp2 opismate gue dah dpt date viva…rupanya gue x bayar yuran kuh3..ada kena bayar yuran pemeriksa rm 750 buat master 5 tahun free…mintak yuran sekali pom kecoh hahha… mana la i ingat ..p dgr talk psl prosedur2 ni pom smbl tersengguh2…tp gue tanya org yg gue submit notis tu..dia ckp tgu depa bgtau apa nk kena buat lps ni…so besok…kte mulakan dgr bismilah…buat correction yg telah dikomen oleh sv dan co-sv…byk jgk kuk3…fenin…then kena p tjk kt depa ..lps approve formatnya br bleh anta 8 copy dan yurannya ….byk tul prosedurnya..

minggu ni…gue nk try blk memperkenalkan FM step 2 kt baby…ari2 tu cirit2..x dan abs sekotak…gue x sanggup tgk kulitnya menggelecek sbb kerap sgt beri2+beri2nya cair…org ckp kena tabah..smpi kotak ke 2..gue x tabah tgk ank sakit…gue guna drupoline …tq drupoline 2x pakai dah ilang..tp masalah kulit jd hitam ..hopefully perut baby dah matang nk tkr susu..x dak lah ibu kena lg masa check up ngan misi…ari tu dah kena..minum enfalac lagi…

gue jgk keciwa ngan adik gue…x leh nk story mory dah kul 5.15 ptg…gue mau pulang…doakan gue cpt2 buat correction ..diberi idea selaju cahaya hhehe

Kisah seorg p*v yang suam-suam kuku

monday blues…satu keje pom x buat muhehehehe

carik feel bukan main lama kuh3

ni lah kisah P*L suam2 kuku

weekday (monday – friday)

6.30 pg-  ibu – bgn+solat+mandi….panas bekal baby imran..

                – daddy – bgn n siap2 utk ke keje

-7.45 pg – sama2 kuar p keje..i anta baby

– 8 – 5.10ptg  – @work…godek2 tenet…we all keje bermusim…tiap bz..bz lah..time relax…dok klik2….gelak2..gelak2 baca blog, chatting ..kalu ngantuk tdo bwh meja hahha

– 5.15 ptg – balik keje…amik baby…dkt kul 6 smpi umh..skrg baby tdo lewat skit…so blk keje i terus masak…defrost haiwan2….kupas2 bawang…pas tu masak…kalu cpt lembik haiwannya, masak br mandi..kalu dak mandi+solat pastu smbg masak..

– 8.30 mlm dah bleh dinner…baby dok dlm walker..kalu mood x baik…nk soh dukung…so masa ni…daddy yg masak…biasanya daddy setgh jam jaga baby …daddy yg gelisah..so ibu kena take over

– 9.00 mlm..ibu tdokan baby..kdg2 ibu tdo sekali…bgn kul 12 utk solat isya+iron baju utk sok..daddy layan tv…daddy dah kembali pada habit lama…chill out ngan kekawan waktu malam…hot la ibu…bln lps..every nite ok….mlm jumaat wajib badminton ..kul 10-12 mlm…smbg kedai mkn smpi kul 1-2 pg…daddy kul 10 lbh dah gelisah bila bunyi sms…grrrrrrrrrrr ada jek yg mengajak kuar

– ibu kalu x tdo awal…layan tv , asmaradana + iron baju + clear sink

sok rutin berulang …ari selasa or rabu mesti basuh baju sekali..so ada extra work..jemur kain…soknya lipat kali

weekend…

ibu still bgn 6.30 pagi solat dan bleh smbg tdo kojap aje…nt baby imran bgn plak…x penah bgn kul 8 ke …suap makan baby..buat bekpes..smbl baby bergayut kat kain or tolong kemas rak2 kt dapur

hot spot imran

ni hot spot imran…tisu tu pun dia yg tarik….garam abis sbb byk yg dia tumpahkan dari guna…tupperware tu pun dia yg tolong susunkan…bekas bawang bawah skali pun dia sampai…dua2 kaki naik ok…nk capai barang kt bawah…naik walker pom kena monitor btl2..satu lg hot spot dia…workstation ibu nih…meja study zaman bujang…brg2 kt dapur sume pakai mana yg ada…rak yg tinggi tu..nt masuk umah baru jd rak buku…rak rendah tu..rak buku zmn umah bujang…meja amor2 ikea ni pom..meja study ibu zaman.  bujang…sasaran utama imran..tong beras…dia bleh masuk bwh meja n tarik tong beras kuh3

rice cooker hadiah cabutan bertuah family day+ayam yg berfungsi utk merebus telur + blender hadiah cbtan bertuah jgk+kettle pun hadiah cabutan bertuah+termos hadiah kawen neberku enchek min

rak pinggan..penuh bahagian ats..x bagi baby capai

satu lg hotspot baby imran semestinya rak pinggan…ni lagi stress..periuk pun dia bleh angkut huk2…apa kes chapture dapur nih..feeling nk dpt kunci umh baru kuh3..amik picc umh hinggap sebagai kenangan…kes kekonon nk dpt kunci umh baru lah gua hot..kes penat cabut rumpat..daddy syok dok tdo…biasa masa baut bekpes..mesin kain ..lps tu jemur kain…baby akan tdo kul 9 b4 mandi…masa dia tdo, i jemur kain ..sbb feeling nk dpt kunci umh baru..i decide nk clear dpn umh…daun2 dlm longkang…taman agrotek sume..smbil cabut rumput..i pk …syok kalu dpt laki cm arwah bak…sume menda keje umh arwah buat…tlg my momma ..ye lah anak 8…mesti la penat…kalu x dak suami yg jd helper….ni la nasib kawen ngan ank mak..sume keje umh x tau malas sbb i pom dah malas…so jln senang dah pindah nt..panggil indon yg keje ikt jam tu…kasik clear abis umh ni..ye lah…masa amik kunci umh bersih jek…x kan nk bg kunci balik..penuh ngan tmn agrotek bagai..

huk3…ni lah pengorbanan sorg ibu..since beranak…i dah x leh smbg tdo…plg lewat kul 8 pagi…daddy? kalu weekend paling awal kul 10..kul 12 kdg2…bgn2 tanya..bekpes apa pagi ni adeiiii….tiap2 malam chill ngan member…ibu? chill ngan kawan2 time opis jek…kt umah keje buat keje umh…tdo ptg pom…if baby tdo lama..kalu tdo kejap…ibu smpt buat keje rumah je lahhh..ingat caller kt hotfm..bini x nak bgn pagi..ada ka ptt…btl kata laki dia…lambat laun anak2 akan cthi ibu…so ibu2  hhehe i le tu..pengorbanan skrg penting utk masa dpn anak2…ye lah nk hasilakn anak2 yg berjurus bukan senang..tp daddy2 pom ..sila la tlg isteri buat keje..x dak lah ibu2 stress sorg..ye lah Ekonomi Rumah Tangga pom sama2 contribute…x salah ringan2 kan tulang tlg isteri grrrrrrrr

ni la pompuan…sebln sekali mesti jadi raksasa..sensitip lerrr konon

busuk2 masam ibu

intro si busuk2 masam ibu hehhe

masa 6 bulan…masih pakai booties..i ibu muda ..muda la sangat 29 thn hehhehe my ma dah anak 5 masa dia 29 thn….serba x tahu..masa 4 bln..p klinik baby ariq masih bermitten n booties…kena tegur ngan cik misi…x perlu bermitten…jari2 dia nk xplore benda2 baru….jari2 nk merenggang heheh malu i…nk cover i cakap…risau dia cakar muka…kuku dia susah nk potong hhahahha

cite masa 6 bln ke klinik….cik misi tanya ..dah feeding solid food ke..i jawab..a’a…br seminggu…jujur u..cik misi jawab…x bleh lagi..tunggu betul2 cukup 6 bulan ahakss

cite masa 7 bln ke klinik….makan apa dah…makan bubur nasik ..letak bla bla…blender…oppsss terjujur lagi..x payah blender ..dah 8 bln..lenyek2 jek kuh3…problemo skrg…baby ariq slow jek makan kalu x blend…kalu blend…lambat suap siap marah lg…whats to do..skrg try half2…sayur+ayam/daging blend …nasik lenyek2 aje

bento baby ke umah mak tok

 pagi2 siapkan bento ni…rasa baby dah besar cm nk p skol…biasa la ibu dia selalu over…beli beg ni masa baby 2,3 bln lg haha nt dah besar nk p skol ..x dak nye dia nk bawak dah..mesi dah malam ahaks

kunjungan pertama ke opis ibu...amik apa ntah

 sekarang macam2 peel budak tecik ni…dah pandai…pandai baling mainan…weekend mainan abis sebuah rumah dari dapur sampai ke depan…kalu weekend i malas nk kutip…sok nk keje baru kutip..pemalas betul ibunya ..

di weekend ari..x pakai suar..sbb panas...nk kuar jalan br pakai suar hehhe

di awal2 percubaan mengangkat montot

si lincah ini…sgt berani..berani terjun katil..dah sebulan lbh kot..kitorg robohkan katil ..tdo bawah..bilik tdo jd cm playground..sbb tilam kt bawah pun still tinggi..so kitorg susun bantal..so si tecik ni..dok mai turun naik tilam lah

cubaan duduk

babycenter.com ckp…pttnya bila 8 bln dah bleh duduk unsupport…tp imran kena support lg..kalu x support kejap jek bergoyang2 huhuhu..cuba lagi ye sayang ibu

h4ji Imr4n 4riq bin Izw4n Nurl7

ole2 dr kwn daddy p umrah…kopiah skrg pun nk pengudaraan heee pengaruh mana nih…

kawan2 opis ibu pun..ada beberapa berita gumbira…congrate la ekk..sume impian tercapai

cepat la besaru wahai anakku…x sabar tunggu sethn…berdebar tau tunggu anak membesar…blom skali dia bersekolah dgn dunia sekarang

ibu..cukup bermonolog …smbg baca report Li…baru siap 1 report…ada 9 lagi uwaaaaaaaaaa…buhsan

sok i ingat nk p amik vaksin h1n1…saje buat research…ada side effect rupanya…x jadi lah amik..hanya mampu berdoa ..smoga saya dan keluarga serta mereka yg di samping saya sentiasa di bawah lindunganNya dan dijauhi penyakit ni….rupanya ada agenda tersembunyi tentang wabak ni…arghhhhhhhhhhhh

y$hu** ni mmg jht….search pasal pemakanan baby pom…ada agenda depa…depa ni mmg lah

mari memasak bersama cik yaa siri III

dah lama x upload pic food ehehheeh..bln lps separuh masak ..separuh makan mana yg ada a.k.a diet…separuh beli kt luar…yg haru kalu beli kt luar…daddy silap2 kul 11 br blk…ni factor i makin gemoks jgk…skrg dah msk awal since baby tdo lewat…kul 9 br nk tdo..kalu dl kul 8 dan selamat dah…so bleh la mkn awl skit…

ni hasil dr dapur cik yaa hhahah

mee grg air tgn daddy

mee goreng air tangan daddy…daddy kalu berkreatip di dapur..cm cite chopped tu lah….yg tukang kemas ..ibu jgk…x pe lah…as long as daddy happy…peyut pun makin ke dpn…tgk sume jenis sayur dlm fridge dia letak…bunga kobis, brokoli kuh3

sambal udang+petai, cendawan grg+ayam grg

 saya berjaya buat cendawan grg ..guna tepung serba guna utk menggoreng NONA …sotong ala2 mona kuala perlis…ayam rempah ala2 pokok sawa…yg x berjaya udang ..tepung x lekat ngan ayam grg madu ala2 hameed metro kajang ..yg ni fail terus..sila cuba lagi…

my 1st nasi beriani

 nama pun 1st kan hehhe…ayam masak madu yang fail…nasi pun x cukup rasa…acar masak tu pom agak masam….cuba lg ahaks

nasi grg udang air tgn daddy

 ni pun daddy yg masak…saya suka kalu malam daddy msk..sbb saya bleh ulik baby imran tdo…dan dgn saya2 pom tdo..dan mkn malamnya akan jd kul 11…opsss faktor kegemokan lagiks

sambal sotong + sayur cmpur + ikan grg

ni menu peberet…tiap2 bulan wajib ada hehhe

menu diet tp kt fast food seriab tu ada menu ni..apa ntah nama..ni daddy punye keje

 

pasta air tangan daddy jgk

 

my 1st jeruk...masin skit hahahha mesti sbb buah dah masak ..salahkan buah

 cm kata cik icip2 ..memasak itu mudah dan menyeronokkan wakakaka lagi seronot kalu lps tu ada org yg nk tlg lap2 lantai…tlg bersih 1 dapur…