dup dap dup dap

intro x henggat hahhaha SV soh mendalami fundamental research tp gua dok melagha…gua kan bdk2 nakal

try tdg baru...nk p langkawi pom beli tdg baru...blom p london lg hahha

ingat nk buat teaching plan dl…gua berpartner teaching br yeahh..kena buat awal la…dl saya pengajarnya..pengajar di lab sj..skrg jd team teaching hohohoho..dia dl gang ngetop dlm batchnya..dulu mengajar dlm lab x dak rasa pressure..so bleh selalu bersembang2 ngan kekanak2 stdn2 sume saya layan ..x kira gang ngetop ke x…diorg pom byk puak2..bleh target la sape puak2 nya…ada satu puak ngetop dlm pelajaran…suka cari mistake ms sesi P&P bahasa standard okeyy..gang2 ngetop mcm ni saya x suka ..berlagak bgs…saya kena skali ..masa tu buat latihan bulatan mohr…menda yg memerlukan imaginasi yg tinggi..so ikt la korang nk imagine mcm mana….asal teorinya btl..so setiap pengajar lain caranya…ikut buku yg dirujuk..dia bleh compare method saya dan method lect lain …dan dtg dgn ermm bleh guna perkataan gediks dgn yakinnya rasanya puak2 diorg ni mmg berkeyakinan tinggi dan menganggap sume org salah, diorg saja betul…sdh dididik dari sekolah lagi …”cik ajar salah”… dong…bermula detik itu..saya dah x beramas mesra dgn dia…my keburukan…susah nk beramas mesra once org tu dah buat something yg mengakitkan ati saya..biar kdg2 salah tu salah kte pom..tp kes ni…saya  betul hahahha tp stdn ni pom sooner or late jd colleague saya jgk…stress bertambah2 lagi org2 mcm ni

semlm pom x-student jgk mau replace umh sewa saya..baru berkawen …cari umh 😉 ..skrg bukan senang nk cari umh sewa..kira rezeki dia lah…tn umah pun buat spec..x nk org bujang dok ramai..ada tanggapan yg buruk dgn org2 bujang…jgn risau cikgu..saya dl pom menyewa bujang..x dak buat perangai pun…org GS je yg dok attack kami..kalu x aman bahagia di taman sena…x jd warga tmn seri wang ;)..apa yg nk saya cite kat sini…apa kata nama sesuai utk x-stdn kpd kte bila dah nk jd colleague..saya x kisah..saya pun bahasa akak je kdg….diorg tersasul2 puan…ntah

eh saya nk cite perihal langkawi…biar gambar je bercite..

ibu+imran...bersedia ke kenduri bertunang sil

selekah kan nk p majlis tunang..saya pakai seluar budget nk dok dapur..imran pakai singlet…skrg kan cuaca panas..i kalu ke arau…better pakai baju lubang2…kalu x ada jek yg komplen bj ni panas bla bla..selalu imran x berbaju ..diorg yg cabut smpi sana sob3

eh tersasar dari landasan lg…cite langkawi laa

yeah...1st time naik feri budak kecik ini

masa p behave..merangkak2 smpi melebihi kawasan ke riba auntie ana..tp masa blk..menangis separuh jalan…pas tu nk berdukung..daddy la kena berdiri kt tgh2 feri..oh anak ibu

lepak @starbuck

dah smpi jetty lepak kt starbuck..sementara nk tgu daddy p deal keta…x-stdn daddy yg janji nk bg keta murah rm20 x angkat call kuh3…terpaksa p deal kt kaunter..sbb musin cuti sekolah..mmg x dak keta yg ready..so kena tgu setgh jam..tgu keta org nk anta…lepak starbuck sbb ibu mengidam…tamak amik large…sbb keta kena tgu setgh jam…i tggl daddy dan dua air itu…p jamu mata kt hj ismail group….usha menda2 nk tangkap..daddy plak p bgn sbb imran mana bleh dok statik seminit pom…tgk2 masa daddy bgn nk jamu mata imran tgk org…waiter amik air kami….aduss…br minum separuh…dush2…sbb mengidam masa nk blk beli lg..tp tapau hahha minum dlm kfc

dinner+lunch

dah dpt keta..trs cek in hotel..rehat2 kejap nk kuar mkn..x lunch lg..ms ni dpt sms dr jihe..pas tu dpt call dr tn dekan…mtk tag…msk bilik gerakan..ada bilik gerakan okey..walaupun ajk 8 org utk international conference….3 org ajk jemputan..jd gadis kaunter pendaftaran hahhaha…segan nk bla cm 2..isi2 bag2 conference..kul 6 br siap..n gerak p makan kt pekan kuah…makan seafood

siakap stim+kailan ikan masin+sotong celup tepung+nasi 2 pinggan+jus carrot+jus tembikai + RM 32.oo +rasa nk lap air mata

licin sbb kelaparan..mlm p pekan kuah..usha pekan kt bayview tu…beli sudu2 +senduk2 smbl survey pinggan melamine utk kenduri..soknya day 1 konference…lps lunch..kuar teman daddy lunch..pas tu p idaman suri …trs tgkp serving set pyrex utk kenduri…4 ketoi besar2 gabak..lps kenduri bg my mom..i nk buat apa serving set besar2 gabak…pas tu dok tahan nafsu sambil memujuk2 ati..x pe bln 11 nk dtg lg..bleh tangkap lagi..utk pengubat ati saya tangkap mangkuk pyrex 4 segi utk buat triffle gedix..ptgnya msk bilik gerakan ..ingat nk tlg wrap hadiah utk dinner..tgk dah siap ;)..so p jalan pantai cenang kt tepi hotel…nk pth pinggang dukung imran..nmpk cm dkt rupanya jauh 😉

pantai cenang..2nd time imran di intorduce ngan ombak..dl kt pantai bkt keluang

malam ibu dinner..foods marveles…makan smpi penuh peyut…masa tdo tgh2 mlm kul 2 pg..bgn muntah hahahha dah tua dah aku ni..x leh mkn byk 😉

konference day 2…hahah x dak pic konference hampehh

lunch masa rehat daddy p tapau lunch…sbb kalu ibu kuar sama…byk plak cite nye …akan menuju ke kedai2 hahhahaha ptg mandi pool…1st time imran mandi pool…ibu pom bleh msk sbb ada prop baik punye…3 berank pakai track suit je ahhahaha x smpt dowh nk beli swimming suit…

 prop terbaek…x dak wisel halau ibu kuar dr pool cm kt park royal hahhaha masa main kt pool ombak2…ada indian boy nk amik imran 😉 2,3 x..siap mtk ngan daddy …tp i x bg …i pom x berani nk pegang imran time main pool yg dlm…imran tindakan dia unsangkarable..tiba2 bleh agresif….bapak budak tu usha jek..indian from singapore…bapak dia pakai earing..cuak jgk gue…tkt bapak dia silap phm 😉
 
malam nk feeling melepak kt jalan pantai cenang yg happening ngan kedai2 ala2 batu feringgi..setelah direkemen abg lut kedai hj jamali, hj ramli ..i pom terhasut..masa tgh usha kedai seafood ternampak kedainya….trs parking masuk..masuk kedai jupa keluarga faheem dan kekwn..we all msk..nk feel angin pantai..dok belakang..meja di persisiran pantai…tgh tgu dish imran tdo..so bergilir2 makan ..so tiada gambar…ketam 2 ekor masak cili tp yg smpi msk kari..i x puas ati..ingat tu cara diorg msk cili..ms nk blk i usha meja org lain hahahha ada yg amik ketam msk cili gulp…masa byr cashier sebut ketam msk kari sohih silap…dush3…kempunan gue..+ikan bakar tp sbb tu tmpt mat saleh cashier sebut ikan bbq …dibakar kering tanpa sebarang awah…4 me ngak sodap…ikan gerut pom panggil ikan putih…ikan siakap pun sbt nama omputih ..terpinga gue seketika..jenis2 ikan kot bhs ibunda pun x tau..ni kan pulak omputih hehhehe..+kailan ikan masin + sotong celup tepung+tomyam seafood+2 gelas limau ais kekonon buat ptg lemak = RM 196.00..lap air mata…baik mkn kt pekan kuah…di muara sungai…walaupun sungainya kering hahahha baru rm 32.oo..x pe kira upah daddy babysit imran hahhahaha

model busha

imran seperti biasa dlm bilik …buas main pintu kabinet tv…telepon jd mainan..naik katil belah sini..terjun belah sana..masuk bawah meja..bwah kerusi..baru daddy tau betapa ligatnya anak jantan dia hahhahah

day 3- workshop…p isi borang kehadiran je hahhahahha

dah kim siap  tiket kul 2.30 ptg kt k’ana..so nk mengisi masa ..kte penuhkan dgn aktiviti selain dari shopim…aseana 1 jalan ngan underwaterworld..teringat classmate ms form 1 ada keje kt sini heheh anak mama…gatalkan form 1 dah bermama2..i lupa cmne bleh panggil mama dan dia ank gue…i mmg byk nama dl..stoy, stoya, kak boom hahhaha

anak ibu dan anak mama

dpt tiket rega staff rm14…sib baik kalu rega btl rm28..maunya saya menjerit kt pintu kuar..’pulangkan wang kami’ sbb kami msk sekejap aje..imran dah buhsan..

tgh tgk pertunjukan seal

show seal ni..conductor dia ank gue hahah pn jijah..ada degree tp buat show seal..siap kiss bagai seals tu hahahhha aku siap usik dia ..ramai anak mung..ada la dlm 10 minit..ada pelbagai aksi ;)..imran mula2 jek excited pas tu resah gelisah

percubaan nk tgu show pingu2

percubaan utk show pingu2 mengecewakan …imran memberontak..cute btl pingu2 ini…pas tu jupe gunung himalaya ni..imran buat muka tp ibu +daddy tersenyum…pear kan i…jijah tanya soklan killer…”ada sore  lagi ke ni” smbil menunding peyut gue hahhaha ye saya gemoks ..

sejuk lerr konon

 lps underwater world..ada projek final shopim hahahaah gamat,+kain batek+cokelat x beli lg..apa la ertinya dtg langkawi kalu x beli menda2 ni…sggh pekan kuah..kutip2..kul 11 lbh smpi jetty…mkn kt kfc..nk baskin robin…tp nk jgk mocha starbuck..last2 beli starbuck..ms mkn dlm kfc..ada minah arab makan baskin robin dpn meja i…telan air liur hahahha peyut dah penuh masa tu..kitorg lepak dlm kfc sementara daddy p anta keta

aksi2 imran dlm kfc..boring tgu daddy

dah anta amik troli angkat brg nk ke feri…sewa troli rm1…kena cek kastam…sib baik overnite 3 mlm..so terlepas dr tax..ingat dah selamat..nk msk feri..barang tangkapan pun kena tiket..ayat dia “kalu ikut ni kena rm15 x pe kira rm5 x pe.” smbil cop2 tiket kuh3…tp still kena angkut sendiri..dalam feri imran meragam…cian daddy…pas tu kena angkut brg dr feri plak..sewa main terjun jek tepi jeti hahahha troli kt kola perlis pom rm1..pendek kata nk ke langkawi selangkah berjalan kena duit…sewa keta, sewa hotel, nk msk mana ada tiket..sewa troli.nk p bln 11 ni kena kumpul duit dr skrg..smbl buat muka bersalah..”daddy serik x nk p lagi bulan 11 ni”..daddy buat muka ..kalu x shopim x pe..x yah angkut brg ahahaha

br perasan ramai yg buat n3 ke langkawi selain golongan puak…kalu ada penaja mesti dpt habuan hahahha

Advertisements

dicipta utk keriangan

renteten dari kisah seketoi kelisa yg sarat ke selatan menghadiri EMSM 2009…saya perlu buat sesuatu…kelisa sudah tidak dpt menampung kami sekeluarga…gadget2 imran besar2 gabak…stroller, car seat..if berjln jauh kena korbankan satu…kalu x dak car seat..bleh letak beg seat dpn..bonet letak stroller…kalu bwk car seat ..stroller x leh bwk sbb beg nk letak dlm bonet…seat belakang..mmg bentang toto kecik tmpt imran membuaskan diri..nk jd cite plak..awal2 kekonon 5 star …rate mhl yg amat..so x mampu dicapai poket saya..so terpaksa menginap di hotel lain…so car seat adalah perlu..sbb lps anta saya ke hotel berconference..daddy berdua ngan baby harus pulang ke hotel penginapan…stroller jgk perlu utk berjalan+time mkn…sib baik ada rate confrence…tp still kena top up duit sendiri..dkt 1oo tp pjm mata je lah.utk memudahkan pergerakan…cite x abs di situ..bila nk blk ..kena limitkan shopim ni yg plg stress x leh shopim sbb x muat keta even seikat rambutan skalipun ..dah la sggh ipoh…ruang dlm keta diisi sepenuhnya..kain baju hasil shopimgan bleh sumbat bwh seat…pemilik2 kelisa yg berkeluarga tau la taktik2 ni…so x perlu heran if tgk bila dikuarkan sume brg dari kelisa..banyak tau bleh muat! tp kena ada cara packing + susun..

so blk umh bermuzakarah…sambil cek ada bape duit dlm bank2 yg ada…buku bank dkt 10 tp duit je x byk hahhahaha…kami p p mengusha keta..daddy nk latio..saya mau city…dua2 menegak keta msg2…tentunya saya yg menang hahahha sbb sy yg mau beli..so pilihannya city..saya mau kalu grey ..itam mmg out sbb dua2 bukannya hantu keta nk polish keta ari2..itam senang menampakkan kesan kotor..gold dah x buat…daddy mau silver..tp ms booking daddy ckp ikut lah..saya pom booking silver..

see berjanggut x kami tunggu nk deliver keta..setgh tahun

 seminggu lps tu…daddy nk silver jgk..so i mengalah since dia pun dah mengalah x amik latio ;)…setgn thn menunggu…mula2 plan x nk jgk jual anak ikan..kekonon mampu bela 3 keta…tp tiba2 terdgr cite2 sentap..i kan hantu sentap…membuatkan i berpikir sejenak…mana nk cekau duit road tax+insurance+maintanance 3 keta…monthly may be lps …so pk2 smpi maigrain…anak ikan harus dilepaskan …bukan senang nk buat keputusan ni…ramai yg kata sayang…tp saya syg lg family saya…org ckp masalah kewangan antara masalah kritikal dlm institusi kekeluargaan…so better berwasatiah sahaja…jgn ikut nafsu semata..masa booking…diorg janji keta akan deliver bulan 3..so bln 3 i dah riki2 salesman utk let go anak ikan tp i dah ckp..i akan lepas bila en samurai dah dpt..x smpi seminggu dah ada buyer..i ckp x leh bg lg..i nk bwk apa

tiba waktu yg dijanjikan en samurai sampai..org honda call..x leh deliver lg..kekurangan stok adeiii…i x dak la nk mrh sgt..i lebih nk mrh kt Salesman yg nk amik ank ikan..dok push i ..ada skali tu…dia call ari jumaat ckp sok nk amik ank ikan sbb ..loan buyer ank ikan dah approve..dong .. dia ckp nk bg keta lain utk i bwk…mslah nya even bagi ferari pom i x nk…i x suka bwk keta org..nk2 jangka masa yg lama sbb en samurai x tau bila smpi…

at R&R gurun...b4 menuju ke tol gurun utk upacara penyerahan ank ikan

 

semasa proses menclearkan brg2 dlm dashboard ank ikan..mcm2 yg ditemui….surat saman M*K lbh 20 kpg yang telah hilang tulisannya..lama sgt dlm keta..saman parking huk3…buku bank bsn yg i dok cr..nk tgk ada bape duit dlm tu..mana tau tiba2 ada duit berjuta2 jatuh dr langit msk dlm account saya ..brooch2 etc etc..dgn melepaskan ank ikan ini…mesti mekanik2 perodua merindui i…jgn x tau i ada 2,3 org SA kt sana…cite zmn bujang…siap call bagai..tp i buat layan x layan..sib baik diorg x kacau even i dtg bwk peyut…still lg tlg mcm dl..siap kautim..beli brg kt luar tp tlg psgkan kt pusat servis tu..kalu brg2 P2 kan mahal skit…x charge pasang lg..jiran kt tmn sena pom mesti mencari kelibat PGE 6667…ari tu i parking kt tepi cimb…kuar draw duit…pakcik tu msk…tgk ada 6667 kt luar…mesti tuan dia ada kt dlm ni huuhuhuh terharu..dah 5 thn i tggl umh tmn sena..pakcik tu ingat lg ank ikan….technician mikroe pun recall i guna no plat ank ikan..mmg ank ikan serasi ngan i heheh

saat2 akhir nk tukar nama kt grant pom..pegawai JPJ msh mensaiko gua…syg jual kelisa…pakcik ni ala2 nk pencen dah..rpnya dia pom pakai kelisa…pick up bgs, save minyak..ye pakcik…tp saya ada ank dan bakal anak2..yg saya perlu pk..nt nk anta p mengaji…nk kena bwk mkn angin sekali sekala…segalanya utk anak2…ibu x merasa beli noritake pom x pe..asal anak2 dpt membesar dgn sempurna..ibu dah cukup gumbira..siap cite ada tauke cina yg simpan kelisa yg dibeli utk anak ms dia kt U…tp anak dah keje sume…kelisa still disimpan di umh sbb sayang..x pe la pakcik dia kaya …saya gaji 2,3 ribu…dia gaji belas2 ribu..so what to do..keadaan memaksa saya achewah ayat sastera…jauh di sudut ati saya .saya sgt sgt syg ank ikan itu hukhuk

alangkah indahnya kalu dua2 dpt ku bela...sweet bleh bersebelahan bwh porch umh

‘win some and lose some’

lama x hapdate…bz dowh..semlm dah selamat anta 8 copy thesis ke PPS…yahooooo…separa lega…nk tunggu viva plak

last week ke langkawi 4 hari 3 mlm..mcm2 berita dgr kt sana…yg sedih+gumbira

yg sedih ksya kakak jihe dah kembali ke rahmatullah..al fatihah..moga ahli keluarga tabah..ank2 sume..jihe skali

yg gumbira…Dr  dewi dah lps viva dgn minor correction…muda2 dah dpt PhD…saya? target b4 umo 40 hahhaha

yg sedih lagik…b4 p langkawi p  anta si jantung ati gue..dah nk bertukar hak milik officially semlm tkr grant bagai..nt ada n3 khas

yg gumbira…ni dah lama…booking tahun lps lg..dr teruja jd teruji…nt ada n3 khas…deliver 2/6/2010..en samurai aka PaJeRi enam tujuh enam enam

yang sedih….ms packing2 brg ke langkawi jam bonia hantaran kawen hilang…tmpt last dikenalpasti dlm handbag..di mana kamu?..may be merajuk sbb i dok usha jam swatch hahhaa

yang stress…sms dari upline skim Member Lanyak Member…nt ada n3 khas

nanti gue hapdate lain…work station gue cm sarang tikus..kena kemas dl