dicipta utk keriangan

renteten dari kisah seketoi kelisa yg sarat ke selatan menghadiri EMSM 2009…saya perlu buat sesuatu…kelisa sudah tidak dpt menampung kami sekeluarga…gadget2 imran besar2 gabak…stroller, car seat..if berjln jauh kena korbankan satu…kalu x dak car seat..bleh letak beg seat dpn..bonet letak stroller…kalu bwk car seat ..stroller x leh bwk sbb beg nk letak dlm bonet…seat belakang..mmg bentang toto kecik tmpt imran membuaskan diri..nk jd cite plak..awal2 kekonon 5 star …rate mhl yg amat..so x mampu dicapai poket saya..so terpaksa menginap di hotel lain…so car seat adalah perlu..sbb lps anta saya ke hotel berconference..daddy berdua ngan baby harus pulang ke hotel penginapan…stroller jgk perlu utk berjalan+time mkn…sib baik ada rate confrence…tp still kena top up duit sendiri..dkt 1oo tp pjm mata je lah.utk memudahkan pergerakan…cite x abs di situ..bila nk blk ..kena limitkan shopim ni yg plg stress x leh shopim sbb x muat keta even seikat rambutan skalipun ..dah la sggh ipoh…ruang dlm keta diisi sepenuhnya..kain baju hasil shopimgan bleh sumbat bwh seat…pemilik2 kelisa yg berkeluarga tau la taktik2 ni…so x perlu heran if tgk bila dikuarkan sume brg dari kelisa..banyak tau bleh muat! tp kena ada cara packing + susun..

so blk umh bermuzakarah…sambil cek ada bape duit dlm bank2 yg ada…buku bank dkt 10 tp duit je x byk hahhahaha…kami p p mengusha keta..daddy nk latio..saya mau city…dua2 menegak keta msg2…tentunya saya yg menang hahahha sbb sy yg mau beli..so pilihannya city..saya mau kalu grey ..itam mmg out sbb dua2 bukannya hantu keta nk polish keta ari2..itam senang menampakkan kesan kotor..gold dah x buat…daddy mau silver..tp ms booking daddy ckp ikut lah..saya pom booking silver..

see berjanggut x kami tunggu nk deliver keta..setgh tahun

 seminggu lps tu…daddy nk silver jgk..so i mengalah since dia pun dah mengalah x amik latio ;)…setgn thn menunggu…mula2 plan x nk jgk jual anak ikan..kekonon mampu bela 3 keta…tp tiba2 terdgr cite2 sentap..i kan hantu sentap…membuatkan i berpikir sejenak…mana nk cekau duit road tax+insurance+maintanance 3 keta…monthly may be lps …so pk2 smpi maigrain…anak ikan harus dilepaskan …bukan senang nk buat keputusan ni…ramai yg kata sayang…tp saya syg lg family saya…org ckp masalah kewangan antara masalah kritikal dlm institusi kekeluargaan…so better berwasatiah sahaja…jgn ikut nafsu semata..masa booking…diorg janji keta akan deliver bulan 3..so bln 3 i dah riki2 salesman utk let go anak ikan tp i dah ckp..i akan lepas bila en samurai dah dpt..x smpi seminggu dah ada buyer..i ckp x leh bg lg..i nk bwk apa

tiba waktu yg dijanjikan en samurai sampai..org honda call..x leh deliver lg..kekurangan stok adeiii…i x dak la nk mrh sgt..i lebih nk mrh kt Salesman yg nk amik ank ikan..dok push i ..ada skali tu…dia call ari jumaat ckp sok nk amik ank ikan sbb ..loan buyer ank ikan dah approve..dong .. dia ckp nk bg keta lain utk i bwk…mslah nya even bagi ferari pom i x nk…i x suka bwk keta org..nk2 jangka masa yg lama sbb en samurai x tau bila smpi…

at R&R gurun...b4 menuju ke tol gurun utk upacara penyerahan ank ikan

 

semasa proses menclearkan brg2 dlm dashboard ank ikan..mcm2 yg ditemui….surat saman M*K lbh 20 kpg yang telah hilang tulisannya..lama sgt dlm keta..saman parking huk3…buku bank bsn yg i dok cr..nk tgk ada bape duit dlm tu..mana tau tiba2 ada duit berjuta2 jatuh dr langit msk dlm account saya ..brooch2 etc etc..dgn melepaskan ank ikan ini…mesti mekanik2 perodua merindui i…jgn x tau i ada 2,3 org SA kt sana…cite zmn bujang…siap call bagai..tp i buat layan x layan..sib baik diorg x kacau even i dtg bwk peyut…still lg tlg mcm dl..siap kautim..beli brg kt luar tp tlg psgkan kt pusat servis tu..kalu brg2 P2 kan mahal skit…x charge pasang lg..jiran kt tmn sena pom mesti mencari kelibat PGE 6667…ari tu i parking kt tepi cimb…kuar draw duit…pakcik tu msk…tgk ada 6667 kt luar…mesti tuan dia ada kt dlm ni huuhuhuh terharu..dah 5 thn i tggl umh tmn sena..pakcik tu ingat lg ank ikan….technician mikroe pun recall i guna no plat ank ikan..mmg ank ikan serasi ngan i heheh

saat2 akhir nk tukar nama kt grant pom..pegawai JPJ msh mensaiko gua…syg jual kelisa…pakcik ni ala2 nk pencen dah..rpnya dia pom pakai kelisa…pick up bgs, save minyak..ye pakcik…tp saya ada ank dan bakal anak2..yg saya perlu pk..nt nk anta p mengaji…nk kena bwk mkn angin sekali sekala…segalanya utk anak2…ibu x merasa beli noritake pom x pe..asal anak2 dpt membesar dgn sempurna..ibu dah cukup gumbira..siap cite ada tauke cina yg simpan kelisa yg dibeli utk anak ms dia kt U…tp anak dah keje sume…kelisa still disimpan di umh sbb sayang..x pe la pakcik dia kaya …saya gaji 2,3 ribu…dia gaji belas2 ribu..so what to do..keadaan memaksa saya achewah ayat sastera…jauh di sudut ati saya .saya sgt sgt syg ank ikan itu hukhuk

alangkah indahnya kalu dua2 dpt ku bela...sweet bleh bersebelahan bwh porch umh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s