dup dap dup dap

intro x henggat hahhaha SV soh mendalami fundamental research tp gua dok melagha…gua kan bdk2 nakal

try tdg baru...nk p langkawi pom beli tdg baru...blom p london lg hahha

ingat nk buat teaching plan dl…gua berpartner teaching br yeahh..kena buat awal la…dl saya pengajarnya..pengajar di lab sj..skrg jd team teaching hohohoho..dia dl gang ngetop dlm batchnya..dulu mengajar dlm lab x dak rasa pressure..so bleh selalu bersembang2 ngan kekanak2 stdn2 sume saya layan ..x kira gang ngetop ke x…diorg pom byk puak2..bleh target la sape puak2 nya…ada satu puak ngetop dlm pelajaran…suka cari mistake ms sesi P&P bahasa standard okeyy..gang2 ngetop mcm ni saya x suka ..berlagak bgs…saya kena skali ..masa tu buat latihan bulatan mohr…menda yg memerlukan imaginasi yg tinggi..so ikt la korang nk imagine mcm mana….asal teorinya btl..so setiap pengajar lain caranya…ikut buku yg dirujuk..dia bleh compare method saya dan method lect lain …dan dtg dgn ermm bleh guna perkataan gediks dgn yakinnya rasanya puak2 diorg ni mmg berkeyakinan tinggi dan menganggap sume org salah, diorg saja betul…sdh dididik dari sekolah lagi …”cik ajar salah”… dong…bermula detik itu..saya dah x beramas mesra dgn dia…my keburukan…susah nk beramas mesra once org tu dah buat something yg mengakitkan ati saya..biar kdg2 salah tu salah kte pom..tp kes ni…saya  betul hahahha tp stdn ni pom sooner or late jd colleague saya jgk…stress bertambah2 lagi org2 mcm ni

semlm pom x-student jgk mau replace umh sewa saya..baru berkawen …cari umh 😉 ..skrg bukan senang nk cari umh sewa..kira rezeki dia lah…tn umah pun buat spec..x nk org bujang dok ramai..ada tanggapan yg buruk dgn org2 bujang…jgn risau cikgu..saya dl pom menyewa bujang..x dak buat perangai pun…org GS je yg dok attack kami..kalu x aman bahagia di taman sena…x jd warga tmn seri wang ;)..apa yg nk saya cite kat sini…apa kata nama sesuai utk x-stdn kpd kte bila dah nk jd colleague..saya x kisah..saya pun bahasa akak je kdg….diorg tersasul2 puan…ntah

eh saya nk cite perihal langkawi…biar gambar je bercite..

ibu+imran...bersedia ke kenduri bertunang sil

selekah kan nk p majlis tunang..saya pakai seluar budget nk dok dapur..imran pakai singlet…skrg kan cuaca panas..i kalu ke arau…better pakai baju lubang2…kalu x ada jek yg komplen bj ni panas bla bla..selalu imran x berbaju ..diorg yg cabut smpi sana sob3

eh tersasar dari landasan lg…cite langkawi laa

yeah...1st time naik feri budak kecik ini

masa p behave..merangkak2 smpi melebihi kawasan ke riba auntie ana..tp masa blk..menangis separuh jalan…pas tu nk berdukung..daddy la kena berdiri kt tgh2 feri..oh anak ibu

lepak @starbuck

dah smpi jetty lepak kt starbuck..sementara nk tgu daddy p deal keta…x-stdn daddy yg janji nk bg keta murah rm20 x angkat call kuh3…terpaksa p deal kt kaunter..sbb musin cuti sekolah..mmg x dak keta yg ready..so kena tgu setgh jam..tgu keta org nk anta…lepak starbuck sbb ibu mengidam…tamak amik large…sbb keta kena tgu setgh jam…i tggl daddy dan dua air itu…p jamu mata kt hj ismail group….usha menda2 nk tangkap..daddy plak p bgn sbb imran mana bleh dok statik seminit pom…tgk2 masa daddy bgn nk jamu mata imran tgk org…waiter amik air kami….aduss…br minum separuh…dush2…sbb mengidam masa nk blk beli lg..tp tapau hahha minum dlm kfc

dinner+lunch

dah dpt keta..trs cek in hotel..rehat2 kejap nk kuar mkn..x lunch lg..ms ni dpt sms dr jihe..pas tu dpt call dr tn dekan…mtk tag…msk bilik gerakan..ada bilik gerakan okey..walaupun ajk 8 org utk international conference….3 org ajk jemputan..jd gadis kaunter pendaftaran hahhaha…segan nk bla cm 2..isi2 bag2 conference..kul 6 br siap..n gerak p makan kt pekan kuah…makan seafood

siakap stim+kailan ikan masin+sotong celup tepung+nasi 2 pinggan+jus carrot+jus tembikai + RM 32.oo +rasa nk lap air mata

licin sbb kelaparan..mlm p pekan kuah..usha pekan kt bayview tu…beli sudu2 +senduk2 smbl survey pinggan melamine utk kenduri..soknya day 1 konference…lps lunch..kuar teman daddy lunch..pas tu p idaman suri …trs tgkp serving set pyrex utk kenduri…4 ketoi besar2 gabak..lps kenduri bg my mom..i nk buat apa serving set besar2 gabak…pas tu dok tahan nafsu sambil memujuk2 ati..x pe bln 11 nk dtg lg..bleh tangkap lagi..utk pengubat ati saya tangkap mangkuk pyrex 4 segi utk buat triffle gedix..ptgnya msk bilik gerakan ..ingat nk tlg wrap hadiah utk dinner..tgk dah siap ;)..so p jalan pantai cenang kt tepi hotel…nk pth pinggang dukung imran..nmpk cm dkt rupanya jauh 😉

pantai cenang..2nd time imran di intorduce ngan ombak..dl kt pantai bkt keluang

malam ibu dinner..foods marveles…makan smpi penuh peyut…masa tdo tgh2 mlm kul 2 pg..bgn muntah hahahha dah tua dah aku ni..x leh mkn byk 😉

konference day 2…hahah x dak pic konference hampehh

lunch masa rehat daddy p tapau lunch…sbb kalu ibu kuar sama…byk plak cite nye …akan menuju ke kedai2 hahhahaha ptg mandi pool…1st time imran mandi pool…ibu pom bleh msk sbb ada prop baik punye…3 berank pakai track suit je ahhahaha x smpt dowh nk beli swimming suit…

 prop terbaek…x dak wisel halau ibu kuar dr pool cm kt park royal hahhaha masa main kt pool ombak2…ada indian boy nk amik imran 😉 2,3 x..siap mtk ngan daddy …tp i x bg …i pom x berani nk pegang imran time main pool yg dlm…imran tindakan dia unsangkarable..tiba2 bleh agresif….bapak budak tu usha jek..indian from singapore…bapak dia pakai earing..cuak jgk gue…tkt bapak dia silap phm 😉
 
malam nk feeling melepak kt jalan pantai cenang yg happening ngan kedai2 ala2 batu feringgi..setelah direkemen abg lut kedai hj jamali, hj ramli ..i pom terhasut..masa tgh usha kedai seafood ternampak kedainya….trs parking masuk..masuk kedai jupa keluarga faheem dan kekwn..we all msk..nk feel angin pantai..dok belakang..meja di persisiran pantai…tgh tgu dish imran tdo..so bergilir2 makan ..so tiada gambar…ketam 2 ekor masak cili tp yg smpi msk kari..i x puas ati..ingat tu cara diorg msk cili..ms nk blk i usha meja org lain hahahha ada yg amik ketam msk cili gulp…masa byr cashier sebut ketam msk kari sohih silap…dush3…kempunan gue..+ikan bakar tp sbb tu tmpt mat saleh cashier sebut ikan bbq …dibakar kering tanpa sebarang awah…4 me ngak sodap…ikan gerut pom panggil ikan putih…ikan siakap pun sbt nama omputih ..terpinga gue seketika..jenis2 ikan kot bhs ibunda pun x tau..ni kan pulak omputih hehhehe..+kailan ikan masin + sotong celup tepung+tomyam seafood+2 gelas limau ais kekonon buat ptg lemak = RM 196.00..lap air mata…baik mkn kt pekan kuah…di muara sungai…walaupun sungainya kering hahahha baru rm 32.oo..x pe kira upah daddy babysit imran hahhahaha

model busha

imran seperti biasa dlm bilik …buas main pintu kabinet tv…telepon jd mainan..naik katil belah sini..terjun belah sana..masuk bawah meja..bwah kerusi..baru daddy tau betapa ligatnya anak jantan dia hahhahah

day 3- workshop…p isi borang kehadiran je hahhahahha

dah kim siap  tiket kul 2.30 ptg kt k’ana..so nk mengisi masa ..kte penuhkan dgn aktiviti selain dari shopim…aseana 1 jalan ngan underwaterworld..teringat classmate ms form 1 ada keje kt sini heheh anak mama…gatalkan form 1 dah bermama2..i lupa cmne bleh panggil mama dan dia ank gue…i mmg byk nama dl..stoy, stoya, kak boom hahhaha

anak ibu dan anak mama

dpt tiket rega staff rm14…sib baik kalu rega btl rm28..maunya saya menjerit kt pintu kuar..’pulangkan wang kami’ sbb kami msk sekejap aje..imran dah buhsan..

tgh tgk pertunjukan seal

show seal ni..conductor dia ank gue hahah pn jijah..ada degree tp buat show seal..siap kiss bagai seals tu hahahhha aku siap usik dia ..ramai anak mung..ada la dlm 10 minit..ada pelbagai aksi ;)..imran mula2 jek excited pas tu resah gelisah

percubaan nk tgu show pingu2

percubaan utk show pingu2 mengecewakan …imran memberontak..cute btl pingu2 ini…pas tu jupe gunung himalaya ni..imran buat muka tp ibu +daddy tersenyum…pear kan i…jijah tanya soklan killer…”ada sore  lagi ke ni” smbil menunding peyut gue hahhaha ye saya gemoks ..

sejuk lerr konon

 lps underwater world..ada projek final shopim hahahaah gamat,+kain batek+cokelat x beli lg..apa la ertinya dtg langkawi kalu x beli menda2 ni…sggh pekan kuah..kutip2..kul 11 lbh smpi jetty…mkn kt kfc..nk baskin robin…tp nk jgk mocha starbuck..last2 beli starbuck..ms mkn dlm kfc..ada minah arab makan baskin robin dpn meja i…telan air liur hahahha peyut dah penuh masa tu..kitorg lepak dlm kfc sementara daddy p anta keta

aksi2 imran dlm kfc..boring tgu daddy

dah anta amik troli angkat brg nk ke feri…sewa troli rm1…kena cek kastam…sib baik overnite 3 mlm..so terlepas dr tax..ingat dah selamat..nk msk feri..barang tangkapan pun kena tiket..ayat dia “kalu ikut ni kena rm15 x pe kira rm5 x pe.” smbil cop2 tiket kuh3…tp still kena angkut sendiri..dalam feri imran meragam…cian daddy…pas tu kena angkut brg dr feri plak..sewa main terjun jek tepi jeti hahahha troli kt kola perlis pom rm1..pendek kata nk ke langkawi selangkah berjalan kena duit…sewa keta, sewa hotel, nk msk mana ada tiket..sewa troli.nk p bln 11 ni kena kumpul duit dr skrg..smbl buat muka bersalah..”daddy serik x nk p lagi bulan 11 ni”..daddy buat muka ..kalu x shopim x pe..x yah angkut brg ahahaha

br perasan ramai yg buat n3 ke langkawi selain golongan puak…kalu ada penaja mesti dpt habuan hahahha

Advertisements

4 thoughts on “dup dap dup dap

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s