varistor yang baik

syukur alhamdullilah….lps 5 thn 6 bln…akhirnya viva jgk saya koh3…

mengejut plak tu…saya dah smpi kg baru tau…tu pom dr l3kuk sms tanya bila nk dtg jupe…saya dah apekahhhh…terus call…viva 25 ogos 2010 kuh3….dah la x bwk blk apa2…sib baik dlm keta ada 1 copy thesis..bwk msk umh tp ngak ada hasil…hari isni dtg keje..sggh opis…ada pos laju kuh3…surat smpi ari jumaat..tepom je la lain kali ssh2 aje anta pos laju…msk opis sendiri bukak emel…ada emel kul 4.30 pm di hari selasa…i blk kg ari rabu….pdhal selasa tu i blk lwt…dah rezki saya utk blk kg…blk la kg..kalu tau ptg tu harus x jd blk kg..

dr dr l3kuk prepare elok2…ni la sekali seumur hidup hang..nk viva master …x dak kali ke2 or ke3…jgn ada reviva…nyeri akak dengar

jadi citenya di sini saya prepare sumenya dlm masa 3 hari ahad, isnin n selasa.3 hari lah

  • dapur x berasap…hari 1st lauk param…serius x leh diterima tekak sib baik ms sahur daddy buat sotong celup tepung…ari 2nd beli lauk kt kedai..x mo param..hari ke 2 pom sama
  • baju2 dlm beg blk kg x kuar lagik
  • keta x bercuci ..berselimut debu hehhehe dah 4 bln naik en samurai…br 2x cuci hahha tu pom kedai….cian en samurai ..kekurangan belaian…byk lagi insan2 yg memerlukan belaian i…imran , daddy hahhaha blom msk dapur impian, taman aulad aliya..umh no 1
  • toto bekas muntah imran x p anta dobi lg
  • bwg merah abis…lauk2 blom restock lagik
  • etc etc byk tul keje

isnin mlm x tdo langsung….penangan kopi mak dara 2 cawan pengaruh dari jihe yang amik jamu mak dara muhehheehe trs x leh tdo…dan la study skit…mlm nk viva paksa tdo…tkt blank masa viva…

tiba harinya ……lps sahur ..nap kejap…pas tu siap2 baby…daddy yg anta..viva kt seriab…nt  buang ms saya nk pusing2…pagi tu 5x beri2.. kul 9 kuar dari umh…smpi seriab silap siap bukak pintu hahhaha nmpk cikimah ;)..rupanya kt bilik sebelah terpampang..

 

 

ll

msk dlm room tu…dah ada co-sv…dia slp phm kul 9…sembang kejap…save pp viva dlm labtop situ…pas tu kena dok kt luar….usha2 org lalu lalang nk ilangkan nebesss…nebessss best..kepala berat gile cm tepu yg amat ….sorg2 ahli2 majlis dtg…diorg dok bcg2..br i dijemput msk….lagi la dup dap…

meja meeting…

depan saya internal examiner…org2 terdekat saya tau..dia lah idola saya dr dl 😉 trs jd idola sbb x soal saya byk2…cuba 1 ayat best yg saya dpt “sori to say reference u teruk gle…ada quote dlm text..x dak  kt belakang bla bla” tp x sentap la plak sbbnya idola yg ckp dan kenyataan mmg betul pom

sebelah beliau external examiner…penah bersembang ngan dia dl ms ikut k’ana p u5m…yg jd 3 jam sbb beliau byk komen tp dr l3kuk ckp bgs la…cmni br viva…hang dah ada xperience viva yg btl2…senang nk buat phd…ye lah phd….

pas tu chairperson…saya x penah berckp lg ngan beliau walaupun sama skol..hanya tau dia penyewa umh k’awin:) …tp dia baik x menyampuk pun…just sekali je dia ckp…bila byk sgt typo n salah thn jurnal..dia mencelah “awak x cek ni”…reaksi saya kuang2 buat muka  x dak perasaan je lah

depan chairperson…tn d3kan…tn d3kan ada jgk mencelah…result particle analysis, pengiraan stikiometri bla bla

sebelah dia sv terbaek dari nano…dr l3kuk..thanks dr l3kuk…byk bg motivasi…dia ckp mslah besar i adalah motivasi..x dak motivasi langsung…ermmm itu diakui…x dak motivasi dan seterusnya jadi x minat dan seterusnya jd pemalas…

sebelah beliau dan saya adalah c0-sv yang baik…beliau ada handbag yg cute…ada ikut scarf ala2 tie rack…saya tgk terus jth ati…ada jgk usha2 kt mall tp harus dia pun beli kt nippon 😉

masa present 15-30 min..slide saya awal 50++..lps tjk kt sv potong tinggal 34…dok practice smbl set masa kt umh lps setgh jam..so byk skrip dibuang..masa present ada tertinggal skrip heheh buat skrip bagai ok…tp ms present mmg x dan nk tgk…lps present Q&A…..review each page..dung dang dung dang….

1.10 pm tamat…saya dipersilakan keluar utk bcg result

dok la kt luar …dkt 10 min jgk…dok merenung masa dpn…pas tu dijmpt masuk

chairperson pun ckp “tahniah…anda berjaya mendapat sarjana sains bla bla” saya senyum separuh jek smbl ckp terima kasih…smpikan chairperson ulang sekali lg…tgk muka cm x dak perasaan…kepala saya dah berat..saya cm nk cabut goyang2 kejap pas tu letak blk huk3…correction 6 bln ekceli pttnya 3 bln tp sbb consider saya buat part time..saya pom suka saje sbb nk kena repeat xrd..bkn x tau kalu kena anta sampel lagik ..pjg citenya nk dpt result semula…..

after viva lepak bilik dr l3kuk bcg2 masa dpn…byk plan yg dia bagi…tp kesimpulannya..if ada lagi yg offer nk buat phd part time bwh dia…thanks but no thanks…saya dah serik buat research part time dan sedikit malu dgn thesis saya banyak silly mistake cm typo…silap tahun dan mcm2 lg…nmpk la x well organise…ye lah ms anta saya kejar x mo dpt surat cinta warning dari pps…dah smpi had limit 5 tahun..dr dulu mcm2 azam..nk abiskan b4 kawen, b4 berank dan pelbagai b4 lagik..last2 capai la 5 thn..so utk phd if ada rezki nk buat dgn proper..amik cuti sume…x dak dah part2 time ni

mlm semlm kejayaan diraikan dgn siakap 3 rasa + ketam masak cili kt langkawi lagik dok mengidam tp x berkesempatan sedap bangat…semlm jenuh cari tmpt makan…tu lah mslah kt perlis…ssh nk cari tmpt mkn yg spesel skit utk celebrate apa2…nk mkn pizza tp pizza dok dlm caravan ;)..tiba2 teringat k’izan…dia selalu ckp kt i+naza yg kalu teringin nk mkn apa2 terus cari..dia ckp ada menda cm ikan siakap, rendang or seangkat dgn mkn masa ada menda yg spesel cm ms besday, dpt naik pangkat bla bla..rendang utk raya..br feel 😉

kamera x bwk…x dak pic…sib baik imran behave…dok menjerit bosan tp sbb org ramai medan dpn brasmana tu x dak la obvious hehhe semlm pom tdo smpi x sedar diri…sahur sume daddy yg beli+reheat…i bgn mkn sajork hehhe qada tdo

thanks sume yg mendoakan kejayaan i cm ucapan ahli politikus plak

so lps ni bleh ronggeng rubiah kejap…sementara nk buat correction 😉

salam ramadhan

tup tap tup tap

alhamdullilah…dapat merasai ramadhan lagi…ramadhan ke 6 di perlis…ramadhan ke 3 bersama en suami ..ramadhan pertama bersama anakanda tercinta…di thn lps…sebln x posa…dan sedih sekali hanya sempat ganti posa 5 hari yg thn lps….tp sib baik yg tahun sebelumnya abis ganti 15 hari+fidyah..so lps raya ni kena ganti 24 hari + fidyah…

kali ikut tahun ni baru btl2 posa bersama keluarga kecik saya…thn 1st masih di umh mil..x thrill sgt..sume dah tersedia…we all tamb lauk pasar ramadhan skit2..thn ke 2 bln posa saya berpantang di kg…thn ni baru rasa cabran sediakan sahur + berbeku..siap semalam dah start tdo kt bwh dpn tepi..tp hasilnya nan adooo..x bgn jgk sahur muhehhehe cian daddy..ikan siakap sume msk peti ais..yg sedih lagi thn ni x dpt lg berterawikh secara berjemaah..kalu larat buat sendiri ada jgk ayat kalu larat.. dan dpt lg buat ibadat2 lain amin

sempena bulan ramadhan jgk..umh #1 buat kenduri sambut posa yg berkonsepkan bbq..bleh jgk merangkap mkn2 sempena sebesday anakanda tp bonda malu nk berposing dpn para tetamu…buat photoshoot malam sebesday anakanda..

family kecik saya

ni lah akibatnya…sume nk bg kek…ibu order cupcake + daddy pun x nk kalah..beli kek kt garden jgk…so imran ada 2 kek…tp photographer pilih kek daddy utk photoshoot…layan….hidangan utk photographer spageti+cheese tart+duku 🙂

 

imran kena himpit muhahha

 

imran turns 1..daddy turns 30..ibu turns 29

nk buat effect belon berterbangan tp x jd

membesar bagai johan

lain2 pic dlm fb 😉

nk cite makan2….umh #1 pertama kali mengajurkan mkn2 masa baca yassin…tetamu estimate 45 org…tp ada yg ada hal..dkt 30 org  yg baca yassin..seperti biasa ibu kalut…ari tu…kul 7.30 malam baru tkg2 cabinet kitchen blk..masa tu lah nk mop lantai bagai..ibu pun kuar kan koleksi2 nya…kelam kabut 3 berank + yg kecik nk berdukung x mo duduk…smpi la ibu adeeb+mummy amjad..tlg potong pudding bla bla..lps tu br smpi tok imran bwk bubur kacang ..kt sini menu wajib bila msk umh ;)..rombongan dari awal smpi sejurus lps isyak..tp dari beseri selepas isyak baru bertolak…maka majlis bermula dkt kul 10 pm..makanan lebih skit..pakat bwk blk ..tggl serba semangkuk utk my mom + adik2 yg smpi soknya ..wenn ckp shomel 😉

menu : nasi tomato, ayam goreng rempah, udang sweet sour, dalca daging, puding marble, rambutan (dari mil : bubur kacang, bingka roti ..dari maksu : agar2)

anjuran  kali ke 2…majlis aqiqah, korban 2 ekor kambing…alhamdullilah terlaksana jgk even lewat skit…dkt sethn baru nk buat..mmg niat nk buat time msk umh baru..kali ni byk sesi sentap menyentah..malas nk recall muhehhe buat stress sajork..tp dpt hasil set pinggan melamine ngan gelas2 luminarc yg jd kontrovesi….tp majlis berjalan lancar…itu yg penting…tetamu pertama  puak2 dan tetamu last kul 10 pm set2 dip… ada lg lebihan makanan ..ditapau2 utk jiran tetangga mil…legaaa..opismate pun almost sume dtg..kecuali yg ada hal..tq my mom ngan adik2..kalu x dak  my mom harus i lagi kelam kabut

menu : gulai kambing, acar rampai, ayam masak merah, dalca daging, sambal versi pantai timur tembikai, agar2, pulut kuning, rendang ayam, tapai (dari mil: ikan goreng, sambal versi utara, ulam) ole2: tat nenas..ni my mom punye idea dan dia yg buat sume

anjuran kali ke 3 : bbq bersama rps aka besday imran tp mlm tu x dak kek aka kenduri sambut posa…ayam terkorban 8 ekor..jemputan rps, semestral project, kawan2 ayah chik alif dan opismate serawak…seperti biasa walaupun ada 3 tkg masak di import tp tetamu smpi sup x msk lg..popia x grg lg, nasi ayam tgh masak …ayam baru nk bakar tp sbb majlis santai..so sila bersantai smpi kul 12 tgh malam hehhehe..

menu : bbq (ayam, sosej, kentang), nasi ayam, spageti, triffle, popia, tembikai, cocktail jgn terliur jihe, anda dalam pantang 😉

diakhiri dgn kepenatan..since msk umh baru..x dpt rehat yg cukup lg..baru nk hilang lenguh2 berkenduri, tambah balik ngan treasure hunt, semlm tambah lagi shopim kt penang adeiiiiii ssh kalu sekali skala terlepas dari perlis…sume tmpt nk terjah…hasil utk ibu je lbh..imran dpt sluar tdo je 2 helai…cian imran..pdhal dah ala2 nk demam dah ibu smpi lewat..cmne kalu ibu kena tggl bermalam…ooohh tidakkk

 

Imran turns 1!!!

pada saat ini 4.26 pm..setahun lps…saya baru mengalami mild contraction..setelah 2x kena induce…

dkt2 kul 11 pm masuk labor room..

drama swasta almost 3 jam…

push..push…4,5x….

akhirnya 1.51 am..taraaaaaaaaa

 

legaaa

 

3.15 kg sib baik ada capture label baby cot ni 🙂 kalu x kena bukak tgk kad klinik

setelah setahun berlalu..taraaaa

jaguhan memanjat

sepahkan rumah..nak2 barang ibu

 

1st gift dari abang amjad..awal sebln tq..

even x sempat nk tangkap leleh tp msh sempat berselisih pipi sambil bertukar tanda ingatan tulus ikhlas maaf zahir shj

semoga anak ibu membesar dgn sihat, jadi umat yg berguna jadi doktor @ ustaz  🙂, seorg khalifah yg diredhai dunia dan akhirat..amin

tiada besday party ..hanya acara tiup lilin 3 beranak..walaupun ada party  bbq utk rps dan kwn2 ayah chik alif @rumah #1 tp ibu seorg yg pemalu..x tau cmne nk jd penganjur utk sebesday party hik3..

cukup sekadar…cupcakes dan blueberry cheese tart utk kawan2 @tadika mak sirah kak eikin yg bagi nama ni 😉

imran turns 1!!! yeah