varistor yang baik

syukur alhamdullilah….lps 5 thn 6 bln…akhirnya viva jgk saya koh3…

mengejut plak tu…saya dah smpi kg baru tau…tu pom dr l3kuk sms tanya bila nk dtg jupe…saya dah apekahhhh…terus call…viva 25 ogos 2010 kuh3….dah la x bwk blk apa2…sib baik dlm keta ada 1 copy thesis..bwk msk umh tp ngak ada hasil…hari isni dtg keje..sggh opis…ada pos laju kuh3…surat smpi ari jumaat..tepom je la lain kali ssh2 aje anta pos laju…msk opis sendiri bukak emel…ada emel kul 4.30 pm di hari selasa…i blk kg ari rabu….pdhal selasa tu i blk lwt…dah rezki saya utk blk kg…blk la kg..kalu tau ptg tu harus x jd blk kg..

dr dr l3kuk prepare elok2…ni la sekali seumur hidup hang..nk viva master …x dak kali ke2 or ke3…jgn ada reviva…nyeri akak dengar

jadi citenya di sini saya prepare sumenya dlm masa 3 hari ahad, isnin n selasa.3 hari lah

  • dapur x berasap…hari 1st lauk param…serius x leh diterima tekak sib baik ms sahur daddy buat sotong celup tepung…ari 2nd beli lauk kt kedai..x mo param..hari ke 2 pom sama
  • baju2 dlm beg blk kg x kuar lagik
  • keta x bercuci ..berselimut debu hehhehe dah 4 bln naik en samurai…br 2x cuci hahha tu pom kedai….cian en samurai ..kekurangan belaian…byk lagi insan2 yg memerlukan belaian i…imran , daddy hahhaha blom msk dapur impian, taman aulad aliya..umh no 1
  • toto bekas muntah imran x p anta dobi lg
  • bwg merah abis…lauk2 blom restock lagik
  • etc etc byk tul keje

isnin mlm x tdo langsung….penangan kopi mak dara 2 cawan pengaruh dari jihe yang amik jamu mak dara muhehheehe trs x leh tdo…dan la study skit…mlm nk viva paksa tdo…tkt blank masa viva…

tiba harinya ……lps sahur ..nap kejap…pas tu siap2 baby…daddy yg anta..viva kt seriab…nt  buang ms saya nk pusing2…pagi tu 5x beri2.. kul 9 kuar dari umh…smpi seriab silap siap bukak pintu hahhaha nmpk cikimah😉..rupanya kt bilik sebelah terpampang..

 

 

ll

msk dlm room tu…dah ada co-sv…dia slp phm kul 9…sembang kejap…save pp viva dlm labtop situ…pas tu kena dok kt luar….usha2 org lalu lalang nk ilangkan nebesss…nebessss best..kepala berat gile cm tepu yg amat ….sorg2 ahli2 majlis dtg…diorg dok bcg2..br i dijemput msk….lagi la dup dap…

meja meeting…

depan saya internal examiner…org2 terdekat saya tau..dia lah idola saya dr dl😉 trs jd idola sbb x soal saya byk2…cuba 1 ayat best yg saya dpt “sori to say reference u teruk gle…ada quote dlm text..x dak  kt belakang bla bla” tp x sentap la plak sbbnya idola yg ckp dan kenyataan mmg betul pom

sebelah beliau external examiner…penah bersembang ngan dia dl ms ikut k’ana p u5m…yg jd 3 jam sbb beliau byk komen tp dr l3kuk ckp bgs la…cmni br viva…hang dah ada xperience viva yg btl2…senang nk buat phd…ye lah phd….

pas tu chairperson…saya x penah berckp lg ngan beliau walaupun sama skol..hanya tau dia penyewa umh k’awin:) …tp dia baik x menyampuk pun…just sekali je dia ckp…bila byk sgt typo n salah thn jurnal..dia mencelah “awak x cek ni”…reaksi saya kuang2 buat muka  x dak perasaan je lah

depan chairperson…tn d3kan…tn d3kan ada jgk mencelah…result particle analysis, pengiraan stikiometri bla bla

sebelah dia sv terbaek dari nano…dr l3kuk..thanks dr l3kuk…byk bg motivasi…dia ckp mslah besar i adalah motivasi..x dak motivasi langsung…ermmm itu diakui…x dak motivasi dan seterusnya jadi x minat dan seterusnya jd pemalas…

sebelah beliau dan saya adalah c0-sv yang baik…beliau ada handbag yg cute…ada ikut scarf ala2 tie rack…saya tgk terus jth ati…ada jgk usha2 kt mall tp harus dia pun beli kt nippon😉

masa present 15-30 min..slide saya awal 50++..lps tjk kt sv potong tinggal 34…dok practice smbl set masa kt umh lps setgh jam..so byk skrip dibuang..masa present ada tertinggal skrip heheh buat skrip bagai ok…tp ms present mmg x dan nk tgk…lps present Q&A…..review each page..dung dang dung dang….

1.10 pm tamat…saya dipersilakan keluar utk bcg result

dok la kt luar …dkt 10 min jgk…dok merenung masa dpn…pas tu dijmpt masuk

chairperson pun ckp “tahniah…anda berjaya mendapat sarjana sains bla bla” saya senyum separuh jek smbl ckp terima kasih…smpikan chairperson ulang sekali lg…tgk muka cm x dak perasaan…kepala saya dah berat..saya cm nk cabut goyang2 kejap pas tu letak blk huk3…correction 6 bln ekceli pttnya 3 bln tp sbb consider saya buat part time..saya pom suka saje sbb nk kena repeat xrd..bkn x tau kalu kena anta sampel lagik ..pjg citenya nk dpt result semula…..

after viva lepak bilik dr l3kuk bcg2 masa dpn…byk plan yg dia bagi…tp kesimpulannya..if ada lagi yg offer nk buat phd part time bwh dia…thanks but no thanks…saya dah serik buat research part time dan sedikit malu dgn thesis saya banyak silly mistake cm typo…silap tahun dan mcm2 lg…nmpk la x well organise…ye lah ms anta saya kejar x mo dpt surat cinta warning dari pps…dah smpi had limit 5 tahun..dr dulu mcm2 azam..nk abiskan b4 kawen, b4 berank dan pelbagai b4 lagik..last2 capai la 5 thn..so utk phd if ada rezki nk buat dgn proper..amik cuti sume…x dak dah part2 time ni

mlm semlm kejayaan diraikan dgn siakap 3 rasa + ketam masak cili kt langkawi lagik dok mengidam tp x berkesempatan sedap bangat…semlm jenuh cari tmpt makan…tu lah mslah kt perlis…ssh nk cari tmpt mkn yg spesel skit utk celebrate apa2…nk mkn pizza tp pizza dok dlm caravan😉..tiba2 teringat k’izan…dia selalu ckp kt i+naza yg kalu teringin nk mkn apa2 terus cari..dia ckp ada menda cm ikan siakap, rendang or seangkat dgn mkn masa ada menda yg spesel cm ms besday, dpt naik pangkat bla bla..rendang utk raya..br feel😉

kamera x bwk…x dak pic…sib baik imran behave…dok menjerit bosan tp sbb org ramai medan dpn brasmana tu x dak la obvious hehhe semlm pom tdo smpi x sedar diri…sahur sume daddy yg beli+reheat…i bgn mkn sajork hehhe qada tdo

thanks sume yg mendoakan kejayaan i cm ucapan ahli politikus plak

so lps ni bleh ronggeng rubiah kejap…sementara nk buat correction😉

8 thoughts on “varistor yang baik

  1. lovingnemo says:

    Tahniah ibu ariq….akhirnya sampai jua ke penghujung…selamat meniti perjalanan yang lain lak lepas ni…leh apply naik gred…huhu..tp bilik i dh bg kat org lain kot…takleh u nk rebut..ngeh ngeh ngeh…

    DR Warikh kan external u….lama tak jumpa dia….

    Selamat membuat corection….pasni leh pk tuk adik ariq plak..heheheh

  2. ya.., congrates.. sepjg minggu lepas dok bukak nak baca xperience viva voce u… hhahaha… mmg pengalaman yang tiada 2 3 nyer… semoga success utk seterusnya🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s