carnival

seems x dak keje kan…asyik hapdate blog

# en daddy adalah tipikal lelaki…hp dah idup segan mati x mo..kdg2 ada line kdg2 x dak…kdg2 ring tone bunyi..kdg2 vibrate sajork…tp msh nk pakai…asal model yg ala2 lastest…soh ganti baru nk yg lastest lg..aku sgt lah syg duit kalu takat nk beli hp lbh dari 1K…..sbb tu aku beli yg rega 300 ke 500 sajork..asal ada kaler2…puas nk type sms..bleh ckp..yg lain x kisah…x dak pom x pe…ada pom aku x guna …ni kes geram call x masuk…pdhal ada menda nk decide..menci

# sok monthly cek up kt KK K4ngar….peknen ni kte akan rasa 1001 rasa..tiba2 rasa berdebar, tiba2 rasa perut memulas2…dan 999 rasa lg…salah satu lg rasa buhsan cek up kt klinik….sm lama ngan KK 4r4u dl….4r4u lama sbb tgu test urin ngan blood..jenuh menunggu br dpt result…kalu k4ngar sume dah online..anta sajork kt lab..pas tu kuar result online kt pc klinik ibu dan anak…tp lama time kt cek peyut sbb misi terlalu ramai dan mereka berkira utk buat keje grrrr…

# aku x penah tggl imran mlm2…waima 1 malam..tiba2 kena outstation …3 hari 2 mlm…uwaaaa…bleh bwk anak tp kena p ngan bas rombongan cik kiah..ingat p lumut jek..bleh follow ngan keta tp kl rasa cm leceh…nk follow bas bagai…so berada di dalam dilema..tuntutan keje dan anak…daddy plak x leh call …nk kena final decision sbb nk booking hotel hohoho gerammm ..aku tekad je lah bwk….kdg2 pikir kejam jgk…cian imran kena naik bas..tp bas kosong bleh la imran berlari2 dlm bas tu….new experience utk imran…ke ibu selfish padahal ada jek mil yg bleh ditinggalkan tp aku takut yg meraung teringat imran…atau imran yg demam teringatkan ibu ada sedikit kekoyaan si ibu disini kalu semlman jek berani lah jgk nk bereksperimen..sbb nt nk bersalin…harus semlm dua jgk aku kena stay ward.tp lama lg tu 5 bln lg…mls nk pk lg…cmne org lain ank lg kecik dr imran bleh tggl….aku rasa tu lbh pada kepercayaan ..kalu tggl kt my mom..aku rasa aku x pk panjang…

# tiba2 jugak aku rasa geram ngan org..bleh

mula2 buat post ingat nk upload pic p carnival tp sbb dah spoil mood…sok je lah

Advertisements

MMBCY : puding roti pisang

since peknen..i asyik nk mkn kul 11 pm gitu….time2 dekat nk tdo no wonder lah obes koh3..selalunya mkn buah2, kalu x mkn kepek2 ..tp dah jemu mkn kepek…mkn roti ngan nuttela..saya kenal nuttela ms dok kt tepeng…b4 tu x penah mkn nuttela…nini n niza suka beli…wajib ada..pas tu nini siap ada biskut jagung 4 segi utk org diabetis…tp time tu sdp gila..tp kalu skrg soh mkn biskut tu harus x lalu…saya biasanya jd supplier biskut kaka julie’s yg jenis rangup….biskut 4 segi tu pom mcm2 jenis…kalu yg btl2 rangup…perghhh cicah ngan teh O….tiap2 hari ahad lah biasanya …kami buat port cicah2 biskut kt tgh2 wing hihihiih kenangan..

sbb nk suppper tu…saya pom teringat kt puding roti pisang putra palace yg lazat berkrim…kebetulan jupe pisang emas…beli seikat..imran adalah hantu pisang…bila dah tggl 3 biji saya gagah2 buat…biasa kalu nk pakai oven or baking..saya tgu imran tdo..sbb imran selalu nk p jenguk2 oven tu sbb ada lampu menyala kt dlm…pas tu tunjuk2 smbl ada percubaan nk pegang huhuhuhu…tp kali ni buat pg..so ada la assistant tecik ni…

siap meleleh air liur hahhaha

kalu ikut resepi asal pakai susu cair…tp kebtlan ada fresh milk stok nk buat triffle i belasah pakai fresh milk sbb tgk jamie oliver pakai fresh milk hhahaha tp sukatan asal x tau..i belasah 1 botol hhahaha

whiskkan

whisk dan besen by ikea kah3…smbl ditempelak kwn daddy ..ni pom nk beli kt ikea..ada lg brg2 yg dia kutuk cm tisu, pemarut 4 segi yg bleh stand tu hahhaha..lps tu masukan gula halus dan telur ..resepi asal 3 bijik telur utk 1 tin susu cair..i dah terlebih susu so letak 4 bijik….tp gula x ltk xtra konon2 pisang dah manis . iye lah sgt

gula halus blend ms nk buat biskut raya dulu 😉

5-6 roti

roti kalu ikut resepi kena buang tepi…tp i pakai roti gardenia….tepinya kan lembut..membazir je buang…ni alasan yg bleh diterima pakai walaupun sebenarnya mls..nk kena kuar kan papan pemotong lg..jgn lupa saya ada assistant yg dok tarik2 seluar saya minta didukung ;)…ni lah dia bekas silikon by tupperware..best gilak bekas ni…x perlu ltk minyak kalu baking cake…lekang sendiri bila masak…senang kek dikeluarkan dan senang dibasuh sbb x dak apa2 kesan yg letak…tp i dpt 1 size sajork….dah tu besar lak….jd kek pom jd nipis….intai2 kt yohin tarak…ada 1 blog jual tp jual set dkt2 rm100…hold lerrr dl..bkn baking tiap2 minggu hiihiihihi

lapisan pertama

carik2 roti ….pastu letak campuran susu+telur+gula+secubit garam bg naik lemak..rendam seketika hahha x sempat pom seketika tu…i terus letak pisang …pas tu lapis lagi ngan roti …tuang lagi campuran di atas..

kismis itam dan kuning

taburkan kismis

kismis pom baki buat biskut raya…tabur bg nmpk meriahsss….sedia utk dibakar…kukus lg sedap rasanya…bakar dia kering skit…tp saya x dak pengukus…x beli2 lg..tiap nk guna baru teringat nk beli…

suhu 180 degree

siap utk dimkn..tp mlgnya tawar skit..tp menjd kegemaran mak2 sedara ;)….depa suka tawar..kalu i kena mkn dgn ice cream br feel..tp mlgnya lg msk buat ni i batuk2 makanya lupakan aje ice cream tu ;(

masterchef jr

ni assistant saya…skrg dah naik taraf….time masak or bsh pinggan dia nk dok atas table top..layan je lah tp kena jaga2 ngan tgn dia…nk2 pisau….ada je menda nk pegang…blom lg hasil nukilan tgn dkt pintu kabinet tu…sib baik lah ibu jenis senang nk redha..buat lah imran asal bahagia…bak kata momma ummar+anak nino biar mereka bebas belajar ;)….oh ye..sonot saya dah bleh bau bawang dan memasak…tp saya bukak pintu dapur…bg angin masuk..br msk simple2 ..tiba2 teringat rempah soto dr mersing yg blom guna lg…pdhal kekonon nk buat juadah raya haji ritu hahahhaha

11.1.11

tarikh yg shantek…kalu sape obses ngan no2 bleh la bersalin hari ni ;)..

x buat review 2010…yg bleh ckp…syukur alhamdullilah azam yg dicarry fwd selama 4 thn akhirnya dah bleh potong siapkan master – done 😉 ..

azam thn ni x dak apa…

1) smoga dpt berbakti kpd ma dan ahli keluarga lain..dapat jd muslimah yg solehah  kurangkan subuh gajah

2) keluarga kecil saya sentiasa dalam keberkatanNya…jauhi dari anasir2 luar …dimurahkan rezki saya msh blom dpt cope dgn kehilangan pendapat RM 1,207.xx (duit umah)..tiap2 bln mesti kikis duit saving

3) diberikan kesihatan yg baik ..x kira sy sendiri dan keluarga sy serta kawan2 saya

tiada azam mau beli keta baru…keta skrg masih muat…tgu 2,3 thn lg bila ada drama anak2 tolak2 kaki nk tdo dlm keta br bleh pk nk cari mpv….tiada azam beli umh baru yg 5 bilik sbb umh skrg dah cukup…tu pom 2 bilik yg guna…may be 10 thn lg br pk nk renovate umh…tiada azam nk cukupkan saving 1 juta sbb saving yg ada pom dikikis tiap2 bulan hahhahaha

kandungan saya dah msk 2nd trisemester…msh ada morning sickness cuma frequency dah berkurang….selera mkn dah up skit..so kain bj kurung pom dah ketat…maknanya dah bleh slow2 bukak container simpan baju2 peknen dl hohoho

IA jr pom dah ada kad merah…setgh hari buat kad merah..hampeh saje…disamping kad merah saya dibekalkan vit segala jenis yg ms imran dl amik masa 6 bln….serta corong nk ukur pjg nafas, tiap kali dtg klinik bwk yeee ;(

diakhir ngan pic si demok tgh tdo