banyak cerita tp tiada masa..

wah kedengaran bz bangat…

lps gaji bln jan 2011 tibab2 aktiviti jd full….dgn rombongan cik kiah ke KL…berjaya bwk imran naik bas…mula2 smpi ke kubang gajah imran masih gumbira berlari2 di dpn lab..bila bas smpi..dia dok tgk dr kejauhan smpi menyebut..”hoe, hoe” sume kenderaan besar adalah back hoe….sume pakai naik bas…tiba time keluarga imran..imran stop di tepi bas hahha lari x nak naik….terpaksa dukung…dah berada di riba daddy smpi ke a.staq…lgsg x mo duduk bawah hahhaha takut seyhhhh….smpi skrg kalu tanya nk naik bas lg x …jwpan dia “nanak” kih3

sib baik imran performance imran adalah well done hahhaha biasa lah bdk2 ada bunyi skit bila mengantuk nk cari feel nk tdo…i plg risau dia poo-poo ..nt menyusahkan org lain ni kena tgu …sib baik sekali je dia berak dlm bus…tu pun kebetulan msh di R&R dan ahli rombongan cik kiah cukup memahami…keluarga imran dan keluarga alisya duduk belakang sekali….yg lain sume dok dpn layan cd…aktiviti yg dilakukan dlm bas selain tdo…adalah membaca flash card dan menyanyi lagu2 nursery theme…masaklah telinga ahli2 rombongan berhampiran yg dgr suara sumbangsih lemak merdu ibu…

otw ke kl…singgah di adtec tepeng..sggh shantek kampus mereka tp x dak student lagi….kul 11 malam bru smpi hotel IOI (palm garden) kt putrajaya…imran dgn jakunnya nk main dlm tub…ye lah kt umh x dak tub mandi hhahahha…pagi soknya ikut jadual ke mfi..tp depa x dpt melayan tetamu sbb ada komitmen lain..so kitorg pom bergerak lewat dan lunch kt berjaya times square sbb ptgnya ada lawatan ke unikl cheras..kira dkt ajork ngan times square tu…1st time jejak kaki ke situ dan agk jakun ..kena tgk directory hahaha ye lah ms x byk ..kena trs target ke destinasi..mlgnya x dak mothercare dan butik2 baby…yg ada fos…so berlari2 lah imran dlm fos tu..pas tu makan..pas tu cari baju nk pakai sbb p bwk baju kurung…ingat hari tu bleh pakai bj kurung tp segan plak sbb nk sggh mall hihihiih…dpt 2 baju yg bleh pakai time peknen ni..jenuh cari cutting yg besar…

ptgnya ke unikl, cheras…tmpt diorg di tgh2 bandar yg crowded huhuuhuh rasa mcm dok kt ukm kl kt chow kit dl…horror…tu momento plg x best dlm sejarah study idup gue…di ukm kl selama 2 weeks hhahahaha.kt sini jgk dibawak tjk lab yg canggih manggih…mlmnya dinner kt ikea….p saya ada seorg kanak2 yg aktif….x dak maknanya nk shopim..dlm ikea kaki imran menggelak sbb crocs pasar malam jejawi dah menyempit hahhaha imran kaki kembang dan gebu…sandal kena besar..so trs berlari2 ke brands outlet…beli sandal thomas & friends pilihan daddy..ibu dah kalut…nk kutip baju ngan nk ligan imran…salin pampers dlm bilik persalinan kah3….tu la pentingnya pants..hanya dipakai ketika di luar rumah …tp mlgnya baju rm45 for 3 helai dah x dak..may b dah abis ms y.e.s..agk keciwa di situ….hanya abiskan rm5+ di ikea…oh unbeliveable..blk2 umh trs ralat…nape x grab cermin2 dinding..alang2 datang ngan bas…x ingat dah sbb dok meligan imran…

blk hotel…imran main dlm tub lagi hahhaha …ibu dah Zzzz…soknya kul 9 dah bertolak pulang …sggh ke lumut dl…unikl lumut plak….sggh mkn kt tesco, lumut…lumut pom dah maju…ada tesco. ada giant hihiihi…kul 2 ke msk unikl…kali ni psl marine..huhuhuhu lab dia smpi ke yard…ms dok atas jeti…jeti ke…jeti lah kot..bwh ada air…i fening2 lalat…panas kering..cmne lah depa keje kt situ…ms p ok lah…dok wahh woww..tgk alat2 depa..blk nk jalan blk…warghhh jauhnya….gigih la menapak belakang skali hhahahha…kul 5 lbh bertolak pulang tp singgah pekan dulu..beli sotong2 dan ikan bilis…akak x turun dah flat huuhuhu anta wakil daddy dan imran membeli makan belah….smpi kubang gajah pukul 11 lbh malam koh3…

mgu lps tu blk kg….so baju2 yg basuh dr kl trs masuk beg balik kg plak..blk kg dgn dua hajat…..pertunangan cik na ngan family day….pic pertunangan yg full nt lah ..blom transfer hahhaha

my mum n bakal besan

hantaran

the gediks

sirih yang digubah pukul 12 mlm bersama my mum huhuuhuh i smpi kg dah pukul 7 mlm…terus bergerak kerja utk kenduri esoknya….siapkan mana yg ptt…pelamin ala taman idaman si bakal pengantin..we all tlg touch up jek…tanya my mum..beli kain organza byk2 ni nt nk buat apa hihihi my mum jwb..mana tau lps ni nk buat majlis menyambut menantu x yag sewa pelamin dah kuang3….dah 2 org langkah bendul abg i….theme kaler adalah kaler belacan..my sista cerah kulit..belasah la kaler apa pom…majlis berlangsung dgn jayanya….

pg soknya….nk berfamily day plak …di permai resort and rest house huhuuhuh 1st time tdo chalet….keluarga kecik amik  chalet rate rm70/nite..keluarga yg agak ramai amik bilik rm150/nite…ok la 2 queen size bed..tp enviroment x sesuai ngan rate…detailnya di sini..siap msk paper tp sinar edisi timur sajork

sinar

go purple go

balingan kasih

sape nama

seperi biasa…..cabutan bertuah x pernah bertuah….main balingan kasih silap pilih belon byk air….salahkan belon hhahahah imran x layak lg nk main ….sib baik mmg ada hadiah utk setiap keluarga kecik + goodies bag utk kanak2 hihiihihi…ptg tu start ngan sukaneka..magrib ada tahlil ..mlm ada sesi berkenalan..menantu2 lah kena ckp..ucapan terbaik abe aziz…siap promote saya berbangga berada dlm keluarga ini..achewah…pong2 mertua…tp dia mmg baik dan boleh diharap…pas tu bbq…pastu Zzz…pas tu kuliah subuh..ptt ada aerobik tp sume x mandi lg ;)…terus main sukaneka..pas tu sesi bergambar…pas tu penutup…ada bancian nk buat bape kali sethn…half ckp sethn sekali half lagi dwi thnan..i vote dwi thnan…ye lah komitmen kena tgi dgn ongkos dan masa nk himpun…sume bkn dok dlm teganu jek tp merata malaysia dari perlis smpi ke johor…yg dok bintulu, sabah sume x blk sbb tiket mahal…yg kt obersea lg lah😉

hari ahad pulang ke umah #1..dgn 1001 stress sbb taman aulad aulia dah berubah lanskap…uwaaaa…nk meroyan kt sini pom n3 dah berjela…kte meroyan lain kali…bj pom blom kemas lg

2 thoughts on “banyak cerita tp tiada masa..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s