tik tok tik tok

seperti seorg loser…bangun pagi pikir bape hb…countdown bape hari lg nk edd…sesungguh rasa cm nk cepat2 bersalin…udah tidak larat…tp tu kan nikmat mengandung…feel it..sesekali dtg false alarm….ekcited tunggu kot berulang…tgk2 x rasa dah…p toilet pom cek kot2 ada ‘show’…nan ado jgk…skali semlm rasa cm nak bersalin on time kot….baby nk main2 dlm peyut ibu lg…trs search forum2 yg bincang cmne kalu overdue..semlm dok study kes overdue je lah…soklan xm x jgk siap2 kuang kuang kuang

preparation? almost done….sume wishlist dah beli kecuali tilam queen…ngak cukup budget bah….terpaksa hold dulu…lgpom pantang ni nk dok kt living room sajork..bersantai dpn tv…sok nk start deco2 living room..kite tolak sume kerusi2 ke tepi supaya ada ruang kt tgh2 nk letak tilam hiihiihihi tp kalu dok berjalan lg nmpk la menda2 x penting tiba2 jd penting hihiihiihi

dulu masa imran, beli bakul besar gabak letak sume bedak, kapas etc….x efisyen utk ke sana kemari…teringat bakul rotan kt ikea yg tinggi2 tp kecik..menyesal x beli dulu…ni gigih cr kt padang besar tp x dak yg tinggi tp kecik…ingat nk jahit ropol tp nmpk cm dah shantek x jd nk beropol bagai hihiihi

masa kandungan 7 bln….di malam yg sepi tiba2 pinggang akak cramp…cm contraction nk dekat bersalin tu…akak pom berdebar2 nk bersalin kah aku…rasa cm awal lg tp mmg ada possiblelity bersalin 7 bln kan…aku pun terus packing beg baby yg nk bg misi masa nk msk labour room…tu pom ingat2 lupa nk letak apa..sib baik maklumat dihujung jari trs search tenet..masa ni pampers x beli lg…daddy ckp awal lg nk beli ..tp i dah beli siap2 last week…pet pet jgk ikut imran ..mtk2 x dak allergic ke apa

masa ni x packing lg barang2 ibu…rasa cm awal sgt….tp last week tiba2 rasa false alarm ke broxton hicks ..akak pun x sure..sbb masa imran dulu x fokus sgt sakit2 b4 bersalin sbb dah set nk p induce tarikh edd tu…baru la naik packing barang2 ibu…sepersalinan ibu nk kuar ward + sepersalinan baby + keperluan ibu kt ward…dok ward dah kena pakai baju spital…dulu masa bersalin imran …tuala yg dlm bag msk LR x dpt smula sbb kalut2 i kuar LB…sbb masa aku bersalin x ramai yg sakit nk bersalin…so lps i bersalin misi2 relax dok sembang2….siap soh i tdo dl, bagi baby soh breastfeed sume…i bersalin kul 1.++ pagi…kul 3 lbh baru kuar LR…lama dok bersantai2 dlm tu…tu pom sbb ada org lain nk msk bersalin..baru kalut2 salin baju i sume n tolak ke ward postnatal…msk ward postnatal dlm kul 4 pg..dpt bilik dua bed…i soh daddy tdo jek kt bed kosong tu sbb nk dkt subuh dah…subuh nt balik lah…siap dah bukak bed yg depa lipat tu tiba2 ada misi dtg cek…suami x leh tunggu yee ihiihihihi kena halau blk jgk

nk bahasa siri apa pom x tau…aku dok panggil baby lg…yg dlm peyut adik baby..tunggu imran nk bahasa dia apa…abg imran ke, abg long ke along ihiihihihi suka sgt main air….kt spital x mandi pom dulu….sbb dah tau bleh discharge hari tu jgk tp kena stay smpi cukup hours…cm jam kredit plak…cukup jek hours admit ..trs blk umh …imran, lps ni x yah bwk upin ipin dah mandi pool….dah ada adik baby bleh teman 😉

org lain dah lama upload…aku baru upload…ye lah sebln sekali transfer pic ke pc hiihihiihi imran yg malu2 kucing kalu dpn org…p kenduri pom cm 2..

ibu dan anak….skrg ni dah ready utk bersalin @40 weeks…may be sume sakit2 ni false alarm kot…so aku nk start cuti sempena israj mikraj ni 29hb .. nk menghayati momento ibu beranak satu….lps ni ibu beranak dua….aku x leh nk imaging cmne nk handle…harap2 imran dgn sendiri akan independent ….sbb tu sebarang percutian dibekukan sehingga tahun dpn sambil bukak tabung percutian keluarga kecik saya . ..nk blk kg pom jenuh pikir imran nk bg x tmpt tdo dia…terpaksa train imran tdo dlm car seat smula..b4 ni siap bentang toto bagai kt seat belakang…

look likes a big boy kan….imran anakku..jd lah abang yang baik nye sob sob sob sadis….nk berbagi kasih tp ada kata2 dlm blog  

A little child enters your life and fills a special place in your heart. A place you never even knew was empty!

cm org bercinta plak kan…hati kte kan byk ruang2…setiap ruang ada tmpt utk seseorg ;)..

sgt la kreatip skrg…org naik weee ikut tangga dia nk naik kot slide…pengaruh kartun sgt kuat….naik fly over kt arau pom weeee ingat cite animal mechanical ke..joget dibo, dora, mickey, handy mandy sume pandai….paling x leh blah cite timmy siap ingat lagu qwek, qwek hahhaha dah pandai main susun kusyen sofa sume adeiii

kesayanganku….bleh ke blk dok kg sebln…jauh dari dad….ari tu daddy p sarawak hari ke 4 dah demam…kali ni x tau lah…daddy kena berulang tiap minggu ke 2 minggu skali…i pom dah start tanda kalendar…sama cam  imran dulu constraint ngan bulan puasa nk buat cukur jambul…daddy plak kena outstation ke kl 25hb..so kena anta blk kitorg b4 tu..dulu masa imran majlis cukur jambul aku blk lenggang2 jek sume my ma yg buat….anak sulung x tau apa2 hihihihi goodies bag pom my ma yg sedia, daddy baby pom x bwk blk butang baju melayu…tp kali ni dah dpt gambaran…bleh la prepare…goodies bag cik Naa byk lg lbh ;)….. surah yassin pun nmpk ada lbh even dah cop nama cik Naa ngan uncle nik…belasah saja…bunga telur pom nmpk ada yg lbh..tambah pulut ngan kek ke cupcake la kot hihiihih cik Ah ada bleh buat…yg x tau bila tarikh nk buat..nk berurut kt mana…redah je la…mls nk decide lg sbb x tau bila nk bersalin…

sesungguhnya, aku x tau perasaan sekarang.. x sabar nk bersalin+takut nk bertarung dlm LR+x leh nk imaging cmne life lps bersalin…kejayaan mengawal diri dan  mengasingkan apa yang tidak perlu dipikirkan kepada yang priority sajork …..Ianya perlu untuk mengurangkan kontroversi dan meningkatkan produktiviti ;)…….sume bercampur baur….baca quran pom x sekerap peknankan imran dulu…x larat+ x dak masa…skrg je baru constant sbb isyak dah lewat skit….naik solat lps nora elena tu smbl tunggu isyak bleh la baca quran..ya Allah permudahkanlah segala urusan hambamu ini…amin

Advertisements