….ditepungilah tawar …part 2

@39 weeks 6 days..not deliver yet…tp dah star cuti…kebtlan imran pom cranky geraham tumbuh smpi berdarah gusi…bdn suam2 kuku mlm2….pakej dgn selsema…daddy pom demam..daddy tiap kali ibu bersalin demam huhuhu baru berhajat nk merendek ke a.s smbl service keta mkn GCB +big apple tp bila call tgk2 40K mileage adalah major service yg makan masa yg lama so diorg yg bg date utk major tgh bln sajork huhuuhuh hancuss harapan bersama2 poket daddy sbb major service adalah RM7++ ..b4 nih dok p service en samurai around RM200 jek..x rasa sgt sbb sama cm anak ikan..minyak pom lebih kurang anak ikan sajork….i lap u lah en samurai….i je lah yg still bwk en samurai cm siput lg…ye lah pegang stereng p keje n blk keje jek…nak2 time nk p anta imran tu mmg fokus kena lbh…imran kan jaguhan…x tau la cmne nk handle adik baby lg bila nk p anta ke umh mak tok..

#Pic pengantin olok2 di mlm akad nikah..ibu gigih iron baju melayu raya thn lps..tgk2 masa nk pakai kepala dah x lepas hiihii pakai je lah baju tdo …last week buat kali ke 3 imran gunting rambut…sume kt kedai…ibu x berani nk gunting sendiri takut jd tikus membaiki labu sbb rambut boy..kalu cutting girl ibu berani lah jgk..kan zaman dok hostel ibu pom barber kawan2 hihihihi..kali pertama pakai gunting…kedua pakai mesin skit pas tu gunting…kali ni makcik barber tu tanya ..nk gunting ke mesin…ibu jwb ikut senang ..skali mesin mata no 1 ok…terus imran jd ala2 rambut askar huhuuu nmpk matang skit…ke sbb nk dpt adik nk tunjuk matured 😉

#pic  pelamin di malam kad nikah…janji nk dpt pasang kul 5.30 ptg nk nikah tu..tgk2 lps magrib baru smpi…rupanya all out buat umh org lain…pakej 30K, fresh flower ….yg biasa2 nih jadi no 2..kesian tuan  umah stress kena attack ngan adik beradik pelamin x siap lg..tp untungnya pengantin….. dlm pic lain lah skit mlm akad nikah ngan sanding hiihiihih

# pengantin sebenar…pic sume disnap oleh daddy menggunakan hp canggihnya tp apa kes ada red eye hahahaa

# miscomuncation…malam akad nikah pihak lelaki dah bawak sume hantaran…even ada kek bagai tp imran nk basikal..nasib baik lerr ibu nampak..sempat lah menyelamatkan keadaan

# i suka idea bebola bunga2 bergantungan tu..kalu buat dpn pelamin pom shantekk…baru la nmpk ala2 fairy tale wakakaka…tema adalah merah ekceli…..akad nikah putih….family kecik saya seperti biasa degil x mo ikut kaler tema hahaaha

# makan beradab…sekarang trend kek bertingkat bercupcake suka suki bagi nama sendiri..tempah ngan sedara mara..i lupa nk tanya rega…dulu masa i kawen x plan pom nk potong kek bagai tp tok sedara i sponsor smbl menyebut ni nini sponsor…my ma ckp x paham2 lg…maknanya masa nini kawen i kena la balas apa yg patut..nini plak bertunang cuti sek ari tu jgk..nk kenduri hujung tahun ni…bleh la ye pk2 nk bagi apa..

 

 

 

 

 

 

# pengantin olok2 yg sengih sepenuh hati bersama ibu labunya yg baju dah kotor kena air oren…muka bulat bak bulan purnama hahaha jubah ni lerr i kena tipu…jupe di tgh bulan kt kedai dlm cmart rega rm180…siap letak deposit rm50…tgk2 dlm tenet + kedai  kt kangar adalah rm 140….stress akak asyik jadi mangsa kegedikan sendiri bila membeli

#majlis menyambut menantu sebelah lelaki …tema pink…diorg ni minat tona2 merah rasanya…majlis kt dwn sivik arau…simple sajork hanya makan beradab tp masa berjemput pengantin perempuan kt umh..set2 motor besar mengiringi smpi ke dewan….memeriahkan keadaan sbb rombongan pihak perempuan 15 org jek huhuuhuh siap setiap keluarga kecik saya makan satu meja sekeluarga ahaahhaa l

# lps makan imran dan sepupunya bermain di atas stage…berlatih utk konsert nt tadika..pengaruh iklan fernleaf btl…diorg sume x nak blk…layan la lagu2 pengantin baru + lagu2 cintan cintun yg manis2 belaka…mau kena bakor kalu dj pasang lagu pelamin angan ku musnah ke jgn lafazkannya ke muhhehehe

# ada mewarisi habit ibu yg suka bergamba muhehehe

nt bersambung di part 3..journey to daerah ulul albab utk perkahwinan cik naa kte la plak..

pihak penaja tinggalkan dgn gambar pengantin olok2 nih