travelog: percutian keluarga 2011

percutian keluarga besar seperti dirancang ;)…… bergerak kul 4.50 ptg tp as usual ada pit stop di arau….lps tu jammed plak kt sg dua ke gurun jd sampainya ke kuala sepetang adalah pukul 8.++ malam….

+ glamer seantero  dunia warung nih, kalu google pun kuar, tp dlm gamin ada mak teh mee udang jek…guna sense sendiri mesti dekat2 so set up dlm gamin mak teh mee udang..sampai lah jgk +

+ dlm virtualmalaysia cite ada 3 size RM6, RM10 dan RM12…ni cite zaman mula2 mee udang hangat diperkatakan di majalah 3 hiihih skrg ada 2 jenis jek biasa RM7 dan special RM11…yg atas nih special, besar2 udang i ngak suka yg besau2 sgt walaupun i berbadan besar😉 so amik yg biasa..+


+ bersama mee biasa…lumayan bangat rasanya tp kalu dr perlis dtg semata2 nk mkn mee idaklah..jauh jgk tmpt ni dr exit highway tu…salute gue dgn mereka2 yg sanggup start keta semata2 nk mkn mee pas tu blk…iqbal pom dah kuyu….skrg i dah develope 1 skill baru yg x develope masa imran kecik2…makan sebelah tgn, sebelah tgn lagi pegang anak😉..bila dah beranak dua ni harus lah kan….dulu bleh makan bergilir2 tp skrg by the time ibu nk mkn, imran dah siap mkn…dia nk merayau2 plak…satu hal plak nk monitor😉 ..tapau 3 bungkus utk mereka di rumah kakakku.

lps makan menuju ke ipoh, kt umh kakakku buat bbq…sume ahli keluarga berkumpulan, yg x complete adalah family abg yg sulung dan abg atas i…kereta ngak muat…sambung mkn bbq di pukul 11 pm….mkn ramai2 selera bgt siap ada nasi dagang…i bwk roti arab dari perlis cicah gulai ayam…yummeh…

esoknya ke lost world of tambun😉..

+berjingle bell di tambun….ada koir dtg nyanyi ramai2…x sure lah bc mentera apa, ala2 suara suprano😉 .bdk2 sek..comey jek….me n my ma jd penjaga beg, bersantai dpn wave pool, pengunjung ramai yg amat…yg lawak sebesar2 tambun tu, yg melepak sebelah family i adalah family staff library…what the small world, sama2 gelak bila perasan😉 +

+tok ma nmpk separuh, kami berdua jd tukang jaga beg..lgpom i x mo basah…cian kt iqbal nt basah sama, jd pemerhati je lah…ada yg mandi ber’hana tajima’ ni mmg feeling vouge dlm air..pastu yg seksi meksi harhar+

+imran dan kudaku lari gagah berani…2x naik nih…yg x dpt naik train chunggington..beratur lama2 bila train sampai, org yg x beratur serbu dulu…percubaan kali ke 2, lama sgt naik kuda ni dulu, tup2 train sampai..rugi btl, kalu naik train kira complete jelajah 1 theme park sbb kt tmpt yg ada gajah, swan sume depa singgah ngeeee+

+hai ibu…

+test fear factor imran…ni muka ms kapal tu nk naik..bila dah pusing sengih2 siap turn blkg tgk ibu😉

+nik (bil, hubby adk no 1), amirul (adik bongsu), ah (adk no 2) dan alif (adik no 2).adam anak kakakku..org yg diraikan kt sini adalah adik bongsuku…arwak bak meninggal masa mirul ting 1, skrg ting 5 bukak sek nih…dia lah yg plg suffer selain my ma kan….yg lain2 sume dok jauh2, kdg2 teringat baru rasa kehilangan compare yg mmg sentiasa disamping arwah..alif pun masa thn pertama kehilangan mmg time exam mesti teringat arwah sbb tu lps matrik mtk sini supaya i bleh tgk2 kan, bdk lelaki kan, kadang tu unsangkarable tindakannya…tggl yg bongsu sorg lg ni lah….sampai skrg apa2 compare, kalu arwah bak ada cuti sek boleh p jalan2 ;(..my ma haruslah meleleh (ni set2 ratu airmata, kuah kalu x tumpah ke nasi ke mana lg dak)..ni kes adik i yg 1st janji nk bwk p ipoh tiba2 x jd…pastu jd smula lps keje2 opis dia settle…2012 ni thn si amirul exam huhuuhu satu family berdebar, x larat nk kaunseling…kebetulan cikgu homeroom dia…cikgu homeroomku jua masa lower form..bleh tolong pesan je lah…

+malamnya p jj…tggl iqbal kt my ma n sista…pam x bwk..buat marmet dpt x smpi 1 oz, berharap iqbal tdo nyenyak sbb ms kt tambun tdo sekejap2 jek…sekali dkt kul 10 dah cry uwaaaaa ibu pun….pecut blk..dpt seketoi hanbek😉

+esoknya lps brunch nasik lemak cik da, bergerak ke zoo…org2 kg blk lps zohor ;)….pic adalah blur yg atas ni tp suka tgk imran menyelit ngeeee

+tgk mulut ibu muncung tjk animal….jenuh btl, animal sume menyorok..kesimpulan 2,3 thn lg kena p zoo lg skali…br btl2 feeling

+merasa sekejap sorg dukung iqbal hihi iqbal dok kejap jek dlm stroller…yg dok lama adalahhhhhhhhhh

+back to school..sambil cita kt imran ..ni skol ibu😉 tp sunyi x dak org kan cuti skolah…i pom amik pic dpn gate je lah….mls nk msk sbb terbayang2 cendol😉

+cendol bismilah (correction : ansarai) yg lemak berkrim..i suka cendol pure cm ni tp malang skali br kul 4 dah abis kacang ngan pulut panggang 3 segi …tkt teringat2 lg siap tapau sebungkus…sebln b4 nk p ni pom dah siap roger org tepeng mtk direction hihiihiih tq2…..percutian keluarga keluarga berakhir dgn prosperity burder mcD kt autocity

happy new year utk semua…….i berkongsi azam baru ngan ibu2 sume…smoga dipanjangkan umur dpt melihat anak2 membesar, dimurahkan rezki, diberikan kesihatan yg baik utk uruskan keluarga dan sentiasa dibawah lindunganNya

next week dah nk dpt sijil ;)….skrg ni tgh bersedia mental dan fizikal utk buat p4p smear…1st peot i lps bersalin kedua ni pelik lah skit so better check up lah dak…lgpom pun thn ni nk amik vaksin HPV ..hopefully sumenya normal …amin

2 thoughts on “travelog: percutian keluarga 2011

  1. apa yg pelik ya? nanti share okes…vaksin HPV juga bila da amik sila share.

    imran ni mmg sebijik ibu..

    kalo kita dr hiway..kita jupo mee udey makteh dulu keh? i rs haitu i mkn mee udey makteh kot..sedapp loni pon terbayang2

    • danbintangberkelipan says:

      a’a…mula smpi jupe mak teh dl pastu pak hashim…tu pom org ramai yg amat dah…hebat kan penangan mee udang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s