31 y.o

biasanya tulis perkembangan anak. n3 kali ni cite perkembangan pembesaran ibu. pembesaran ukur lilit sebenarnya😉. last week 7 februari 2012 yg jatuhnya pada hari isnin adalah sebesday ibu yg ke rahsia harharhar bajet artis ayatnya. usia hanya pada angka iklan rita rudaini sekejap ke 31…kalu bln islam hr ahad sama ngan maulidur rasul😉

di usia 31 ni. apa lg yg nk dipikirkan. kemahuan dunia yg x pernah cukup. dah dpt ni, nk menda ni. dah ada satu, nk satu lg. apa pun aku bersyukur dgn apa yg ada. cita2 x penah nk tinggi😉. nasib baik la jgk kawen pada usia 27, masa tu dah puas meronggeng, shopim je lah x puas2 lg wakaka. tp dah “more stable emotionally and financially” teka ni quote dari blog sape😉 blog yg glam mesti ada org quote..erkkk ni dr blog idola. idola yg ku rasa serba perfecto pom ada feeling cm ni. so org2 yg average cm aku pom harus la ada feeling yg sama. emosi kira stabil lah bila bleh bezakan apa yg patut dan apa yg x patut. apa yg perlu dan apa yg x perlu.financial x yah cerita lah. as long as cukup makan pakai, belanja bulan2. bleh shopim skit2. kira ok lah, even x dak emas jongkong simpan kt bank hihi dan x berharap duit org. ni penting. jgn berharap sgt duit laki kalu dah kawen ngan org sama level financialnya, bila tgk rumahtangga org yg goyah sbb duit2 ni . rasa syukur yg amat sbb tuhan bg kestabilan emosi kt aku masa awal2 kawen. ada kalu sape perasan, aku meroyan jgklah “rezeki yg skit ni kte kongsi bersama” x silap lebih kurang ayatnya. malas nk godek balik. bkn senang ye tiba2 duit kte kena kongsi ngan org lain. sblm nk redha tu ke dah masuk ke pasrah meroyan la kejap. kenapa kte kena kuar duit, family kte pom x buat cmni bla bla just ingat simple rules sharing is caring hihihi termasuk jgk duit

di usia 31 ni, bg ibu beranak dua. apa yg dirisaukan perkembangan anak2, apa nk jd bila anak2 dah besar. dgn dunia luar skrg. kalu baca paper ke dengar berita takut btl ngan bdk2 sek sekarang. sume advance. mtk simpanglah anak2 aku jd cmtu.

“Hendaklah seseorang (patut) berasa bimbang meninggalkan keturunan yang lemah, yang dikhuatirkan tentang (keselamatan dan kesejahteraan) mereka. Bertakwalah kepada Allah dan katakanlah perkataan yang baik-baik.” An Nisa 4:9

 

sbb tu seboleh-bolehnya, aku x mo marah anak2. yg ada anak2 paham lah, anak2 yg tgh membesar nih mmg menuntut kesabaran yg tinggi. kalu x tinggi alamatnya setiap 10 min dgr bunyi jeritan tarzan haha tp tu lah, kalu badan dah letih sume, naik jugak lah suara. ini berlaku bila betul2 keletihan. nk beranak lg pom kena tunggu imran pandai bawak diri *wink.wink*. risau sgt kot terkurang didik anak, ilmu dunia dan bekalan akhirat. sbb tu penting ada supporting group, tau apa aktiviti utk IQ anak2.. umo berapa dah bleh ajar iqra sume. tp masa ibu ada limited utk buat home schooling. blk keje sampai umah kul 6. dah bz di dapur. byk aktiviti utk anak2 x dpt buat. weekend je lah smpt buat gardening ke, colouring ke.sebaik mungkin cuba utk berikan yg terbaik utk anak2.

~~`<@ kesayangan hati hamba : dua2 ada dihati ibu, mungkin selepas ini ketiga,keempat dan kelima😉

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

 

 

n3 travelog last week akan dibuat kemudian, kemudian tu x tau bila. lps settle paper mamip kot. dah lama x p visit stdn LI, since peknen imran x kuar p jauh2. p penang yg bleh blk hari jek. p sbb mengikut quote di bawah. tp seminggu break x pegang pam susu, bila kemarin nk masuk rasa cm oohh lamanya x defrost ebm masuk dlm botol, cuci2 botol susu hihi seronok dpt abiskan kualiti time bersama anak2 walaupun p sebab tuntutan kerja. kena kreatif la bab2 nk cari masa utk bersama keluarga. mana yg boleh dibawak, haruslah bawak

 

cari semangat jgk utk langkah kedua…nak tau langkah pertama hihihi mesti lah kelengkapan baru, x dak kelengkapan x cukup bersemangat. pendrive pun beli baru, labtop ni pom plz be nice to me utk 2,3 thn ni haha labtop yg beli menumpang kasih cc k’ana *tq k’ana, jasamu dikenang ..innocent dl okey, x dak cc. skrg outstanding balance cc bleh pitam kalu tgk kuang3

~ file hijau utk proposal, proposal ada 1 file sbb nt mesti ada byk kali perubahan, hari ni pom tajuk berubah lg, berubah lagi dan lagik sampai btl2 dapat tajuk sesuai. kuning utk jurnal yg x guna, nt mesti kemaruk print jurnal, lg byk rasa lg best. pastu bc x relate. last2 dari yg print 1/3 jek relate muhehe sila masuk file kuning bg yg x relate.  file biru utk yg relate sahaja. file merah utk writing..wah2 cm bln dpn ko nk writing siap dah ada file bagai😉. sv prefer kalu anta writing ltk dlm file, after correction masuk skali ke nt senang nk refer dah buat correction blom. kte kan selalu kena ngan stdn bila kte jd sv, “kamu x  baiki pom.- jwpannya dah baiki lah”..nt kte jd stdn pom cm tu. kesimpulannya stdn always like that hihi  soklan kuiz: sila cari menda tersembunyi ..lariksssssssssssssss nk p makan pizza hahaha

jwpan : beli utk reward diri sendiri sbb kegigihan mengepam. ye ibu2 hanya mau yg terbaek utk anak2. x kisah bersekang mata utk bgn mlm2 mengepam. bertabah segala jenis tabah malas nk hurai..tq jgk kepada mak tok sbb nk handle ebm…last month gua dpt diploma in breastfeeding😉..tp sebab objek ni dpt masa minggu sebesday so jd hadiah sebesday jgk lah…cmni kalu kawen ngan datuk I. survey sendiri -bayar sendiri-guna sendiri…kalu yg kawen ngan datuk K.p order kt butik je LV, bkn coach lah harharhar tq jgk pada wenn yg merealisasikan impian gue..sonot dpt rega titipan jek tanpa shopper fee..muah2

6 thoughts on “31 y.o

    • danbintangberkelipan says:

      buat jgn x buat cikimah…sana murah jgk ke haha tanduk mula tumbuh…segan lorrr beli yg plg murah. org lain beli yg riban-riban nt ckp ‘elehh tu pom nk kecoh’ harharhar

    • mummy AFs says:

      kuang3
      rugi lor i tak bleh nak amik bau coach tu
      ini tidak adil… tidak adil

      hahahahah
      kalo dpt adik iqbal kelak, kena hadiah kan diri seniri LV pulak la…kuikui

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s