travelog: Day 2: penjom

bertravel bersama dua anak kecik ni..menuntut kesabaran yg tinggi hihiih ibu bgn subuh terus mandi, iron baju..packing2 bag, save masa beb. time anak2 bgn. sorg sorg poo2. yg iqbal lg best, dah nk kuar bekpes. dukung2 bau masam. ibu kena la menyising lengan semula. imran yg notti, masuk2 bilik semlm. masa dok main. toy msk bawah katil. dia bleh jerit “ibu, hantu..hantu” smpi tunduk menunjing jari bwh katil. i pom tunduk sama. tgk2 ada toy dia. adeii

bekpes yg haru biru. food banyak tp orgnya ya ampun. kena berdiri tunggu meja kosong. lps tu waiter pom x menang tgn nk kemas meja. byk buang masa kt sini. makannya kejap jek. masuk kedai beli souvenior pas tu amk beg nk check out. skali ramai jgk org. kaunter i Q stuck lama sbb ada yg nk guna voucher discount bla bla so x dapet la nk ronda2 kt park

# tiket free yg dibawak balik semula. x smpt nk guna, baru ku tahu nk masuk ke colmar if x overnite pom kena bayar. every park kena bayar. so kesimpulannya kena p lagi sbb 2x p utk urusan keje tp x penah msk mana2 park lagi hak3

kul 12.00 pm bergerak ke penjom. bukit tinggi ni otw ke penjom ye. just kena naik bukit je la. x smpi 15 min. sampai ke post guard penjom tepat2 pukul 2.30 pm, tepat2 masa yg dijanjikan. berdebar lerr jgk kot smpi lambat sbb daddy siap sggh beli rojak kt hentian apa ntah huk3 penjom seperti biasa mmg friendly tp sbb x pakai kasut ttp full x leh msk dlm plan😉 kebetulan ada niosh. just dpt msk lab + tmpt buat jongkong emas hikhik dpt pegang flakes emas pom jadik katanya. dkt kul 4 bergerak kuar dr penjom.

yeah ..kte balik na na na teganu kiterrr…..

luas btl bumi pahang nih…puas cemuih dok dlm keta, jalan ikut gps, gps bwk lalu kot ladang kelapa sawit kihkih sib baik jupe ikan patin msk tempoyak kt rnr gambang. ilang kempunan daddy. msk kemaman kul 8 mlm, mengimbau kenangan lalu ms dok kt cukai dr form 4 till kt ukm. byk dah berubah, dpn kuarters pom siap ada jalan baru😉. kul 10 baru smpi awana kijal hahaha mlm bebenor

# awana kijal yg best..worth la top up rm50. tp dok kejap jek, siap bell boy yg tolak troli masa check in x sempat tukar shift hahaha i siap tegur belom tukar shif lg. dia sengih ckp petang. rasa cm hampagas jgk berkecek luar ngan org teganu. masa dok mryt dulu i fasih berckp teganu pa gitu pa sampai begitu sekali nak sebut kena ada intonasi. nazuha bg i kursus intensif bahasa teganu😉

 

# smpi2 terus berendam, bilik ni ada sliding door. so bleh monitor dr atas bed. ibu mandi pom imran bz nk bukak, sib baik lah ada shower room yg tertutup sebelah dalam😉. adik ibal tukang tonton abg myan mandi. kul 11 lbh kuar cari dinner. masa otw nk ke awana byk kedai seafood ada tulis lempeng kelapa. i pom order la sbb ala2 tu signature dish yg sume kedai ada. sekali x sedap langsung. x rasa pom kelapanya hohoho may b kelapa parut dah abs sbb kitorg org last makan b4 kedai tutup

 

 

# scenery di pagi ari, dpn room we all, dpt room di wing belah kanan. mmg besar hotel ni. padan dgn status 5 star. i tot hotel 5 star wajib ada bar dlm pool. restaurant kena ada 3,4 buah bla bla siap ada playhouse😉..bekpes pom best. ada nasi dagang, lemang+rendang tiba2 feeling hari raya. yg western sume complete. yg x best tgh2 makan imran poo2. mengamuk2 nk soh basuh hahahaha jem..jem

 

# pool utk kids yg best..siap ada slide, imran main smpi x mo naik kuh3 imran sgr berani dgn air. sekali nk terjun pool dewasa, nasib baik i nmpk

# adik ibal x nak kalah ngan bella, nk belajar swimming jgk😉 baby mmg automatically bila msk pool akan pandai kayuh2 kaki sendiri. mandi manda smpi kul 12. x dapat main ombak sebab imran ngada2 nk dukung sbb pasir asyik masuk dlm sandal.

note : pic ibu x dak sbb daddy sabotaj sume pic goyang kecuali pic ibu camwhore seniri yg sedikit poyoss rasanya nk tempek hakhak

 

kul 1 lbh check out. tanya bell boy jalan ke PFE eng. rupanya dekat saja. so kul 2 dah smpi, appointment kul 2.30. i masuk awal lah jgk. sembang2 ngan stdn tu. stdn tu ckp kt i “best la puan jalan2 free”..i sengih tersipu2 seperti kerang busuk. lps meet up ngan sv+hr person. sv mtk diri awal sbb ada meeting. tinggal dgn hr pompuan, so sembang lbh kurang. dia cite tmpt2 menarik  kt kerteh. oohh ada mall kt kerteh. namanya mesra mall. no bad lah. ada poney, sembonia, cr boutique. byk restaurant2 cm big apple dan adik beradiknya. imran berdrama kt sini nak naik troli giant tp kt sini tkr nama jd apa ntah dah lupa. cry2 siap guard ingat budak hilang. padahal daddynya ada di tepi kuang3

malam singgah mcD kuala terengganu plak. pas tu cr tmpt makan ngan k’ana dulu, teringat kesedapan seafood kuala terengganu tp skrg kedai tu dah x sdp + masa perut mula sakit cm contraction huhuhu i tot sbb lada hitam propesrity burger masa kt kerteh.

sampai umah tok ma kul 1 pagi hoho mendobi 2 trip before balik esoknya. balik sehari jek siap otw balik ke perlis. imran mengigau jerit2 nama ayah chik hahaha

berakhirlah journey to the east. claim pom balik modal jek. eh x, rugi sbb ada saman traffic satu muhehehe ada jwpan la utk stdn yg ckp jalan2 free tu…”x free lah sbb ada saman satu” kuikuikui. bkn takat nk jalan free, nk cari pengalaman, jauh berjalan luas pandangan. harapannya kembali semangat berkerja. dapat spend quality time ngan family bla bla bla serampang 10 mata gittewwww

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s