ganjaran hasil bertabah

ucapan AA semlm masa backstage..suka2 sbb i pom dah lama tunggu ganjaran hasil bertabahan hihihi tp masih belom ada ganjarannya. lama x hadpate blog sbb bernomad. x ada masa utk jenguk blog. byk menda nk story morry tp x leh nk janji sbb before ni pom dah banyak n3 tertunggak dan terhutang hohoho ada masa ke idak ngak tau lah sbb kpi minggu ni nak cari quotation, finalize materials apa nk guna hoho ready kah aku nk biarkan novelty menghantui hidup utk beberapa thn. last week tgk stdn phd dok print thesis 5 copy. dpt rasa cmne perasaan beliau. bahagia, rasa beban dah hilang. terus rasa x dak menda nk fikir sbb dah menghantui selama beberapa tahun. nikmat tu dpt rasa sape2 yg buat research. sbb tu dari tunggu menda yg x dapat2, baik tune ke sesuatu yg ada hasil tapi kena la bertahan *AA ckp ni haha kalu x dpt quotation dpt n3 bercambah2😉

pavlova anniversary…manis banget sih…tp sbb mlm amik pavlova+cream puff ni i x dinner sbb ptg blk keje dah makan berat so tgh lapar. lagu je lah abis kih3

Image

= kek dia ye ke panggil kek. rasa manis gilak. lg manis dr macaroons even teknik penghasilannya adalah sama. rasa chewy2 masa gigit pun sama. nak balance rasa kena makan bersama buah2 citrus yang masam. ada tgk dlm blog yg guna peach. i x tau la apa rasa bila manis berganda2. cream tu milk cream yang rasa lemak2. original resepi pakai whipping cream biasa tp mahal dowh. satu botol yg spray tu dkt rm20. sebijik pavlova 2 layer nih rasanya x cukup. tgh2 layer tu pun penuh cream + buah so yummy2

Image

= cream puff order skali dah alang2 sbb k’rani ni dok changlun. kira jauh la kalu semata2 nk p pick up desert nih. ni penangan masterchef. dessert queen si dr ezani dpt pujian melambung2 cream puff terbaek dr chef riz. i pom try imaging camne rasa kih3 dok makan cream puff yg jual kt bomba jek tp filling kaler kuning. diorg ni kaler putih skit. lain lah rasa. yg krani ni ada jagung. bila gigit ada rasa tergigit jagung yg manis2. yummy i belasah lbh 20 biji wakaka eclair tu x jadi krani ckp sbb bila celup coklat jd buruk sbb dark coklat. so dia x celup. susah rupanya nk buat eclair. teringat zamir yg buat eclair cm pak tongku yg jual kt pasar malam. nk piping adunan tu kena ada skil😉 so marilah kita meng’order’. i gantung apron lagi kalu nk bake2 sbb nk kena ada masa lapang. kalu kejap2 nk intai2 anak baik x yah buat. hilang fokus.

dua2 pic di atas cilok dari pn baker. ni dari camera peng’order

Image

lilin wajib ada. untuk imran ekceli tiap kali pororo ke timmy potong kek mesti mintak jgk. pavlova ni pom dah mcm kek birthday timmy hahaha ada cream n buah2. ibu pom terpengaruh wakaka hari2 mmg dok bukak page baker2 di rumah ni. sekadar menjamu mata mengagumi kekreatifan dan ketabahan mereka mengdeco. *sambil telan air liur. tapi bab ni i ikut ckp roommate i dulu. kena beli time ada special celebration nanti x dak menda nk nikmati bila nk celebrate apa2. so next celebration birthday daddy, iqbal n imran. berturut bln. sila usha nk tempah kek apa😉

Image

yg ni mmg rekemen yummy. makan hari2 pom bleh ;)…cam best kan bake2 nih. tp mood x dtg lg. yg ada skrg mood nk mengdeco2. tiba2 rasa nk bukak ibu-imran-iqbal-gift.com hahahha utk kenduri cousin en daddy, i bagi jajan utk letak dlm paper bag. order lah kan. i tukang packing jek. pas tu gedik2 letak reben😉

Image

cute kan ribbon printed polka dot. tp printed ribbon ni mahal dowh. kalu kenduri sendiri gagah2 jgk lah hihihi keji

Image

= ni balance x nk rugi lgsg. dpt la 6 peket cm gini kih3 mmg fully utilized

Image

=end up ngan plain ribbon segulung rm1.80 tu pom x abis guna haha tp berbulu skit masa gunting sbb gunting tumpul + ribbon tu mmg keras skit😉

Image

= utk baby erisya nur batriesya (ejaan may b salah sbb dgr je). cucu jiran belakang rumah

Image

= utk anak sedara pak ngah baby amni insyirah😉

Image

= utk opismate2 daddy yg kawen😉 . hadiah baby ayieshah lupa nk snap.

lambat nk tunggu dapat menantu nk mendeco2 lagi kih3

utk tatapan momma umarmaia ngeeee

Image

=bukan model sebenarnya ……kasut yang beli masa Christmas sale kt uk. bertabahan tunggu shipping blablabla. akhirnya sampai di hari annivesaryku. so kasut beli masa mood sentap bertukar jd kasut anniversary mummy amjad sila ttp mulut, luas tu nt lalat masuk hahaha beli kasut online. mmg keje gamble gilak. consult ngan wenn baru confident skit nk beli. kalu x muat kes lap airmata lg

Image

= amik pic sebelum buang tag haha dirasmikan masa p conference last month😉

Image

= saya dah 9 bln..manja2 x nak ngan org. dah ada gigi bwh 2 batang. gigi arnab kt atas baru kuar. x leh merangkak lg, baru tongkat tgn n lutut dan goyang2 belom maju ke dpn mahupun ke blkg. breastfeeding on demand lg. yippieee ibu x sabar nk beli cerf degree plak *cam kayap bebenor bleh beli sijil😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s