ramblings on 4th mei

mei sudah..lbh kurang 2 bln lg nk msk ramadhan. posa x ganti lg huhuhu byk yg nk dikisahkan

 

1. yang menanti2 bape ganti naik mesti dah senyum smpi ke telinga. me sbg menteri kewangan keluarga kecik saya harus lah sengih. beberapa purnama berbajet ketat. sadis ok jd menteri kewangan yg bajet ketat ni. try utk sehemah mungkin. ye ssh utk i yg boros. utk yg jenis cermat may b x byk sgt keluh kesahnya. tau x baik berkeluh kesah sbb nmpk cm x ikhlas tp ustaz azhar idrus cpt kena secara terpaksa dulu. baru ikhlas tu dth ngeeeeeeeee dan2 rujuk setat

2. last week dah settle urusan2 potong zakat pendapatan. kira balik zakat kwsp yg x habis bayar lg. duit dah lama habis masa masuk rumah tp zakat x habis bayar lg. last month ada baca kisah zakat dijadikan hutang huhuhu. top up potongan gaji kt saving utk tabung2 kecemasan. sekarang kena tambah satu tambah lg adeeiiii tabung utk rumah #1.

3. kemarin dulu. awal plak siap nk p keje. 7.30 am dah siap anak2 x bgn lg. gatal tgn ambik penyapu sawang dlm stor. tiba2 nmpk sesuatu ye sesuatu musuh sejagat. cik anai-anai.. me: akhirnya smpi ke rumah aku. mencik. rumah hujung2 dah lama kena. rumah i kira lmbt skit. cik u pom cm tu. mmg suka dtg buat kacau.

 

4. jadinya duit tunggakan yg baru nk buat tabung terpaksa la guna. ni baru btl duit dikerik anai2 hahahha x tau la bape nk kena sbb panggil control pest. malas nk p pikir nt bila merebak ke tmpt2 lain. lagi la haru biru huhu enchek S (colleague) ckp mmg tuhan dah tulis rezeki byk tu jek. kot mana2 mesti ada jgk kena buat kuar huhuhu baru koya2 nk buat wardrobe. kena make sure bebas dr anai2 baru bleh buat.

 

5. bln lps tangki air rosak. mula2 rosak pelambung. air melimpah sampai meresap ke dinding dan menitik2. lps baiki connection plak leaking.. dan satu lg post i dpt selain menteri kewangan i jgk adalah menteri pembangunan hahaha daddy lerr sume nk i yg urus ni lah cth anak mak yg terbaek . ni lerr namanya saling melengkapi hewhewhew

daaa. b4 i merepek lg woha!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s