jun

setgh thn berlalu..week 1 utk dip….baru abis lect, edit note utk bg stdn, transfer pic dr kamera..oohh last transfer mac lalu…cian adik ibal x byk pic…pdhal ibu berhajat nk buat photobook utk iqbal….survey2 baru perasan skrg photobook dah murah. nk murah lg beli dr group on ke apa satu lg tu. tp kena kerajinan skit sb kena edit sendiri 😉

album utk imran dr lahir smpi 2 y.o dah print. costly la jgk dlm rm300..tu pom kira save sbb album hadiah kawen dl ;)..*tq pd yg memberi

 

pinky2 lg…x abis lg susun sbb x muat. album x sempat nk p cari 😉

imran 2 bln lg 3 y.o…potty train br half day. imran ada tabiat x leh poo2 tanpa diapers. jadinya sejam b4 nk kuar kena pakai pampers utk poo2 hoho kadang2 tu poo2 skit skit. letih ibu nk berulang toilet. malam x try lg sbb ibu malas nk bgn atur kencing. siang pom letih berulang msk toilet. bkn takat lenguh kaki. letih nk drama sebabak. tiap kali msk toilet ada je drama. nk main air kejap. mls nk pakai suar semula hoho sejam sekali kena tanya nk kencing x haha pdhal diaper imran skrg XXL 43 pcs = RM39.30 sehari pakai 5-6 pcs sbb sekali shi2 byk. x dpt tampung lama. tp ibunya dah pemalas. pejam mata je lah. nk beli cloth diaper mls nk membasuh plak kuh3 byk btl alasan. imran dah pandai bercerita tp kena fokus sbb kdg2 words tu hujung je bleh tangkap. plan nk anta skol thn dpn. skol smpi kul 11 je lah. biar bleh belajar baca doa n berkawan. skrg pun baca doa dgr yg hujung2 je 😉

main cak arr ngan ibu hihi dua2 rjn nk tolong ibu msk 😉

iqbal bln dpn 1 y.o. dulu ms imran 1 y.o ibu rasa ready utk tambah lg (ni bkn ayat nk tamb ahli keluarga, ini hanya perbandingan 😉 ) mungkin sbb breastfeeding. still rasa iqbal ni baby. letih pun x hilang lg. may be sbb dua. dua2 x tdo serentak. so x dak masa utk ibu berehat. smpi muka makin byk jerawat. kalut sekejap cari produk utk jerajat end up dgn beli tp x pakai hoho iqbal dah nk jd toddler rupanya. dah bleh duduk without support. x pandai merangkak tp dah meniti dari meja ke sofa. dari hujung ke hujung. imran dulu berjalan di hari lahirnya. tunggu bila iqbal nk start jln.

dua2 dah di aqiqahkan. iqbal tumpang kenduri sambut menantu uncle ngahnya. sekali ngan aqiqah adik danish. sepupu iqbal. sembelih lembu tepi rumah. dpt la rasa aqiqah secara real. imran ari tu wakilkan ladang ternakan kambing tu. blk dah masak. tp daddy iqbal sama bz ngan daddy bella. ada kursus kt sg petani masa hari kenduri, sampai kg ptg tu. ibu je lah wakilkan. daddy kena niat wakilkan ibu. masa nk sembelih. tukang sembelih briefing dulu. kena niat wakilkan dia tukang sembelih. pastu i ngan abi danish kena dok skali tgk lembu sembelih. masa sembelih kena niat aqiqah utk anakku nama sekian2 bape bahagian 😉 …

pic nehiiii…lupa bwk blk kamera lgpom x dak lerr nk amk pic..iqbal super cranky x mo ngan org lgsg. skt pinggang cm org basuh kawah pdhal dok dukung iqbal memanjang. femes masa kenduri sbb cry2 x henti. kat kelantan ada satu ada masa kenduri umh perempuan, masa rombongan lelaki dtg. ada adat ngena (read: mengenal) masa tu pengantin dok bersimpuh dpn pelamin. sorg2 rombongan lelaki akan p salam, salam kaut lerrr. biasa dimulai dgn mak2 sedara, adik beradik n etc2 . masa adik beradik kecoh cari i haha i dok kt berandah x masuk. dah surut skit org baru i masuk. sekali mak teh tegur td org cr soh ngenal. me : hahhh duit pun x bwk ni. bwk iqbal jah hahaha i pun jwb kenal kt umh je lah 😉 sib baik kakak keluar. i pnjm duit dia kuikuikui pic atas goodies masa umh i. dlm tu ada tat, yasin n cokelat. ma kirim utk besannya di sini 😉

seminggu dok mkn ayam, daging. jd jemu mkn nasik. blk sini mkn piza. grg mee. dah jemu mkn nasik tp perut nasik nk nasik jgk. jdnya masak lauk2 yg ilangkan jemu cthnya

 

ikan kukus pas tu goreng. yummy2. lg yummy kalu ikan selayang 😉

skrg fenomena herbalif3 kt fb pun nampak kebangkitan semula $D II 4lpha lipid. sape ngak mau kurusssss solid molid hahaha tp x mo control makan. me: try mkn 4hari. skrg rasa lg selera mkn hoho risau.

jeragat yg semakin ketara dan ketara. kulit pun x sekata… ada x produk skali mkn trs kulit shining n glowy movy haha ni sume kena smpi 3,4 botol br ada effect. sebotol plak ratus2 *mode:kemut tp serius. skrg dah x terjaga. x dak masa nk dok depan cermin. mai keja pun bersiap kt bwh pakai cermin kt toilet. perasan jeragat makin kronik sbb kena cakar muka ngan iqbal. pedih pas tu nk tgk dlm x luka tiba2 perasan jeragat dah kronik hoho mungkin kena allocate skit bajet utk produk2 kesihatan 😉

dak sape ke nk bg i sampel utk test kolagen ke apa hahaha bajet blogger glam 😉

i carik pic imran dok elok.lgsg x tarak. notty btl skrg.

hapdate research. tgh cari quotation raw material. kena cari yg analytic grade n industrial grade. beli beaker, locker. kesimpulan br nk settle lab. kasut lab dah beli tp labcoat x jupe cari. nmpknya kena beli labcoat baru kuang3 sv dah bg keje. review paper in progress tp sbb sv baik siap cakap x pe amk masa kamu maka sy pom amk masa sy. try utk maintain jupe sv 2 mgu skali atau at least sebln skali hohoho

Advertisements

al-fatihah

tgh copy2 notes smbl tgk  update di fb…ada update seorg ibu meninggal disebabkan accident. yg sedih arwah ibu tu tgh breastfeeding. tunduk nk selamatkan anak menyebabkan dia terhantuk dan koma huhuhu muda lg baru beranak dua.

 

ajal x mengenal usia. view fb dia sedih baca ucapan2. ex-kisas. ramai yg menziarah. berat dugaan utk anak2 yg masih kecil. yg masih breastfeeding. terbayang kalu jd kt diri sendiri. belum cukup rasanya bekalan utk ke sana. solat pun kdg2 x cukup especially time travel sbb pampers bocor, anak2 muntah kena baju ;( …hubungan sesama manusia pun kdg kala terabai …. sbb tu aku sentiasa maafkan semua org. siapa aku utk x maafkan orang. aku jugak mintak menda yg sama. sume org maafkan aku sbb tau diri ini mmg serba kekurangan. byk lakukan kesilapan

 

huhu semoga keluarga arwah tabah hadapi dugaan ini. Al-fatihah

(arwah ada tgglkan buku ‘kamceng dgn solat’ jadi pahala berpanjangan…aku pun hrp dpt tggl yg baik2  utk pahala berpanjangan huhu)