SHRMZB

canggih larr konon wish cm gitu…sume main shortform. may b skrg org online fb via hp..so sume mau ringkas2..1st day keje, semlm br bc sume emel..br perasan paper yg p conf awl thn hr tu selected utk msk chem eng jurnal sob3 terharu…siap invited jd reviewer soh anta CV..lps anta CV mesti kena reject. BI akak ke laut banggg…paper sendiri pom ke laut bahasanya hahahha

wrap up sebln posa. feelig bz la kan kuikuikui b4 posa br ku sedar ku silap kira byr fidyah. buka la blk notes yg note sume posa2 yg tertinggal sbb nk kira blk fidyah. byknya posa ku tinggal. check kronologi rupanya start dari miscarriage sblm imran tggl 15 hari + pantang imran sebln + 6 hr x ganti sbb peknen iqbal plak + sebln pantang iqbal. dok pikir jgk. awat la bleh slp phm. may b hikmaknya sbb b4 ni dok byr online kt e-zakat. skrg dah ada umh ank yatim yg nk di beri. rezki anak2 yatim tu lah nk terima.

minggu 1st posa i blk kg.. x dak yg lg best dpt berbuka bersama ibu tercinta dan menikmati makanan2 tradisi yg ada di bln posa shj. otw blk kg. sahabat2 seintebiu post 44 telah tepom tanya dpt x surat dukacita. me: alahai…spoil btl tau time nk blk kg. ramai dpt surat dukacita so i pom pts harap. just nk kompen soh ibu  niyaz tlg bukak surat sbb nk kompemkan.

Image

nampaknya niat awal blk kg sbb nk cari semangat utk beraya di perantau. rupanya mencari semangat utk terus berkhimat jgk huhuhu my ma byk sdpkan ati. i siap ckp bernazar kalu dpt post nk buat bla bla. ni x jd lah. my ma marah ckp buat je la, ada lg yg lg baik nk dpt huhuhu bwk la ati yg duka lara ke kedai emas – tiada motip pilih kedai emas. tup2 yg berkenan overbajet jgk hahaha sbb lwt bersedih. yang lain dah frust2 , i bleh jd tkg consult. org kata bersedih sehari jek. lps tu kena hapuskan duka dan berusahalah. tp sbb lmbt berduka. lama la skit dragnya. pikir2 apa sebenarnya yg nk sgt ngan post 45 tu..sbb jobscope still sama. ahkak nk elaun yg lbh tu hahaha nk memenuhi napsu2 bersopim ahkak. org lain struggle cari duit nk idup n makan. ahkak hanya nk bermewah. nikmat apa yg aku dustai ;(

so terpaksa bergerak ke plan B, plan B pun ada halangan. next plan C. dan mungkin juga plan D, E, F hahahha poor me. nasihat terbaek dr mekna. suruh beristifar sbb samb belajar sbb nk naik gaji huk3 niat tu mmg kerana Allah. naik gaji tu kira reward lain. nasihat2 lain soh cabut lari. kaki ahkak dah terikat kt sini. nk lari ke mana lg. kalu single mingle senang la nk lari sbb bwk diri sendiri je. sini kg en daddy. so bertabah je la. Image

minggu seterusnya posa seperti biasa. masak utk berbuka n sahur. cuma minggu last ahkak dah x larat n no idea nk msk apa.3,4 hari tapau lauk. last2 jemu jgk. masak sendiri jgk. 2x jek bukak kt luar. bukak posa skol n berbukak posa umh mil last day posa. mls nk bersesak bukak posa kt luar ngan bdk berdua tu.

raya di perantau i msk nasi impit, sambal bilis n lontong. ketupat pulut n rendang daging tmpg bhn mentah mil msk haaahha raya2 ni kan nk makan air tangan bonda. so better tmpg supaya tidak membazir kalu masak sendiri x meet requirement pemakan 😉 utk buah tangan jln raya ahkak buat kek butter n kek cokelat moist. sehari buat 8 bijik kek start dr tghr smbg ke mlm. gigih nk bg org rasa air tangan sendiri 😉

pagi raya umh pertama adalah umh mil, pas tu bergerak ke umh mak ngah kodiang dan tok dan sekitarnya di jelempok. kul 2, dua2 beradik mengamuk. blk la tdo haaha tdo di hari ry pertama . gini la raya ngan kanak2 ni. kul 6 ptg p raya jiran blkg rumah. imran x nak blk. pelik disitu x penah p umh org x nak blk. rupanya nk otomen. cucu makcik tu ada 4 bag otomen hahaha dpt sekor lari blk. smpi skrg x smpt nk anta blk lg. mlmnya family biras datang beraya. berbaloi la jgk buat kuar balang2 kuih haha

raya ke 2 dah nk blk kg. tgh bersiap, mil n sil dtg. lps siap p beraya, jiran dpn umh. ckp la jiran dpn n belakang. belah kiri x dok lg. belah kanan x dak jiran. makcik ni umh kg, rupanya pakcik (laki dia larr) skt.  nmpk sgt x amk tau. sejak beranak dua ni kurang dah bersosial ngan org2 taman haaha blk2 umh berperang dlm umh jek 😉 . lps tu p umh maktok (pengasuh anak2) mkn nasi tomato kt sini. so x yah sggh lunch dah..zasss blk kg. bertolak 3 pm smpi kul 1 am hohoho seperti dijangka jam kt tanah merah

bermula la episod beraya di kg. start ry ke 3. dah x dak juadah ry hohoho thn ni x makan lemang lg. gitu lerr raya n posa thn ni. mana pic. x dak pic. pdhal 1st thn ni kaler tema sama tone. tone je la.. x exactly sama sbb beli yg dah siap…ssh nk dpt saiz utk bdk berdua tu. nmpknya kena beli tripod. br bleh bergambar sefamily. beli tripod x kan nk pakai T3 yg dah out of date tu. kena beli dlsr ooohhh napsu

sekali lg SHRMZB…tq to fb sbb memudahkan ucapan raya. i x anta sms ry thn ni sbb skrin hp separuh dah blur. sib baik nmpk bayang2 tlsan lg. habuan nk bersms berkongsi perasaan beraya di perantauan haha

Advertisements

salam ramadhan

–<@ dkt nk blk br dpt msk wordpress…oh laptopku kelajuannya seperti siput huhuhu perlu buat sesuatu. 

—<@ dah separuh ramadhan…masih berpuasa penuh..harap2nya penuh sbb posa yg nk ganti lg ada dlm 50 hari lg kuang3

—<@ baju melayu + sandal anak2 x beli lg.

—-<@ oh ry pertama sy beraya disini

p/s ekceli ada menda nk rambling tp kesuntukan masa….nk balik sudah..daaaa selamat berbuka posa