metafora

currently addicted tu adam n hawa hahhah sebln seblm show pun dah baca novel nk refresh semula hahhaha

 

cari nk baca semula tp x jupe letak kt mana …

 

bertabahlah nk tgu thn dpn baru abis…ni adalah novel peberet, byk lg novel peberet yg jd drama tv tp kebetulan plak. novel peberet+hero perebet..so akan bias disitu. bicara hati pun novel peberet tp hero n heroin ke laut. x tgk la jgk sbb x cukup tarikan 😉

 

ekceli tgh marking. buhsan seyh. lps marking nk start research. raw material otw. bila dok call2 org yg buat PO. follow up supplier. just realized yg i akan repeat routine lama. lps abs semester-pulun research-b4 pulun kena panas engine-engine br nk panas sem baru bukak kuh3 so panas engine awal skit. ayuh langkawi

ekceli x dak niat nk beli apa. p jamu mata. jln2 hahah ni ayat di atas tanah besar. sampai ke pulau. rugi x beli ni. alang2 dah sampai kih3. ada la hasil tangkapan

piza plate idaman suri + pie plate pyrex + bowl luminarc

 

dpt space utk storage slps tupperware di susun yg kecik msk dlm yg besar 😉 tp ssh lerr nk kena buat kuar satu2 bila nk guna. bila masa ntah nk buat piza. dah ada domino piza ni. beli je la. nt pizza hut n domino x laku plak hihihi. pie plate utk puding roti. ni pengaruh tgk blog2. puding roti nmpk sodap dlm pie plate bulat. luminarc bowl utk buat kek ke kukis. pdhal dah ada bowl utk mixer yg ikea. dasar pantang-nmpk-nk-beli hahhaha ada lg hasil tangkapan lain. sudu, garfu, senduk. blk tu rasa nk kemas drawer kutleri ni. tgk2 ada yg dah beli hahaha so skrg lalu kt sudu2 tu bleh pejam mata buat x nampak. sekeping soup plate correle yg telah parking bersama sahabat2nya yg lain. pizza plate sebenarnya beli utk letak kek. taraaaaaaaaaa

 

moist choc cake

 

wishlist slps ni…

 

 

bila la duit2 dlm pokok serai nk beranak pinak. nk extend buat wet kitchen. br bleh tambah cabinet kitchen utk storage. skrg nk beli barang dapur ni mesti pk nk simpan kt mana sbb yg sedia ada dah penuh huhuhu kecintaan sggh terhadap pinggan mangkuk tp still x leh tima lg rega periuk le creuset ni riban2 sebijik…lawa sgt  kah hahha may b dah tua skit baru nk minat kot 😉 cm royal albert ke noritake ke i minat tp x dak fulus kih3 ingat lg drama kt idaman suri ari tu…sorg nenek merajuk x nak beli vantage sbb x complete set katanya. x dak mangkuk tamb. anak dia pun ckp “mmg x dak la mak” . anak dia tua skit dr i kot. si emak jwb “umh xyz ada la” si anak jwb dgn x puas ati..”umah mana. umah kt london ke. tu royal albert la mak bla bla ” anaknya membebel …i sengih sorg. si emak lari tmpt lain hahahhaha

 

 

 

skrg dah mls nk snap pic masak2 sbb lauk yg sama je tom yam, sup, msk merah bla bla tp i dah dpt cara nk buat sweet sour sama cm kedai kt kola hihi ikan kena potong dua sbb nk save myk. krisis myk skrg. asyik abis jek kt kedai. i gula abis ok lg sbb gula 2 bln br guna sekilo. myk mmg guna selalu.

 

 

makan ngan tom yam. dua lauk dah cukup 😉

 

ibu masak suruh anak makan. at the same time nk suruh diet. risau skrg imran adalah gemoks huhu harapnya dah sekolah nt bleh kurus bila dah letih beraktiviti dah kurang mkn. ptg2 nk kuar main ibu plak x larat n x sempat huhu nt iqbal dah bleh jln. bleh la kerap main ptg2 blk keje 😉