12.12.12. vs 1.2.34

 Aku Yang Berdosa – Shahir

Sejauh mana
Langkah ku di sana
Aku melupakan Mu

Seluas mana
Kau beri padaku
Masih ku angkuh pada-Mu

Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku

Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku

Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud
Untuk ke syurga-Mu

Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku

Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku

Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud
Untuk ke syurga-Mu

 

feeling abs dgr lagu ni smbl bc blog catatan org p haji…kepingin sgt nk p umrah ke dl. kwn2 mana yg single or br blk study obersea sume mesti dah p umrah. bestnya. mintak2 murah rezeki bleh p bwk anak2 skali. dl zmn sek pun mana ank org senang mesti cuti sek p umrah. tmpg dpt tudung la masa tu 😉

wajah2 kesayangan hamba…bila la mood nk amk pic anak2 ada blk.skrg mls btl nk snap pic hahha bila nk tgk progress tarak. br menyesal ;(

DSC08451

 

>>> 11.7.12 – iqbal turns 1…chungy2….fully breastfeeding selama 1 thn 1 bln++ ..start posa dkt2 nk raya dah cmpr formula milk. production ibu dah x melatopss hahaha just pakai method

dd ss

 

tanpa apa2 supplement. just pump secara berjadual. tp bila bulan posa dah skip sekali pam waktu tgh mlm..so bermula la kais ari ni bekal sok. ptg kt umh pengasuh dah top up 1 botol fm. sib baik la sethn dl b4 bln posa dpt la ibu degree in breastfeeding ngeh3

ekceli byk cabaran breastfeeding. bila ank x problem ibu plak yg problem. lps pantang kulit kering pastu dok sapu mcm2 jd fungus bla bla sbb x leh amk ubat oral so lmbt lah pulihnya….tp sib baik jupe doc yg suport bf. dia ckp x dak apa lah. dah abs bf nk dtg klinik blk amk ubat oral hohoho

skrg dah campur. kt umh kdg2 buat jgk kalu dia teringin tgk abg minum ngan botol. kt umh pengasuh bleh bekal 2,3 botol jek huhu iqbal currently 1 year 5 month 3 days..dah byk progress dah bleh panggil ibu. sume ibu, daddy pun ibu. dah pandai bgtau nk sesuatu. dah pandai bergusti ngan abg hahaha

DSC08479

 

>>>>> 3.8.12 – imran turns 3  tp potong kek lewat skit. homemade selalunya kena booking awl. tgk msk baker. asl sedap ngeh3

DSC08484

 

 

ngeh3….kek ni terasa dgt red velvetnya suka2. compare ngan baker 1 lg…cream cheese pun byk hahaha rahsia    kegemukan sy

Advertisements

snowy

snowy skrg kt wordpress. begitu jgk kartun2 kt disney jr. imran ckp “ibu, nk main snow” . oh anakku tinggi sungguh permintaanmu hak3.ok la tu dah kenal snow. Ibu and daddy x berada cm mummy n daddy bella. X dapet nk p main snow hahahaha syukur je la dgn keadaan skrg. sethn dpt cuti2 mesia 3,4 kali.

time Halloween lg x larat. takut nk p dapur, nk amk barang dlm bilik ;). thn lps berjingle bell kt lost world of tambun. ke mana kte thn ni 😉

casa

as request by imran jgk…pengaruh kartun jgk hahaha travelling is our passion…tp after masuk rumah, byr rumah. byr downpayment en sumurai. semua saving abis sbb dua2 tu buat pd masa yg sama. since thn tu i aku start saving all over again. so mmg x leh nk carry sume life masa zaman x start lg byr rumah. ada menda yg patut dikorbankan. keperluan anak2 lagi penting. maka travelling jd no 2. sape2 yg ada duit dia akan ajak. if aku ada duit aku yg ajak. kalu en daddy yg ada duit dia yg ajk. if tarak ronda je la dlm radius 100 km dr umah #1. yang penting boleh release amik udara lain. spend quality time dgn family. x perlu smpi nk berzikir tepi telinga nk p bercuti. x p bercuti ke. smpi panas punggung x leh duduk. mula2 rasa lawak tp last2 stress org yg menengoknya. x perlu la sgt nk ikut org. org p holiday. kte pun nk p holiday. making worth lagi. provok org lain sama. ala2 satu kesalahan x p holiday…ahkak bukannya kontraktor besar dpt tender untung berjuta2 nk p holiday every month 😉

laju jek kalu tulis blog…kalu la bleh taip paper gini…akhirnya kecundang nk anta paper. x larat nk kejar dateline hahaha simpan je la utk conference lain. mana nk ligan org yg nk cek lg 😉

2012 dah nk abis…planner pon dah ke hujungnya….

Photo0025

x mampu beli i-phong apple beli planner gambau apple pun jd kih3 2013 plz baik2  utk kami sekeluarga. dah ada 2 vacation. Hj 0mar gen kt dungun n tok ma’s family kt langkawi. vacation family kecik saja blom ada. 2013 pun jadual akan berubah.hopefully imran bg kerjasama nk p skol. ibu pun ada semangat nk run lab.

kerna apa yang membezakan kita adalah perbezaan nasib dan keberuntungan hidup kurniaan Allah Swt yang bukan kekal.

words dari idola yg dah travelling hampir keseluruhan dunia tp ttp humble. follower seorang lg nk tambah 😉

yang membezakan kita adalah taqwa kepada Allah

tahap ketaqwaan yg hanya Allah saja yg tau..