32 y.o + 5th anni + fam day

moment kebusanan di akhir sem..marking smbl menguap leleh airmata hahaha server slow lerr plak. kalu smbl tgk drama laju skit sbb kena fokus 2 menda jd cepat skit tgn dan minda. bleh gitteww 😉

 

byk n3 nk buat. namun begitu tuan tanah adalah malas. n3 utk 32 y.o pun cm x dak mood nk buat. last week dpt berita paksu adik arwah bak yg bongsu kena kanser hidung. so jadi jadi 4 beradik kena cancer. strong family history. terus refer member yg doctor. dia ckp kalu strong family history may be dlm bdn dah ada gen cancer hanya menanti sesuatu yg trigger gen tu akan develope jd tumor huhu so kena la control diet yg sihat di sambil tawakkal semoga diberi kesihatan yg baik. kena sentiasa consume antioksida huhuhu

 

bln ni jgk 5th anniversary…5 thn yg unggul. achewah dah lalui tu unggul la kan. cabaran terbesar sethn lbh dok umh in laws. ngeh2 statement mtk lahar. may b setgh org x kisah tp aku dr form 2 dok hostel bila dok umh org jd canggung. x reti nk bukak tv, nk guna dapur org. utk org yg biasa may b x dak masalah. at the same time baru nk kenal husband sendiri i means true colour dia muhehhehe akan rasa nape dia gitu, aku nk laki gini. gitu gini gitu gini. lari dr umh sejam dua buat drama sembilu gagaga thn ni x dak order kek tp still nk buat something kte masuk PULUT

 

ketupat sotong

ketupat sotong

 

 

 

 

org dulu2 kan kalu buat kesyukuran ada pulut. tp ni gaya kakjem. buat ketupat sotong. beli sotong sekilo tp rendam beras pulut byk. x nk buat masukkan aja dlm kuah masa rebus dan juga telur2 sotong nyum3. pic diambik malam nk simpan dpm fridge. tggl 3 ketul habuan bekpes esoknya. kegemaran sume tp imran mkn pulut putih dlm sotong saja. iqbal mkn kuah pulut tu saja gagaga

 

bebelog aku biasa ada yg sesat cari tmpt2 menarik di mesia ngeh3 sbb tu kena poyo2 buat travelog walaupun x byk info hrpnya dpt membantu. last month seperti biasa bln feb ada visit student praktikal. seperti thn lps amk pantai timur tp kali ni kena singgah sg buloh sbb ada sorg stdn kt sana. bertolak di pagi hari dari perlis. singgah di RnR tapah kot lupa. kasik kanak2 bermain dulu smbil menunggu ibu dan daddy berurusan hihi

 

 

 

amukan

amukan

 

ank dua nk bergilir ke toilet n solat pun kena tahan amukan. cmne anak 3 yg berderet huhuhu

check in hotel dlm kul 8 mlm. percutian bajet. x mo tambah duit hotel kalu boleh muhehhehe mana nk dpt derrr hotel selesa sgt rm180. google punye google jumpa shah’s village hotel

 

 

 

pic google

pic google

 

siapa sangka di celah2 bangunan pencakar langit ada resort dikelilingi pokok2 nyiur yg melambai ahaks dongak atas nmpk hotel hilton, vistana, apa ntah lg

 

 

 

DSC08721

lobby ini kami yg punyeee hahhaha check in mlm. x dak org melainkan pekerja2 mereka 😉

lps mkn kuar dinner kt mcdonalds sbb dah kul 11 huhu esoknya pagi2 lps bekpes set gamin nk p tmpt LI ittewww…tgh2 jln terlps simpang. ikut gamin 20 min jek tp dok main pusing2 ‘we r calculating’ byk kali dok bising. call je lah stdn tu ckp sesat hahha dia pom soh tgu kt stesen ktm. x smpi 5 min dr ktm sg buloh tu muhehhehe . dkt kul 1 kuar kilang..mari lah kte meronggeng sejam dua, p suria KLCC. cari jalan mudah hhahaha signboard dimana2

 

DSC08728birthday treat dr daddy tp byr sendiri muhehehe yg penting bersama org2 tersyg *sila muntah. imran nk naik lrt sbb tu dtg sini. cari tmpt yg parking secure. stesen lrt x yah lintas2 jalan hehe tp pic dlm lrt tarak. ibu control imran. daddy control iqbal. iqbal tau lari x pandang dpn. risau terbabas masuk railway. menangis x berlagu la ibu. dlm train malu ahkak nk buat kuar kamera hahhaha tp ada sorg kakak dok seb bera bersembang tanya dr mana bla3. siap ckp nape parking kt klcc mahal. x p situ2 yg free. soh bwk imtan dok dpn skali. lrt bape min sekali bla3 ahkak senyum saja. x kan nk explain satu2. may b ingat kami rombongan cik kiah x penah naik lrt muhehehhe

 

DSC08731

 

feeling p bicester outlet hahahha tp sah2 obersea ala2 JPO open air ….pojaan idola mummy amjad haha lg byk koleksi lg vangga hhaha

DSC08733

 

DSC08734

deco sempena CNY

 

DSC08735b4 kul 5 ptg dah set nk kuar dr KL. ngak mau merasa jem tp mkn jem jgk hahahah dkt maghrib br smpi selesa hillhomes. selalu nmpk tepi highway nk blk kg. sbb designnya ala2 english style. why not give a try dok sini muhehhe try x try rasa syahdu ala2 pencinta alam. sunyi sepi wakakak

selesa

seperti biasa restoran masakan thai merata2. mlm tu mkn kt restoran thai kt luar hotel…esoknya kul 9 dah bertolak. hotel ni mmg utk pencinta alam kot ada la set2 dah berusia. ada mat salleh siap mkn angkat pinggan sendiri. bgs btl. kt penjom lama plak sbb guard bangla x bg msk x dak safety boat. sejam jam lbh tercegat kt guard. diorg mmg bgs. kalu p sana nk soh msk plant. sv diorg sendiri dtg jmpt br bleh msk. kul 1 lbh br kuar dr mining tu. menuju ke cherating. kt RnR sini jupe seorg pemimpin pembangkang yg tersohor. aku kuar toilet, dia nk msk. lama kulihat beliau seperti kenal. lalu beliau tersenyum muhehhe br kucam. trs geletis org bsr senyum kt aku. bodyguard beliau jambu2 cm hairul hok alohhh gaggaga

 

DSC08738

bag utk check in di suria cherathing beach resort…bantal bucuk tdo hotel br carik. ngada2 sggh. terlupa bwk naik kena turun amik dalam keta koh3 dpt la imran mandi pool sepam kt sini. kalu idak mmg check in n check out hotel jek hihiih tghari esoknya lps check out trs ke rumbia resort villa utk family day

 

rumbia-resort-restaurant

 

 

dpt sakit masa sukaneka jatuh menghempap kaki sendiri.

me

 

 

kecik plak…dpt cr ibu dan daddy imran disitu muhehehhehe

paper

 

kami rumah biru ngeh3 sila cari *kalu dpt trace sila tuntut hadiah di kaunter jj muhehehe

abs family blk tdo kt kg 1 malam..berakhirlah perjalanan kami..oh sy mau kamera br supaya lbh semangat utk mengambil pic hak3

Advertisements