salam ramadhan

salam ramadhan utk sume. nk hapdate blog tp server siput sendu…ari ni laju skit nmpknya bleh lah membebel

nk tayang menu bukak posa tp x snap sbb tkt daddy tertanya2 pehal bini aku dok snap pic hari2 tp x dak hapdate kt fb hahhahahha fb sbb prenlist dah x leh nk control. dah ramai sanak sedara, org2 kg. terasa sgt poyo nk update menu hari2. blog privacy skit. sj suka2 live dairy katanya 😉

Day 1 (rabu)- ahkak x posa heheheh ikan bawal sweet sour * kangkung+sweet pea grg belacan..dekat nk bukak posa sj potong kek birthday iqbal…dah turns 2 sob3 besar dah ank ibu tp still nk berdukung 😉

20130710_193431

Day 2 – x posa lg hehhehe acar ikan ayo aka tongkol + bendi * tomyam ayam+sayur2

Day 3 – dah posa heheh adik2ku dtg bukak posa 🙂 menu daging+hati+paru rendang * ayam golek dpn taman * tomyam leftover

Day 4 – ajk adk2 ku bukak posa sbb katanya buat nasik minyak meletops hahahha sbb kena bebel ngan daddy suka buat slack ms masak. kompius ms sukat air gagagaga nasik minyak berlaukkan rendang leftover * ayam msk merah *acar timun. pagi tu buat agar2 sirap. cuti smbl2 panaskan lauk anak2 nk mkn. buat larr agar2.

Day 5 – singgang daging * ikan kembung bakar pemanggang ajaib aka PA. rencah bakar pakai resepi mil. tumis cili blend ngan santan. blend serai, halia, lengkuas, kunyit n letak asam keping tp ahkak punye kurang sbb santan terlbh sdh

Day 6 –  ikan kembung bakar PA lg (rencah byk lg, tgu buat ayam la plak mgu ni hiihihi) *  * singgang daging leftover * lauk abs masa berbukak. sahur masak ikan aye sardin style (rebus aka kukus ikan ngan garam n asam keping. pastu tumis bwg, cili blend. letak air rebusan. siap)

Day 7 – ikan aye sardin style leftover * terung sambal leftover

Day 8 – (rabu) – mee soup by chef daddy. sahur ikan bawal grg * sup sawi * hati+pedal grg kunyit

Day 9 yakni hari ini. kte msk bubur lambuk 😉

20130710_193726

besday sape lah…abg yg lebih smpi iqbal merajuk hehehe

seminggu dah berlalu…alhamdullilah penuh lg terawih buat sendiri2 kt umh. hrpnya dpt istiqamah dan lbh baik smpi abs ramadhan. amin

Advertisements