Aside

December 2013

nak abis dah 2013…2013 banyak memberi kenangan manis, pahit, masam😉 penuh up n down gitu.  kenangan yg bagi seribu pengajaran ewah….note yg x leh lupa je lah..

#imran msk ward. haruuu. ni lah menda yg plg ditakuti ibu2 tp ni lah asam garam sementara nk tgu ank besar. kul 4 lbh pagi gitu.  tiba2 imran nafas kuat gile..x penah lg lah tgk. aku lelah pom x teruk cm gitu tarik nafas. kebetulan ank2 dah lama x sakit. ada lah kot 3 bln x p klinik. so mmg x dak stok ubat dlm peti ais.  aku plak 2,3 hari b4 tu ada sebut lama depa nih x demam. kan skali dah dpt. terus la salin baju p kecemasan.

start la drama. p neb. tgh neb pom dok sesak nafas lg. doc dtg check lung. katanya lung clear. terus kena transfer red zone. imran x nak naik wheelchair. sib baik ada doc laki muda. datang dukung imran huhuuhuh imran 32 kg okey. sape je lah yang larat dukung hahhahaha kt red zone aku kena soal siasat cm dlm csi…aktiviti 24 jam b4 ni. makan apa sume. jenuh menjawab. x dpt trace sbb apa. imran plak berat mulut dgn org x kenal. doc tanya x nk jawab. skali kuar suara serak. paed ckp infection kt peti suara. sbb suspect choking ke apa menda2 yg dkt tekak sbb lung dah clear….pitamm ibu dgr, cucuk la macam2. siap berselirat wayar monitor jantung sume.

kena lah msk wad utk monitor. ward paed kt blkg. kena naik ambulans. terkebil2 imran naik ambulans. daddy n iqbal follow dr blkg. kenangan 2 hari 1 mlam kt wad. kena refer ENT.  paed n pakar ent kasik diagnosis lain2. paed soh monitor tdo. lemak blok salur pernafasan. kot nt kurang oksigen ke otak bleh sebabkan bla bla bla. tkt nk ingat blk. ENT nmpk tonsil bengkak. soo lbh pd tonsil dan tca utk kurangkan berat badan date appointment sampai tahun dpn huahuahua

ari tu dah kurang 2 kg. cuti sek ni susu x terkawal. rasa cm naik balik adeiii la

#ni pom ala2 masin mulut ibu hahhaha aku plan nk preggy tahun dpn…tp prevention x amik dr awal thn lg sbb angin kt belikat etc masalah badan urat dah abis msk angin. career en daddy tgh terumbang ambing. dok saja2 tu. aku terpikir what if aku peknen time ekonomi x menentu nih. tup2 peknen btl lps 2,3 mgu tu gagagaga rejeki awl ..sume yg berlaku ada hikmah kan. x sume yg kte plan tu terbaik utk kite😉 ms imran msk wad tu. tgh tgu ari2 peot. ms x-ray nurse tanya peknen x. kompiden jwb x. n pegang imran ms x-ray..tup2 lps seminggu x peot. buat upt +ve. mula la gelabah..call member2 doc. diorg pom pelik lama x call tiba2 call. ada yg dah jd pakar radiology. call tgh kt parking lot. bila tanya siap bleh bg dos radiasi utk paed. kagum. if aku tanya no atom nitrogen pom x ingat. apatah lagi tensile strength utk mild steel bahahhahah

disamping consult kwn2. tanya jgk kt 3 buah klinik. ada 2 dioc yg ckp x bleh huahua. risau menghantui tp last week dah jupe pakar o&g. dia ckp x dak apa. x effect pom. buat full scan sume. baby baik2 saja…amin. smoga slmt smpi ke akhirnya. tp x nmpk gender..malu ekk ke nk kasik suprise😉

rajin ahkak menaip. amik feel nk buat review paper lagi hahahha utk thn depan. setahun satu cukup larr…hajat nk register study x kesampaian lg. nk cuti bersalin 3 bln…tertangguh lg lah labwork. point utk paper even x dikira sbb x register tp utk diri sendirik nk kekalkan momentum yg lantunan sekuat semut melompat kira ok lah. dr x dak bahahhaha

masa buat housekeeping desktop. jupe kata2 pujangga yg disimpan hahhaha yg zaman2 dl masa mencari cinta lg lawak. sume dah delete. up n down dlm idup kan. dah lps fasa tu. skrg fasa ank dpt x anugerah cemerlang. sekolah mana yg elok. zmn skrg. dulu sekolah lah yg ada kt kg tu. score jgk kan muhehehhe

Rezeki bukanlah pada harta semata. Rasa cinta kepada Allah adalah rezeki, taqwa itu adalah rezeki, iman itu adalah rezeki, ukhuwah yang mendamaikan itu adalah rezeki

“Ya Allah, tambahkanlah bagiku rezeki yang banyak lagi halal, imam yang benar, ilmu yang bermanfaat, kesihatan yang elok, kecerdikan yang tinggi, hati yang bersih dan kejayaan yang besar. Ameen”

2 thoughts on “December 2013

  1. Mommy Nuha says:

    Ya, tahniah for your 3rd coming baby…k.ana br tau..dh lama tak lawat blog kengkawan.fb pun suam kuku jer…semoga Imran sihat sejahtera…n good luck tuk study…hanya yg pernah melalui sj yg paham kan….tetiber tingat ms Nuha x-ray br ni…soklan sama gak…peknen tak…i confident jwb takkkk….heheh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s