#6of6

sume pakai hashtag skrg. alhamdullilah thn ni dapat puasa 6 penuh. misi #6of6 berjaya, lps ni #10of10 pastu #4of4. byknya hutang puasa. bayar fidyah ramadhan hari tu malu2 nk ckp. semoga dipermudahkan semuanya. 

syawal dah nk sampai dipenghujungnya. umur semakin meningkat. dengan cerita byk kehilangan insan2 tersayang sekarang bila ada yg upload. adakah ini ramadhan terakhir mmg meresap ke sanubari. esok plak jenazah2 dari mh017. lagi terasa mati itu pasti. x kira umur dan masa tp selalu berdoa agar dipanjangkan umur supaya dapat besarkan anak2 huhu dapat memperbanyakkan saham akhirat. ameen

 

zz

Sisipan

December 2013

nak abis dah 2013…2013 banyak memberi kenangan manis, pahit, masam 😉 penuh up n down gitu.  kenangan yg bagi seribu pengajaran ewah….note yg x leh lupa je lah..

#imran msk ward. haruuu. ni lah menda yg plg ditakuti ibu2 tp ni lah asam garam sementara nk tgu ank besar. kul 4 lbh pagi gitu.  tiba2 imran nafas kuat gile..x penah lg lah tgk. aku lelah pom x teruk cm gitu tarik nafas. kebetulan ank2 dah lama x sakit. ada lah kot 3 bln x p klinik. so mmg x dak stok ubat dlm peti ais.  aku plak 2,3 hari b4 tu ada sebut lama depa nih x demam. kan skali dah dpt. terus la salin baju p kecemasan.

start la drama. p neb. tgh neb pom dok sesak nafas lg. doc dtg check lung. katanya lung clear. terus kena transfer red zone. imran x nak naik wheelchair. sib baik ada doc laki muda. datang dukung imran huhuuhuh imran 32 kg okey. sape je lah yang larat dukung hahhahaha kt red zone aku kena soal siasat cm dlm csi…aktiviti 24 jam b4 ni. makan apa sume. jenuh menjawab. x dpt trace sbb apa. imran plak berat mulut dgn org x kenal. doc tanya x nk jawab. skali kuar suara serak. paed ckp infection kt peti suara. sbb suspect choking ke apa menda2 yg dkt tekak sbb lung dah clear….pitamm ibu dgr, cucuk la macam2. siap berselirat wayar monitor jantung sume.

kena lah msk wad utk monitor. ward paed kt blkg. kena naik ambulans. terkebil2 imran naik ambulans. daddy n iqbal follow dr blkg. kenangan 2 hari 1 mlam kt wad. kena refer ENT.  paed n pakar ent kasik diagnosis lain2. paed soh monitor tdo. lemak blok salur pernafasan. kot nt kurang oksigen ke otak bleh sebabkan bla bla bla. tkt nk ingat blk. ENT nmpk tonsil bengkak. soo lbh pd tonsil dan tca utk kurangkan berat badan date appointment sampai tahun dpn huahuahua

ari tu dah kurang 2 kg. cuti sek ni susu x terkawal. rasa cm naik balik adeiii la

#ni pom ala2 masin mulut ibu hahhaha aku plan nk preggy tahun dpn…tp prevention x amik dr awal thn lg sbb angin kt belikat etc masalah badan urat dah abis msk angin. career en daddy tgh terumbang ambing. dok saja2 tu. aku terpikir what if aku peknen time ekonomi x menentu nih. tup2 peknen btl lps 2,3 mgu tu gagagaga rejeki awl ..sume yg berlaku ada hikmah kan. x sume yg kte plan tu terbaik utk kite 😉 ms imran msk wad tu. tgh tgu ari2 peot. ms x-ray nurse tanya peknen x. kompiden jwb x. n pegang imran ms x-ray..tup2 lps seminggu x peot. buat upt +ve. mula la gelabah..call member2 doc. diorg pom pelik lama x call tiba2 call. ada yg dah jd pakar radiology. call tgh kt parking lot. bila tanya siap bleh bg dos radiasi utk paed. kagum. if aku tanya no atom nitrogen pom x ingat. apatah lagi tensile strength utk mild steel bahahhahah

disamping consult kwn2. tanya jgk kt 3 buah klinik. ada 2 dioc yg ckp x bleh huahua. risau menghantui tp last week dah jupe pakar o&g. dia ckp x dak apa. x effect pom. buat full scan sume. baby baik2 saja…amin. smoga slmt smpi ke akhirnya. tp x nmpk gender..malu ekk ke nk kasik suprise 😉

rajin ahkak menaip. amik feel nk buat review paper lagi hahahha utk thn depan. setahun satu cukup larr…hajat nk register study x kesampaian lg. nk cuti bersalin 3 bln…tertangguh lg lah labwork. point utk paper even x dikira sbb x register tp utk diri sendirik nk kekalkan momentum yg lantunan sekuat semut melompat kira ok lah. dr x dak bahahhaha

masa buat housekeeping desktop. jupe kata2 pujangga yg disimpan hahhaha yg zaman2 dl masa mencari cinta lg lawak. sume dah delete. up n down dlm idup kan. dah lps fasa tu. skrg fasa ank dpt x anugerah cemerlang. sekolah mana yg elok. zmn skrg. dulu sekolah lah yg ada kt kg tu. score jgk kan muhehehhe

Rezeki bukanlah pada harta semata. Rasa cinta kepada Allah adalah rezeki, taqwa itu adalah rezeki, iman itu adalah rezeki, ukhuwah yang mendamaikan itu adalah rezeki

“Ya Allah, tambahkanlah bagiku rezeki yang banyak lagi halal, imam yang benar, ilmu yang bermanfaat, kesihatan yang elok, kecerdikan yang tinggi, hati yang bersih dan kejayaan yang besar. Ameen”

salam ramadhan

salam ramadhan utk sume. nk hapdate blog tp server siput sendu…ari ni laju skit nmpknya bleh lah membebel

nk tayang menu bukak posa tp x snap sbb tkt daddy tertanya2 pehal bini aku dok snap pic hari2 tp x dak hapdate kt fb hahhahahha fb sbb prenlist dah x leh nk control. dah ramai sanak sedara, org2 kg. terasa sgt poyo nk update menu hari2. blog privacy skit. sj suka2 live dairy katanya 😉

Day 1 (rabu)- ahkak x posa heheheh ikan bawal sweet sour * kangkung+sweet pea grg belacan..dekat nk bukak posa sj potong kek birthday iqbal…dah turns 2 sob3 besar dah ank ibu tp still nk berdukung 😉

20130710_193431

Day 2 – x posa lg hehhehe acar ikan ayo aka tongkol + bendi * tomyam ayam+sayur2

Day 3 – dah posa heheh adik2ku dtg bukak posa 🙂 menu daging+hati+paru rendang * ayam golek dpn taman * tomyam leftover

Day 4 – ajk adk2 ku bukak posa sbb katanya buat nasik minyak meletops hahahha sbb kena bebel ngan daddy suka buat slack ms masak. kompius ms sukat air gagagaga nasik minyak berlaukkan rendang leftover * ayam msk merah *acar timun. pagi tu buat agar2 sirap. cuti smbl2 panaskan lauk anak2 nk mkn. buat larr agar2.

Day 5 – singgang daging * ikan kembung bakar pemanggang ajaib aka PA. rencah bakar pakai resepi mil. tumis cili blend ngan santan. blend serai, halia, lengkuas, kunyit n letak asam keping tp ahkak punye kurang sbb santan terlbh sdh

Day 6 –  ikan kembung bakar PA lg (rencah byk lg, tgu buat ayam la plak mgu ni hiihihi) *  * singgang daging leftover * lauk abs masa berbukak. sahur masak ikan aye sardin style (rebus aka kukus ikan ngan garam n asam keping. pastu tumis bwg, cili blend. letak air rebusan. siap)

Day 7 – ikan aye sardin style leftover * terung sambal leftover

Day 8 – (rabu) – mee soup by chef daddy. sahur ikan bawal grg * sup sawi * hati+pedal grg kunyit

Day 9 yakni hari ini. kte msk bubur lambuk 😉

20130710_193726

besday sape lah…abg yg lebih smpi iqbal merajuk hehehe

seminggu dah berlalu…alhamdullilah penuh lg terawih buat sendiri2 kt umh. hrpnya dpt istiqamah dan lbh baik smpi abs ramadhan. amin

CJP

OST Cinta jangan Pergi

mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain
mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
terus terang
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu
mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mungkin kau bukanlah jodohku
atau bahkan bukan takdirku
terus terang (terus terang)
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu
aku merindukanmu, setengah mati merindu
aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
aku tetap menunggumu
Gilerr kentang….obsess dgn cinta jangan pergi lerr plop hahaha OST pun kena dgn jalan cerita.  ada jek halangan lea ngan kalil nk bersama. fan lea mesti bias kt lea hahaha cian lea. tp tgk promo minggu ni lea nk blk kt hud. ahkak kurang bersetuju pttnya lea relax2 jek dulu. x perlu kalut2 ewahhhhh
*****
mood malas datang lagi…eh bkn selalu ada ke 😉 mls nk buat keje. sejuk2 ni syiok tdo . hari ni posa ganti dah tinggal 19 hari …yeahhhhhh capai angka belasan pom dah cukup seronok ;( malu2 x padan ngan lelemak tebal tp posa sehari dah lembik
persiapan raya, baju raya tradisional dah anta tailor. baju2 casual anak2 belom lg. raya tahun ni kt kg so x yah pikir nk masak apa menu pagi raya hehehehe semestinya bajet 2,3 bln ni adalah utk  raya *cek buku bajet*
*****
anak2 alhamdullilah dua2 sihat sejahtera. imran makin seronok kt skol. last week hari jumaat lewat bgn pg. Jarum jam dah dkt kul 9 pg. lalu ibu pom mengeluh, imran x yah skol la ari ni. lgpom jumaat kul 12 dah blk…tanya dia nk g skol x, nk lerr plak…kalut lah ibu bersiap 😉
skrg pom dah start kuliah, maknanya kena bwk bag lappy. bila bwk bag lappy lupa bwk beg skol imran hahhaha dah nk smpi skol baru perasan. ibu buat taktik x tau. dah turun baru ckp. bag tertggl hahahaha nt mengamuk kena pusing amk bag semula. sib baik la tadika dlm beg takat ada sepersalinan kot muntah or kebocoran + buku qiraati. imran dah cipta rekod. shi shi dlm suar masa tgh makan. sayang kot nk tggl makanan adeiii lah
iqbal skrg cry2 nk trn ikt p skol abg. benefit ank rapat, adik cpt belajar, ikut jek apa abg buat. dah pandai abc, 123. baca buku bergambar. singing n dancing. pitammm ibu tgk 😉
officially iqbal dah stop breastfeeding @1y 10m sob3 sedih tp terpaksa. ibu nk mkn ubat gatal yg x sesuai utk breastfeeding. lgpom iqbal bf main2 just utk tdo n malam pom sama. dah bsr ni, lenguh badan. tabik lah kat ibu2 yg bf smpi umo 2 thn lbh sbb mmg lenguh. sethn fully breastfeeding-3 bulan berbekal lg ke umh maktok tp top up ngan fm sebotol dua-7 bln bf kt umah saja. nikmat apa lg mau kudustai 😉 kena buang ticker kt sidebar dah ;(
***
niat nk blogging aktiviti cuti sek hari tu tp aura malas terlebih sudah. lgpom kena amk pic dr fb n IG. agenda terpenting sepupuku kawen. 1st sepupu dr sebelah my ma. letih kenduri sampai lenguh pergelangan tgn proses ayam 30 ekor. nmpk sgt lah x biasa buat keje. biasa tlg kupas2 bawang jek hehehe
*pelamin masa kenduri kt kg. side perempuan kt ipoh. dpt la makan mee udang mak jah. alang2 kan tp keciwa sbb x smpt mkn cendol bismilah tkt x sempat sampai utk akad nikah malam tu
Image

sehangat asmara

niat di hati nk baca jurnal smbl ditemani kay dan jenal. last episod lorrrr…bukak2 dailymotion dah kena block. tonton pun sama *cryyyy hahhaha dah x dak hiburan nmpknya kih3

kenapa membaca jurnal adalah sgt la mengantuk seperti ada buah2 yg bergayut di bulu mata mtk tdo kuh3. baca novel alaf21 bleh marathon smpi berbuah2 semlm. cmne nk jadi researcher unggul. student tua katanya. apa bleh buat. tahik kambing bulat. boleh buat ubat cap ubat batuk hahha lagu zaman kecik x senonoh

ni hasil karya imran seminggu mula sekolah. ibu pom minggu awal jek rajin snap. sekarang puji2 skit simpan. ada lah origami fish, bear etc. siap tertukar bwk blk org lain punye hahhaha awl thn ada perjumpaan parents. rasa dah tua p meeting PIBG. last week ada karnival sukan utk perlis. berdrama x nk join perbarisan bagai. padahal kt umh ckp cikgu x bg hat kt dia. bila cikgu bagi x nak plak. setiap kindy ada tema bertemakan alam. ada yg bee, butterfly. adk plak yg feeling lbh. kindy imran pakai hat mata kumbang kot. pastu ada rambu2 😉

DSC08701

tampal kt pintu stor bwh tangga hahaha buat smgt p skol katanya. imran kena puji lbh skit br smgt, awal2 skolah sume kaler merah. bila tanya katanya kaler merah shantekk hahahha padahal malas lerr tu sbb pensel kaler cikgu letak dlm bakul kena share

32 y.o + 5th anni + fam day

moment kebusanan di akhir sem..marking smbl menguap leleh airmata hahaha server slow lerr plak. kalu smbl tgk drama laju skit sbb kena fokus 2 menda jd cepat skit tgn dan minda. bleh gitteww 😉

 

byk n3 nk buat. namun begitu tuan tanah adalah malas. n3 utk 32 y.o pun cm x dak mood nk buat. last week dpt berita paksu adik arwah bak yg bongsu kena kanser hidung. so jadi jadi 4 beradik kena cancer. strong family history. terus refer member yg doctor. dia ckp kalu strong family history may be dlm bdn dah ada gen cancer hanya menanti sesuatu yg trigger gen tu akan develope jd tumor huhu so kena la control diet yg sihat di sambil tawakkal semoga diberi kesihatan yg baik. kena sentiasa consume antioksida huhuhu

 

bln ni jgk 5th anniversary…5 thn yg unggul. achewah dah lalui tu unggul la kan. cabaran terbesar sethn lbh dok umh in laws. ngeh2 statement mtk lahar. may b setgh org x kisah tp aku dr form 2 dok hostel bila dok umh org jd canggung. x reti nk bukak tv, nk guna dapur org. utk org yg biasa may b x dak masalah. at the same time baru nk kenal husband sendiri i means true colour dia muhehhehe akan rasa nape dia gitu, aku nk laki gini. gitu gini gitu gini. lari dr umh sejam dua buat drama sembilu gagaga thn ni x dak order kek tp still nk buat something kte masuk PULUT

 

ketupat sotong

ketupat sotong

 

 

 

 

org dulu2 kan kalu buat kesyukuran ada pulut. tp ni gaya kakjem. buat ketupat sotong. beli sotong sekilo tp rendam beras pulut byk. x nk buat masukkan aja dlm kuah masa rebus dan juga telur2 sotong nyum3. pic diambik malam nk simpan dpm fridge. tggl 3 ketul habuan bekpes esoknya. kegemaran sume tp imran mkn pulut putih dlm sotong saja. iqbal mkn kuah pulut tu saja gagaga

 

bebelog aku biasa ada yg sesat cari tmpt2 menarik di mesia ngeh3 sbb tu kena poyo2 buat travelog walaupun x byk info hrpnya dpt membantu. last month seperti biasa bln feb ada visit student praktikal. seperti thn lps amk pantai timur tp kali ni kena singgah sg buloh sbb ada sorg stdn kt sana. bertolak di pagi hari dari perlis. singgah di RnR tapah kot lupa. kasik kanak2 bermain dulu smbil menunggu ibu dan daddy berurusan hihi

 

 

 

amukan

amukan

 

ank dua nk bergilir ke toilet n solat pun kena tahan amukan. cmne anak 3 yg berderet huhuhu

check in hotel dlm kul 8 mlm. percutian bajet. x mo tambah duit hotel kalu boleh muhehhehe mana nk dpt derrr hotel selesa sgt rm180. google punye google jumpa shah’s village hotel

 

 

 

pic google

pic google

 

siapa sangka di celah2 bangunan pencakar langit ada resort dikelilingi pokok2 nyiur yg melambai ahaks dongak atas nmpk hotel hilton, vistana, apa ntah lg

 

 

 

DSC08721

lobby ini kami yg punyeee hahhaha check in mlm. x dak org melainkan pekerja2 mereka 😉

lps mkn kuar dinner kt mcdonalds sbb dah kul 11 huhu esoknya pagi2 lps bekpes set gamin nk p tmpt LI ittewww…tgh2 jln terlps simpang. ikut gamin 20 min jek tp dok main pusing2 ‘we r calculating’ byk kali dok bising. call je lah stdn tu ckp sesat hahha dia pom soh tgu kt stesen ktm. x smpi 5 min dr ktm sg buloh tu muhehhehe . dkt kul 1 kuar kilang..mari lah kte meronggeng sejam dua, p suria KLCC. cari jalan mudah hhahaha signboard dimana2

 

DSC08728birthday treat dr daddy tp byr sendiri muhehehe yg penting bersama org2 tersyg *sila muntah. imran nk naik lrt sbb tu dtg sini. cari tmpt yg parking secure. stesen lrt x yah lintas2 jalan hehe tp pic dlm lrt tarak. ibu control imran. daddy control iqbal. iqbal tau lari x pandang dpn. risau terbabas masuk railway. menangis x berlagu la ibu. dlm train malu ahkak nk buat kuar kamera hahhaha tp ada sorg kakak dok seb bera bersembang tanya dr mana bla3. siap ckp nape parking kt klcc mahal. x p situ2 yg free. soh bwk imtan dok dpn skali. lrt bape min sekali bla3 ahkak senyum saja. x kan nk explain satu2. may b ingat kami rombongan cik kiah x penah naik lrt muhehehhe

 

DSC08731

 

feeling p bicester outlet hahahha tp sah2 obersea ala2 JPO open air ….pojaan idola mummy amjad haha lg byk koleksi lg vangga hhaha

DSC08733

 

DSC08734

deco sempena CNY

 

DSC08735b4 kul 5 ptg dah set nk kuar dr KL. ngak mau merasa jem tp mkn jem jgk hahahah dkt maghrib br smpi selesa hillhomes. selalu nmpk tepi highway nk blk kg. sbb designnya ala2 english style. why not give a try dok sini muhehhe try x try rasa syahdu ala2 pencinta alam. sunyi sepi wakakak

selesa

seperti biasa restoran masakan thai merata2. mlm tu mkn kt restoran thai kt luar hotel…esoknya kul 9 dah bertolak. hotel ni mmg utk pencinta alam kot ada la set2 dah berusia. ada mat salleh siap mkn angkat pinggan sendiri. bgs btl. kt penjom lama plak sbb guard bangla x bg msk x dak safety boat. sejam jam lbh tercegat kt guard. diorg mmg bgs. kalu p sana nk soh msk plant. sv diorg sendiri dtg jmpt br bleh msk. kul 1 lbh br kuar dr mining tu. menuju ke cherating. kt RnR sini jupe seorg pemimpin pembangkang yg tersohor. aku kuar toilet, dia nk msk. lama kulihat beliau seperti kenal. lalu beliau tersenyum muhehhe br kucam. trs geletis org bsr senyum kt aku. bodyguard beliau jambu2 cm hairul hok alohhh gaggaga

 

DSC08738

bag utk check in di suria cherathing beach resort…bantal bucuk tdo hotel br carik. ngada2 sggh. terlupa bwk naik kena turun amik dalam keta koh3 dpt la imran mandi pool sepam kt sini. kalu idak mmg check in n check out hotel jek hihiih tghari esoknya lps check out trs ke rumbia resort villa utk family day

 

rumbia-resort-restaurant

 

 

dpt sakit masa sukaneka jatuh menghempap kaki sendiri.

me

 

 

kecik plak…dpt cr ibu dan daddy imran disitu muhehehhehe

paper

 

kami rumah biru ngeh3 sila cari *kalu dpt trace sila tuntut hadiah di kaunter jj muhehehe

abs family blk tdo kt kg 1 malam..berakhirlah perjalanan kami..oh sy mau kamera br supaya lbh semangat utk mengambil pic hak3

CH lagik!

legaaa seketika dlm proses siapkan review paper. ni la rasanya paper yg plg haru..rasa cm msk fear factor. cuba anda atasi faktor ketakutan anda pada tempat tinggi, geli2, cemas bla bla *baca dgn nada si kepit hahhaha ..masa nk siapkan pun kronik gila. sat atas sat bawah *sambil bayangkan muka gambit..ye kte perlu kalahkan gambit. imaging hairul plak. i lg minat hairul dr kepit dlm FF ni mihmihmih lagi lama baca lagi larr byk x tau sob3 hotel x booking lg even yuran dah byr. malu kekdahnya paper x siap lg dah booking hotel. next assignment setting endnote untung kesenangan 2 thn lg 😉

stori mori cuti krismas thn lps. thn lps okey. lama sdh ngeh3 melayan stdn nk abskan projek akhirnya. nk release tension smbl mencari idea katanya. i rasa buat masa 2 thn ni dah x mo p CH haha ni kali ke 4. just love the surrounding tp dah x tau nk p mana. bwk anak2 mesti tmpt2 utk anak2. ibu anak2 dah abs zaman feeling nora elena n seth  tan kt rose valley…so tmpt pertama adalah…..

Image

excited kejar butterfly 😉 …blkg2 ada binatang2. suka la dua beradik ni 😉

Image

Image

cth pic capture by ibu….

Image

capture by daddy…penuh unsur2 sabotaj. kepala ahkak x nmpk haha sume cmni. ;(

Image

stoberi cis kek ngeh3 mkn stoberi byk2. katanya nk mkn stoberi. rehat sementara tgu check in. gigih x gigih kul 10 dah bertolak dr ipoh tp nasib baik la jgk lps tu kete berderet2 naik. overnite rumah cik da dgn naik mau ke jj. last skali x smpt sbb smpi dah dekat 11 mlm mihmihmih

Image

muffin utk iqbal – brownies utk daddy – maggi hot cup utk imran dan hot coffee…sejuk2 feeling abis ngeh3

Image

ahkak tgk pokok2 ni smbl pejam mata hahhaha percutian bajet katanya. x allocate utk bunga2 ni. lgpun bunga2 ni idup la sebln kalu ahkak tanam. sbb panas n malas siram *ayat sedapkan ati x leh blah kih3

sggh tmpt ala2 market utk beli segala mak nenek sayur celup tepung dan jagung rebus utk mkn dlm bilik hotel

Image

maapkan ibu voolat ini sbb nk feeling retis sign buku autograph hahahaha dua beradik ni mmg sggh2 kerjakan snowman n pokok krismas nih smpi tercabut hidung

Image

ptg p nite market. tmpt wajib p kot kt CH ni…brg2 sume murah. redah la dlm hujan renyai2 haha lps tu stimbot time. tmpt dl lg sbb marveles hiihih

Image

dkt sejam tgu meja kosong hahaha mkn smpi licin

Image

Image

sy tekak melayu…x layan coco crunch bagai…nk jgk nasik lemak 😉

yeayy naik otomen. ni la keje dua beradik ini…tiap kali jupe mtk naik, blom lg lori, pistol air. toys saja pon buat ibu pitammmm

DSC08681

DSC08682

plan baik konon nk bwk blk stoberi fresh dr ladang kt tokma…tup2 hujan renyai2, byk tmpt x kasik masuk sbb buah dah abs. yg kasik masuk pun sbb nk untung. tgk dekat2 sume hijau lg. kena trn bukit amik yg jauh skit. dgn 2 anak2 yg kuat berlari. ahkak x sanggup. jatuh ke apa. cari tmpt yg sesuai x jumpa2..no turning back sbb keta bersusun smpi x bergerak. last skali kt mashor. merasa la petik sebijik curik2 haha

DSC08683

 

to be continue…….fokus paper smula wakakaka kalu x publish trs x tau bila nk publish plak