6 months

Minggu ni msk 6 bulan…cik misi ckp “kejap je kan kak, dah 6 bln” wakakakka ye lah dik kejap jek. yg bwk perut ni je lah yg tau. dah msk 6 bln bleh la riki2 apa yg nk dibeli 😉 ni je lah menda seronok tiap kali peknen. tp ank #3. redha je lah pakai brg2 abg hahahahah wishlist utk dibeli adalah; (cm soklan exam)

1) bengkung ada zip..seksa dowh bengkung lilit2. kena ada helper. daddy lah mangsanya. lgpom x lama lps tu dok terjurai2. so kali ni nk beli yg zip ke hook

Image

2. pillow n bolster casing..bedsheet abg2 dah ada 4 set. tp ibu gedik jgk nk casing br utk pillow. dr iqbal lg dok berkenan tp tokma boo lyn nk jht patchwork tampal2. so order sj tp bertambah tailornya seorg yg bz. mtk2 smpt siap..sweet kan

Image

3. persalinan barang 3,4 pasang. utk ke sambut baby n p klinik check up.

4. utk feeding n breast pump. sume elok lg. turun temurun pakai. puas ati hehehe spare part pump yg dah loose pom dah dpt dr mummy amjad. siap pakej kasik 1 set :)…beli teat je lah. teat sume dah buang.

5. yg lain sume yg remeh temeh cm bakul bedak, bedak, toiletries etc.

see ank #3 list jadi 5 jek huhuuhuhu

ank #3 pom mcm2 penyakit dtg..berselisih ganti. rasa cam dah dlm pantang. cpt lah masa berlalu. x sabar nih hehehe

Advertisements

CJP

OST Cinta jangan Pergi

mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain
mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
terus terang
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu
mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mungkin kau bukanlah jodohku
atau bahkan bukan takdirku
terus terang (terus terang)
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu
aku merindukanmu, setengah mati merindu
aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
aku tetap menunggumu
Gilerr kentang….obsess dgn cinta jangan pergi lerr plop hahaha OST pun kena dgn jalan cerita.  ada jek halangan lea ngan kalil nk bersama. fan lea mesti bias kt lea hahaha cian lea. tp tgk promo minggu ni lea nk blk kt hud. ahkak kurang bersetuju pttnya lea relax2 jek dulu. x perlu kalut2 ewahhhhh
*****
mood malas datang lagi…eh bkn selalu ada ke 😉 mls nk buat keje. sejuk2 ni syiok tdo . hari ni posa ganti dah tinggal 19 hari …yeahhhhhh capai angka belasan pom dah cukup seronok ;( malu2 x padan ngan lelemak tebal tp posa sehari dah lembik
persiapan raya, baju raya tradisional dah anta tailor. baju2 casual anak2 belom lg. raya tahun ni kt kg so x yah pikir nk masak apa menu pagi raya hehehehe semestinya bajet 2,3 bln ni adalah utk  raya *cek buku bajet*
*****
anak2 alhamdullilah dua2 sihat sejahtera. imran makin seronok kt skol. last week hari jumaat lewat bgn pg. Jarum jam dah dkt kul 9 pg. lalu ibu pom mengeluh, imran x yah skol la ari ni. lgpom jumaat kul 12 dah blk…tanya dia nk g skol x, nk lerr plak…kalut lah ibu bersiap 😉
skrg pom dah start kuliah, maknanya kena bwk bag lappy. bila bwk bag lappy lupa bwk beg skol imran hahhaha dah nk smpi skol baru perasan. ibu buat taktik x tau. dah turun baru ckp. bag tertggl hahahaha nt mengamuk kena pusing amk bag semula. sib baik la tadika dlm beg takat ada sepersalinan kot muntah or kebocoran + buku qiraati. imran dah cipta rekod. shi shi dlm suar masa tgh makan. sayang kot nk tggl makanan adeiii lah
iqbal skrg cry2 nk trn ikt p skol abg. benefit ank rapat, adik cpt belajar, ikut jek apa abg buat. dah pandai abc, 123. baca buku bergambar. singing n dancing. pitammm ibu tgk 😉
officially iqbal dah stop breastfeeding @1y 10m sob3 sedih tp terpaksa. ibu nk mkn ubat gatal yg x sesuai utk breastfeeding. lgpom iqbal bf main2 just utk tdo n malam pom sama. dah bsr ni, lenguh badan. tabik lah kat ibu2 yg bf smpi umo 2 thn lbh sbb mmg lenguh. sethn fully breastfeeding-3 bulan berbekal lg ke umh maktok tp top up ngan fm sebotol dua-7 bln bf kt umah saja. nikmat apa lg mau kudustai 😉 kena buang ticker kt sidebar dah ;(
***
niat nk blogging aktiviti cuti sek hari tu tp aura malas terlebih sudah. lgpom kena amk pic dr fb n IG. agenda terpenting sepupuku kawen. 1st sepupu dr sebelah my ma. letih kenduri sampai lenguh pergelangan tgn proses ayam 30 ekor. nmpk sgt lah x biasa buat keje. biasa tlg kupas2 bawang jek hehehe
*pelamin masa kenduri kt kg. side perempuan kt ipoh. dpt la makan mee udang mak jah. alang2 kan tp keciwa sbb x smpt mkn cendol bismilah tkt x sempat sampai utk akad nikah malam tu
Image

planning

hehehe tajuk sesuai utk ibu2 ewahhhh

saya pilih untuk mengundi  family planning slps melihat betapa stressnya kakak saya apabila ank ke 2 dan ke 3 x dak gap. lps abis pantang trs peknen semula. kesian jgk tgk yg si kakak. dpt adk umur belum setahun. berjalan pun belum tp si kakak begitu memahami. adik sampai je rumah lps discharge trs dia jalan dgn mantapnya. ajaib bkn. kakakku siap mimpi2 bila nk pandai jalan.

selepas bersalinkan imran. saya ke PK kgr utk planning. dung dang dung dang misi kasik pil di bawah ^

tp pil ni membuatkan saya pening kepala. kelapa asyik berat sajork tp peot teratur…misi suruh try dulu. dia ckp mmg take time utk serasi baru tkr yang lain. baca forum yg digoogle pasal planning ckp pil ni paling murah. sbb tu direkomen dulu hohoho tp yg bagusnya PK ni depa check skali kesan2 lps pengambilan every month. x dak suka suki kasik byk2. kena amk every month.

bertahan sampai umur imran setahun. saya amik keputusan utk stop sbb x larat pening kepala. 2 bln lps tu peknen kih3 so x dak la istilah accident. x buat precaution katanya 😉 …lps bersalin iqbal amik seperti di bawah. sbb ini saja pilihan utk breastfeeding mom. x period sampai la umo iqbal setahun sbb pil ni hormon yg block hormon utk period sbb nt production susu kurang bla bla doc siap lukis graph dgn hormon2 skali *sila google sendiri if nk tau hahahhaha lps umur iqbal setahun period datang selang 2 minggu. stress kakjem. berlanjutan 2 bln. kakjem pom p klinik panel yg tmpt amk ubat ni. baru la bgtau pil ni sesuai smpi baby setahun jek. sbb lps tu hormon utk peot lg tinggi tung tang tung tang pil ni dosnya kecik saja sbb tkt effect baby. ok doc ni bg pilihan nk bf lg ke x. kakjem jwb nt blk pk hahhaha if x dia nk kasik pil biasa bkn utk bf mom

blk la kakjem menggoogle. msk forum ibu menyusu. ramai yg amik jamu di bawah. kakjem pun cari agen perlis. jupe cikgu di buah sek di kgr 😉 peot pun teratur. sama jgk konsep dia 21 bijik lps tu peot dtg. tp bkn hormon, jamu ni just panaskan rahim x kasik ada persenyawaan. valid 24 jam saja panasnya. pandai org dulu2 nih. cuba lihat khasiat2 seperti tertera di pembalut botol. byk btl khasiat utk perempuan tp sepanjang 5 bln makan x rasa apa2. masuk botol ke 6 tiba2 khasiat no 6 muncul. haruuuuuuuuuuu. sengal2 abs dari b**p ke pinggang. jenuh lerr fikir sbb apa. nk2 plak dok sibuk sakit paksu. strong family history on cancer nih. mmg risau lah sgt. br terfikir jamu ni…tanya la cikgu si agen ni..dia ckp kesan no 6. i pom google lg testi dr pengguna lain…alahai siap x leh pakai br4 sakitnya. beauty is pain tu btl lah. lps tu trs montok katanya kuh4. tp lps 2 weeks sakit lg. tanya lg cikgu tu biasa bape lama. jawapan x meyakinkan, x sure plak sbb ada skt2 pinggang jgk dush3. terus stop amik. penjual2 ubat sekian sila study produk ada seblm jual ahhahahah

di usia iqbal 1 y 9 month. kakjem stop planning secara oral. ewah. rasa cm dah bersedia utk tambah ahli keluarga. sedia dari segi mental, emosi, jasmani dan ekonomi hahhahaha bersedia jgk utk gegirl or boboy..tipu la kalu ckp x harap nk gegirl, doa je lah kan. yang penting sihat walafiat, jadi anak yg soleh dan pintar tagline kindy imran

Allah SWT berfirman melalui ayat 49-50 surah Asy-Syura yang bermaksud,

Dia memberikan anak perempuan kepada siapa yang Dia kehendaki dan memberikan anak lelaki kepada siapa yang Dia kehendaki, atau Dia menganugerahkan kedua jenis lelaki dan perempuan (kepada sesiapa yang dikehendakiNya), dan Dia menjadikan mandul sesiapa yang Dia kehendaki. Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa.

sekian dari setazah ibu pilihan minggu ni. semoga ibu pom jd ibu yg solehah lah jgk…trying hard utk elak dosa2 free

sehangat asmara

niat di hati nk baca jurnal smbl ditemani kay dan jenal. last episod lorrrr…bukak2 dailymotion dah kena block. tonton pun sama *cryyyy hahhaha dah x dak hiburan nmpknya kih3

kenapa membaca jurnal adalah sgt la mengantuk seperti ada buah2 yg bergayut di bulu mata mtk tdo kuh3. baca novel alaf21 bleh marathon smpi berbuah2 semlm. cmne nk jadi researcher unggul. student tua katanya. apa bleh buat. tahik kambing bulat. boleh buat ubat cap ubat batuk hahha lagu zaman kecik x senonoh

ni hasil karya imran seminggu mula sekolah. ibu pom minggu awal jek rajin snap. sekarang puji2 skit simpan. ada lah origami fish, bear etc. siap tertukar bwk blk org lain punye hahhaha awl thn ada perjumpaan parents. rasa dah tua p meeting PIBG. last week ada karnival sukan utk perlis. berdrama x nk join perbarisan bagai. padahal kt umh ckp cikgu x bg hat kt dia. bila cikgu bagi x nak plak. setiap kindy ada tema bertemakan alam. ada yg bee, butterfly. adk plak yg feeling lbh. kindy imran pakai hat mata kumbang kot. pastu ada rambu2 😉

DSC08701

tampal kt pintu stor bwh tangga hahaha buat smgt p skol katanya. imran kena puji lbh skit br smgt, awal2 skolah sume kaler merah. bila tanya katanya kaler merah shantekk hahahha padahal malas lerr tu sbb pensel kaler cikgu letak dlm bakul kena share

kick start : penang

Last week aku bersama keluarga kecik pergi mengoyahkan diri ke penang utk menghadiri conf. x layak nk komen psl conf takut nt jd cm bercakap ke arah cermin. terpantul diri sendiri. cukup la selama ni dok tgk jek situasi sebegini. kick start utk projekku hehehe review paper. satu permulaan yg baik utk 2013. next target conf akhir thn ni, next week dah bleh start jejak kaki ke lab hohoho sv dah pesan buat awal2. jgn dok submit yg mengarut jek ngeeeee *senyum cover malu muhehhehe

sebab daddy x leh cuti lama. isnin keje lg. bertolaklah lps keje. kul 7.30 mlm ada miskol dr hotel. call blk x jwb. bebellah kakjem dgn lenggang lenggong goyahnya hahaha x puas ati nape x leh blk keje awl. check in tepat kul 10. dah letih nk kuar blk. letih berperang. so call sajalah room service. malangnya menu dlm bilik ilang. so tanya depa x leh nk anta sbb ada satu jek copy.  depa bacakan menu. bla3 last2 skali ada mee grg n nasi grg hahhaha amk yg last nasik grg…

taraaaa

DSC08778

Hotel Hydro batu feringgi. dah penah p dulu2 tahun 2006 hihi tgk buat photobook katanya. jupe la pic lama…7 tahun dahulu hiihih

DSC00961

*******

esoknya ke hotel tmpt conf. x byk berubah jgk. pic 6 thn dahulu hihih tp yg skrg lgsg x amk pic tn tanah. rugi2 hahahha

DSC03710

********

lps lunch meronggeng bersama rombongan dr bangi ke queensbay. ngeh3. dapat sepasang kasut utk ke lab, brg peberet jj semestinya, suar tdo dan bj t imran. ptg bwk anak2 ke pantai utk buat castle hahhaha pengaruh kartun kuat katanya.  lenguh kaki mendaki tangga hahahha mlm ke flea market utk beli swimsuit imran. dpt la habuan anak2 ini. toys sorg dua. iqbal yg membuas x kuasa nk memilih brg. b4 tu behenti mkn tp iqbal x mkn. terpaksa la daddy anta kitorg ke bilik. dia p sorg cari wheat potato kfc hohoho smbg la daddy sopim sorg2. fair n square. dua2 dpt sopim hahhaha

paginya lepas bekpes. berjimba di pool utk photoshoot majalah mangga hihih

*DSC08779******

lps berjimba. naik bilik. packing n check out. p ke hotel conf 😉 …lps tu lunch kt gurney. motip lunch kt gurney plaza. awat la x p nasik kandar hahhaha

DSC08782

**********

lps lunch sggh taman rama2…skrg ni p mana2 pom ingat tmpt utk anak2…kalu p tmpt utk ibu pom. anak2 beramukan. tmbh stress ibu…mai kte kasik sel2 otak mereka berhubung 😉

 

DSC08802

DSC08812

tiket masuk rm18 sorg…mula2 masuk rasa x worth. kecik je tmptnya pom. tp ms nk kuar ada mcm2 lg pameran. kira ok lah kan hihiihi

tamat percutian separuh disponsor hehehe

dtg keje ptg jumaat hanya utk hapdate blog..dush3, next week ku seru smgt nk be’research’

 

p/s- al-fatihah utk arwah mak ngah. meninggal sbb asthma ..mmg dah lama sakit. tp cuti sek ari tu p tgk paksu kt bangi yg operate kanser. blk2 dia yg sakit teruk. 2nd person dlm adik-beradik arwah bak yg pergi huhuhu mati itu pasti tp rasa cm bekalan x cukup lg utk ke sana. pjgkan lah umurku. skrg tgh2 sengal2 badan. x tau pasal apa. may b sbb dah slow2 stop breastfeeding. ntah. kalu 2,3 minggu lg x hilang. kena p check doctor jgk la nmpknya. mengadu kt daddy, dia ckp sbb x jaga mkn. ye jgk. ais pg ptg siang mlm kuh3

32 y.o + 5th anni + fam day

moment kebusanan di akhir sem..marking smbl menguap leleh airmata hahaha server slow lerr plak. kalu smbl tgk drama laju skit sbb kena fokus 2 menda jd cepat skit tgn dan minda. bleh gitteww 😉

 

byk n3 nk buat. namun begitu tuan tanah adalah malas. n3 utk 32 y.o pun cm x dak mood nk buat. last week dpt berita paksu adik arwah bak yg bongsu kena kanser hidung. so jadi jadi 4 beradik kena cancer. strong family history. terus refer member yg doctor. dia ckp kalu strong family history may be dlm bdn dah ada gen cancer hanya menanti sesuatu yg trigger gen tu akan develope jd tumor huhu so kena la control diet yg sihat di sambil tawakkal semoga diberi kesihatan yg baik. kena sentiasa consume antioksida huhuhu

 

bln ni jgk 5th anniversary…5 thn yg unggul. achewah dah lalui tu unggul la kan. cabaran terbesar sethn lbh dok umh in laws. ngeh2 statement mtk lahar. may b setgh org x kisah tp aku dr form 2 dok hostel bila dok umh org jd canggung. x reti nk bukak tv, nk guna dapur org. utk org yg biasa may b x dak masalah. at the same time baru nk kenal husband sendiri i means true colour dia muhehhehe akan rasa nape dia gitu, aku nk laki gini. gitu gini gitu gini. lari dr umh sejam dua buat drama sembilu gagaga thn ni x dak order kek tp still nk buat something kte masuk PULUT

 

ketupat sotong

ketupat sotong

 

 

 

 

org dulu2 kan kalu buat kesyukuran ada pulut. tp ni gaya kakjem. buat ketupat sotong. beli sotong sekilo tp rendam beras pulut byk. x nk buat masukkan aja dlm kuah masa rebus dan juga telur2 sotong nyum3. pic diambik malam nk simpan dpm fridge. tggl 3 ketul habuan bekpes esoknya. kegemaran sume tp imran mkn pulut putih dlm sotong saja. iqbal mkn kuah pulut tu saja gagaga

 

bebelog aku biasa ada yg sesat cari tmpt2 menarik di mesia ngeh3 sbb tu kena poyo2 buat travelog walaupun x byk info hrpnya dpt membantu. last month seperti biasa bln feb ada visit student praktikal. seperti thn lps amk pantai timur tp kali ni kena singgah sg buloh sbb ada sorg stdn kt sana. bertolak di pagi hari dari perlis. singgah di RnR tapah kot lupa. kasik kanak2 bermain dulu smbil menunggu ibu dan daddy berurusan hihi

 

 

 

amukan

amukan

 

ank dua nk bergilir ke toilet n solat pun kena tahan amukan. cmne anak 3 yg berderet huhuhu

check in hotel dlm kul 8 mlm. percutian bajet. x mo tambah duit hotel kalu boleh muhehhehe mana nk dpt derrr hotel selesa sgt rm180. google punye google jumpa shah’s village hotel

 

 

 

pic google

pic google

 

siapa sangka di celah2 bangunan pencakar langit ada resort dikelilingi pokok2 nyiur yg melambai ahaks dongak atas nmpk hotel hilton, vistana, apa ntah lg

 

 

 

DSC08721

lobby ini kami yg punyeee hahhaha check in mlm. x dak org melainkan pekerja2 mereka 😉

lps mkn kuar dinner kt mcdonalds sbb dah kul 11 huhu esoknya pagi2 lps bekpes set gamin nk p tmpt LI ittewww…tgh2 jln terlps simpang. ikut gamin 20 min jek tp dok main pusing2 ‘we r calculating’ byk kali dok bising. call je lah stdn tu ckp sesat hahha dia pom soh tgu kt stesen ktm. x smpi 5 min dr ktm sg buloh tu muhehhehe . dkt kul 1 kuar kilang..mari lah kte meronggeng sejam dua, p suria KLCC. cari jalan mudah hhahaha signboard dimana2

 

DSC08728birthday treat dr daddy tp byr sendiri muhehehe yg penting bersama org2 tersyg *sila muntah. imran nk naik lrt sbb tu dtg sini. cari tmpt yg parking secure. stesen lrt x yah lintas2 jalan hehe tp pic dlm lrt tarak. ibu control imran. daddy control iqbal. iqbal tau lari x pandang dpn. risau terbabas masuk railway. menangis x berlagu la ibu. dlm train malu ahkak nk buat kuar kamera hahhaha tp ada sorg kakak dok seb bera bersembang tanya dr mana bla3. siap ckp nape parking kt klcc mahal. x p situ2 yg free. soh bwk imtan dok dpn skali. lrt bape min sekali bla3 ahkak senyum saja. x kan nk explain satu2. may b ingat kami rombongan cik kiah x penah naik lrt muhehehhe

 

DSC08731

 

feeling p bicester outlet hahahha tp sah2 obersea ala2 JPO open air ….pojaan idola mummy amjad haha lg byk koleksi lg vangga hhaha

DSC08733

 

DSC08734

deco sempena CNY

 

DSC08735b4 kul 5 ptg dah set nk kuar dr KL. ngak mau merasa jem tp mkn jem jgk hahahah dkt maghrib br smpi selesa hillhomes. selalu nmpk tepi highway nk blk kg. sbb designnya ala2 english style. why not give a try dok sini muhehhe try x try rasa syahdu ala2 pencinta alam. sunyi sepi wakakak

selesa

seperti biasa restoran masakan thai merata2. mlm tu mkn kt restoran thai kt luar hotel…esoknya kul 9 dah bertolak. hotel ni mmg utk pencinta alam kot ada la set2 dah berusia. ada mat salleh siap mkn angkat pinggan sendiri. bgs btl. kt penjom lama plak sbb guard bangla x bg msk x dak safety boat. sejam jam lbh tercegat kt guard. diorg mmg bgs. kalu p sana nk soh msk plant. sv diorg sendiri dtg jmpt br bleh msk. kul 1 lbh br kuar dr mining tu. menuju ke cherating. kt RnR sini jupe seorg pemimpin pembangkang yg tersohor. aku kuar toilet, dia nk msk. lama kulihat beliau seperti kenal. lalu beliau tersenyum muhehhe br kucam. trs geletis org bsr senyum kt aku. bodyguard beliau jambu2 cm hairul hok alohhh gaggaga

 

DSC08738

bag utk check in di suria cherathing beach resort…bantal bucuk tdo hotel br carik. ngada2 sggh. terlupa bwk naik kena turun amik dalam keta koh3 dpt la imran mandi pool sepam kt sini. kalu idak mmg check in n check out hotel jek hihiih tghari esoknya lps check out trs ke rumbia resort villa utk family day

 

rumbia-resort-restaurant

 

 

dpt sakit masa sukaneka jatuh menghempap kaki sendiri.

me

 

 

kecik plak…dpt cr ibu dan daddy imran disitu muhehehhehe

paper

 

kami rumah biru ngeh3 sila cari *kalu dpt trace sila tuntut hadiah di kaunter jj muhehehe

abs family blk tdo kt kg 1 malam..berakhirlah perjalanan kami..oh sy mau kamera br supaya lbh semangat utk mengambil pic hak3

CH lagik part 2

*n3 ini ditulis minggu lps mihmihmih

settle dgn frgs, ergs on progress. harap2 lekat la satu utk financial support projekku. so bleh la relax2 disamping keje2 hakiki…

sekolah ariq x penah update hahaha bz benor ibunya. tunggu la publish satu2. ni pun cite thn lps x abs lg 😉

make it short je lah. kul 5 ptg baru btl2 gerak nk blk umh tokma. konon confident sbb penah lalu tup2 silap amk jalan jgk. jupe org asli, rendah hutan belantara. x jupe pun felda aring. laluan felda aring much better. laluan yg ni scary giler dah la lalu time maghrib. tembus masuk main road jeli dkt kul 10 mlm 😉 baru la lega hahaha

sampai2 umah dah banjir kilat. keta pun kena park tepi jalan. dpn umh dah penuh air. lama x merasa banjir kt kg. 2 hari masak dlm air hahaha hari ke 3 bekalan air paip x dak. beli makanan kedai je la. sepatutnya x kena pun banjir kg ahkak tp sbb sistem parit x betul selalu la banjir kalit hohoho selagi ujan x behenti air x ke mana ;(

blk ke perlis semula di pagi hari sbb cuaca x menentu nih. singgah cmart sg petani. duta cmart kekdahnya. asal nmpk nk singgah hahaha tp cmart sp lg hebak dr arau.

Image

*samb balik hari ni hahahhaha

penutup travelog 2012…….

2013 dah masuk bln 2…cpt jek masa berlalu. still tengah adapt ngan skol imran. 2 bln sekolah baru 2,3x awal hahaha aawl maksudnya sempat sertai perbarisan pagi…. sempat berjalan nk ke padang bersama2 haha biasanya perbarisan dah abis. bdk2 dah start main kt pdg. teruk sungguh. nk awal ada jek rintangan. tiba2 imran berry2. x pun iqbal yg  berry atau cry2 nk nenen.

malam plak kalu try utk ulang qiraati semuka dua. imran plak yg dah ingat nk ulang muka surat tu jek hahaha parok dan parah. berdrama la nk soh ulang yg x fasih lg. abc sume x buat revision pom sbb ibu x larat nk berdrama. penah ada sekali homework. jenuh nk perabis huruf  ‘a’ satu baris. last skali ibu jgk buat. plzz cikgu jgn bg homework hahaha

moga schooling imran baik2 saja..ibu x kisah nk kena layan drama bgn pagi nk mandi. kena tol roti sosej singgit dua setiap pagi. balik skol kena tol lg air 2,3 hengget. belanja sekolah imran kalah abg adam darjah 2. target abis sume buku qiraati jek thn ni. amin. yg lain2 tu pakej lah skali mih3