anak-anakku

 

Sesungguhnya anak-anak ni saham akhirat kita

x kira boboy ke gegirl…yg penting didikan…moga anak2 kte dpt tolong kte dunia dan akhirat…baby IA jr pom ikut abg imran …boboy jgk…so recycle blk la baju2 abg imran yg dah 2 container plastik tu..kalu bj berjalan ada yg baru pakai sekali dua hihiihi….

byk cite ekceli tp nk siapkan carry mark dl….settle subjek sem ni…prepare utk subjek sem dpn….dua2 subjek amik awal..smpt msk 4,5 weeks jek…so soklan xm..mid term…tutorial sume kena buat awal ..juga notes utk subjek baru…sib baik basic sajork ;)…

layan pic abg imran yg makin notti manja kuh3…

1 thn 3 bln…behave lg dok dlm car seat

 

—<@ ibu yg selalu over kalu camwhore

—<@ ibu masa ni baru peknen 2 bulan…tp ms ni mmg dah obes no wonder baru 7 bulan ramai yg tanya tunggu hari dah ke 😉

—<@ imran yg penuh xpressi

—<@ kekonon pandai nk bukak pintu

—<@ x sampai lerrr

—<@ barney die hard fan…sila abaikan baju2 x berlipat yg dah membentuk banjaran titiwangsa smpi jatuh2

—<@ lali

—<@ imran in wonderland

—<@ aksi sebelum tdo

—<@ lompattttt

Advertisements

sebuah hadiah berbalut oren bercorak bintang2 berreben fink dan bernombor 11

dah 2 malam aku x tdo…..incident 2 hari lps masih menghantui aku….buat aku berfikir dan terus berfikir…berfikir menda yg sama…org yg x kena x tau…bleh ckp laa apa saje….depa x tau masa conference tu nk jadi betapa sakitnya hati aku…. dilayan cm aku yg terhegeh2 nk buat keje…kalu dah lupa sila baca n3 ni

sampai satu tahap…aku dah set lps ni x nak ada kaitan dengan conference ni….lps aku p hantar sijil tu..kira aku dah basuh tangan ..full stop…akak dah serik…kalu ada kaitan pom yang tercatat dalam es-kay-tee….x dak la malu ngan diri sendiri tulis dlm es-kay-tee at least buat keje dari tulis dlm es-kay-tee tp keje haram x buat apa… even ink sijil yg dkt 80 kpg aku print tu pom aku x claim…kira sedekah je lah…dah jaga sgt budget, aku pom naik meluat…so buat la percutian free ke disneyland (ada hati nk p disneyland ke)…p makan kt hotel 5 star ke ..kt park royal ke….bbq gajah ke rimau sempena nk merai ajk yg buat keje..aku mmg x nak terlibat….so aku x p bila ada invitation dan aku x reply pom ckp x nak p …biar diorg rasa apa perasaan  kalu kte mau org respon org buat x tau (emo di situ..)

ingat cite dah abis…sbb aku x mengharap apa2 pom…tgk2 dtg opis ada opismate bg hadiah cabutan bertuah…pihak sana kirim …ok fine xcited…sape x suka dpt hadiah… ‘sebuah hadiah berbalut oren bercorak bintang2 berreben fink dan bernombor 11’ yang menjadi pemula incident… i pom excited, mula2 ckp x mo sbb dr conference tu…

aku : x mo la kalu depa yg bagi

opismate : kalu x nak.. aku amik

aku : jap la nk tgk apa (dalam ati pegang rasa lembek2 cm towel…dpt towel ok jgk bleh lap2)

opismate : towel kot..xxx dpt towel

(aku bukak tgk2 beg conference siap cd sume adussss..i pom p blk kt opismate ni)

aku : amik la sape nk…(ada la yg willing nak…akak bg ngan rela hati)

aku msk dlm opis aku smula….dgn hati penuh sentap…ltk status kt fb n ym

tgk jam 11.33 am ….x smpi setengah jam ada emel masuk …subjek : FWD : Ehsan dr kengkawan…banyak lak tu …satu lg emel fwd jgk….subjek status aku tu…..emel dr org sana

dua org ok informer….yg inform org sana status aku ni…aku x tau apa motip dia…rasanya org2 dlm conference tu jgk..semestinya org tu dlm friend list aku..isi emel hanya copy paste status n komen2 dan satu lg print screen ok dlm btk jpeg…..ada banyak andaian kalu utk informer ni….

1. may b dia ni si pembungkus hadiah atau pengikat reben atau pembahagi hadiah..rasa tersentap aku x hargai hadiah dia

2. may b dia saje nk jd pengaman PBB ataupun nk tunjuk dia alert n nk buat baik ngan org sana…sume informasi nk bagi

3. saja nk buat lawak jd bahan gosip kt kedai pak mat nt

4. mmg nk jd batu api

may b org sana x sangka aku nk reply emel dia…aku reply cite apa sebenarnya aku x puas ati…cite bukan hanya pada hadiah…dari masa persediaan conference lagi….mula2 nmpk ok..ada call mtk jd ajk…siap ckp face to face lg…org tu pom lg dah lama keje sama2…mmg aku respect dia…mana mungkin aku tolak…mmg suka pom buat keje cmni…walaupun org nmpk cm remeh, exploid tenaga ke apa…tp aku suka buat keje ramai2..isi beg sume..dah byk event yg aku join..walaupun masa perjalanan event mcm2 cite..kena stay smpi tengah malam, buat buku proceeding sendiri… tp bila majlis abis…kte akan rasa puas ati..mana yg kurang jadikan pengajaran plak lepas tu…tp x penah dilayan mcm ni….

conference kali ni bila dah 3,4x meeting aku dah rasa x sedap hati..macam ada usaha nk kuarkan puak2 jemputan luar ni (conference ni ekceli bidang org, aku dan kwn2 hanya dijemput mtk tlg atas kapasiti dah biasa jd ajk)..tp aku stay jgk..ingat kt org yg invite…tp bila esok nk ke langkawi pom ada usaha2 x nak kami amik port..siap p meeting dlm keadaan banjir2 tu org masih main rahsia2…pdhal dlm meeting awal dah decide sape buat keje apa…saat genting cm 2 masih bertindak cm bdk sekolah…ajak meeting tp sembang menda lain buat x tau pada yang dipanggil meeting ni..baik x yah panggil..ingat senang nk p…tepom van resq sume….bila tanya nak buat itu ini sume main x pe2…akak hot…mcm akak nk sgt buat keje…dah org lantik dan bagi2 keje…x kan smpi masa nk lepas tgn..patut masa tgh2 org sana amik mandat buat conference tu..dia kena ckp terang2 ..nk puak2 depa saja…kami bleh tima…kami bkn bukan sek tadika…sekali ckp kena, jd kejap ckp x perlu..mana satu yg betul..cakap terus-terang…maksud tu biar sampai clear..

pjg pulak aku meng ‘flashback’ hahahha….

beg tu yang menyebabkan aku ingat menda ni semua…beg tu mmg ptt bg sajork..x patut buah hadiah…bleh jd token bg cm tu jek…x perlu bungkus letak reben …jd cabutan bertuah…nk gula2 kan mereka yg sethn dua bekerja bleh ..ni kt org yg dah lbh 5 thn keje (bkn nk berlagak tp agak2 lah)…dah organise mcm2…beg mcm tu dah 2 kotak kt umh…rosak cam tu jek…x guna…kalu x nak kuar duit…x perlu buat cabutan bertuah…org yg dpt ni rasa terhina…cam ni ke cara hargai org….kalu nk hargai barang yg rega singgit pom bleh buat org terharu…sbb tu aku tulis

vavavvava dpt cabutan bertuah – ekceli mmg terkejut ada org ingat n kirim hadiah even x p dinner tu

terharunya – mmg terharu dpt sebuah hadiah berbalut oren bercorak bintang2 berreben fink dan bernombor 11..

weekkkk – lps dah bukak mmg dpt weekkkk je lah…menda x ptt buat hadiah..x tau la sape punye idea

 

tp nk buat cmne..aku x salah pihak sana yg fwd emel tu kt aku ..x tau niat dia apa…dia saja yg tau…saja nk perli ke nak buat lawak..yg penting aku dah explain…biar pahit utk ditelan…padan muka aku ngan sama.x leh tdo malam…berani buat berani tanggung….ye lah bukan senang nk terima org komen kita mau makan minggu2 atau bulan2…

aku tunggu reply..kot nk bg sepatah dua kata ucapan utk aku..x dak la plak..penat aku susun ayat emel tu…aku jd eager nk tau..apa respon sebelah sana…call la kroni dia…biasa la cover baik…bla bla bla…org sana ckp sj nk perli…nk melawak….bila tanya x nk reply ke..nk jgk dengar pihak sana punya pendapat ke nk bg penjelasan ke menda2 yg i x puas ti tu….kroni jwb “x yah tunggu lah..x kan balas..dia ckp x cerdik kalu balas” 😉

sape yg ‘cerdik’ kt sini…aku yg membuta tuli p publish status emo cm 2 kat fb ..dah tau tempat awam…friend list pom sume org dlm skol…si informer yg ‘cerdik’ yang x tau pangkal hujung cite p paste dan send ke pihak yg sana atau pihak sana yg p fwd kt aku

x dak sape yg ‘cerdik’… “cerdik” kt sini membawa maksud org yg bleh bezakan mana yg buruk mana yg baik..mana yg perlu layan..mana yang x perlu…menda ni sume berlaku dlm masa 2 jam….aku publish status, informer copy paste n emel org sana, org sana terima n forward kt aku…aku plak p balas nk explain bagai…maknanya semua meletakkan emosi kt depan…x sempat nk meng’digest’ apa tindakan yg paling rasional patut buat..aku pom tgh emo..rasa nk all out lps sume menda yg tak puas ati selama ni tanpa fikir perasaan org yg nak menerima…org sana pom x perlu fwd kt aku…aku nih timun …dia durian (amik konsep timun-durian kak awin)…timun dok atas ke ..bawah ke…tepi ke ..kanan ke…timun jgk yg luka…durian kan raja buah…dia lah yg menang…aku x puas ati kt dia….x dak effect apa2 pom dia…kang dah tau sume….dah wujud suasana x sihat…dah x bleh pandang muka masing2….selama ni x pe la..aku sorg yg x puas ati…aku bleh control tiap kali terserempak buat purak2 senyum…

aku risik2 nak tau si informer nih ….dua org lak tu..yang sorang dpt tau pompuan…dah sort2 staff pompuan…bape kerat sgt…mesti yg muda dari aku silap2 ex-student aku sendiri ..yang tua dari aku x dak masa nk buat keje cmni…walaupun dah bg ucapan dlm fb..

ni ucapan khas utk informer no 1..

utk adikku, pesan akak …lain kali nk buat apa2 ….amik tau dulu nape akak tulis cm 2…jgn tak tau hujung pangkal tiba2 nk buat kebajikan ….x dak menda yg terjadi tanpa reason yg kukuh…akak bukan saje2 nk sentap…kalu adik lah org yg tukang wrapping hadiah…akak bukan marahkan hadiah adik…bkn x appreciate…tp kronologi2 kt atas tu yg buat akak geram….skol kte ni kecik jek…nt dok satu building..duduk dlm satu meeting..adik x perlu jd batu api nk laga2 kan org…akak x pernah cuit adik..adik pom x perlu la susah cuit akak…wujudkan lah suasana tmpt kerja yg sihat…tp apapun jasa adik akak dikenang, memberi laluan yg terbentang luas utk akak luahkan ketidak puashatian akak kt pihak sana..walaupun lps ni akak x tau apa nasib akak…akak ni timun..org sana durian….akak soh mengaku siap publish dah kt fb adik x nak mengaku…kalu x akak nk bagi hadiah letak reben besar2….moga tuhan balas la jasa2 adik ni…membuatkan sel2 otak akak saling berhubung dgn pesatnya….walaupun skrg dah mcm2 berlegar dlm pikiran akak…brg2 baby x beli lg, cmne kisah bersalin kali ni, baju nk p big kenduri kt sini + kt kg x beli lg, road tax ngan insurans keta kena renew bln 6 nih (menda kerja x yah la list)…at least dgn jasa baik adik ni akak adalah menda lain yg nk difikirkan selain masalah2 duniawi akak nih..smpi x tdo 2 malam dah …harapan akak, adik dpt amik pengajaran la menda yg berlaku… sebelum bertindak kena pikir 2x jgn jd cm akak…selalu meletakkan emosi didepan…maap la ucapan pjg berjela (ntah org yg dituju baca ke idak hahahha)

 

utk informer no 2…aku x dak clue sape..x leh nk buat ucapan

yang menghantui aku skrg..aku ada musuh dlm selimut ke…aku rasa rutin idup aku simple ..i’m a simple ibu life in a simple world…life aku start subuh..siap2..dekat kul 8 kuar umh..thumbprint kt Ukk.pee…p anta imran….kalu ada keje ke ada lab ke kt muhibah…singgah bekpes ngan puak2 nakal..berhai2 bye2 dgn set2 opis….melawak2 mana yg jupe dlm opis tu….kalu x singgah opis sana, tapau  mknan..mkn kt opis jln serawak jek..ptg pom kul 5.10 blk..amik imran…blk umh..hal ngan family….8.10 -5.10 tu pom buat hal sendiri…selain keje2 opis …gosip2 ngan puak2 di alam maya…kdg2 buat2 keje notti jgk tp ngan puak nakal je…x melibatkan org lain…biasa gosip x kan lps keluar…dlm circle kitorg jek…bila masa plak aku ada nk create musuh..eeee geram lah wehh…

x tau keadaan bila nk pulih cm biasa….sampai bila aku ngan org sana bleh btl2 neutral..nasib aku mcm mana…pandai sgt bergaduh ngan durian…bkn dlm ms 2,3 minggu ni lah kot..aku pom agak canggung…ye lah dah salah aku teremo lebih…dia pom mesti susah nk tima apa yg aku cakap…tp x pe lah tuhan tu maha kaya, maha pemurah, maha pengasih…anggap je lah ni asam garam kehidupan….x thrill la hidup x dak masalah…ada la hikmahnya incident ni berlaku..x nampak sekarang..nampak kemudian (mode: sedapkan hati sendiri)….malam ni bleh la aku tido ngan lena…aminnnn

feeling artis

tiba2 rasa i ala2 artis.. fb i di print screen dan di copy paste ….nk marah pom ada, nk gelak pom ada…

salah i kah – biasa la kan fb kan tempat melpskan emosi..bila sentap trs type

salah informer kah – smpi 2 org tu…ke lebih…bleh mtk keje part time kt program *fuhh ke *melodi ke x pom bukak blog gosip artis…kan depa selalu cr sumber gosip dgn menggodek fb n tweeter org..may b niat si informer nk jdkan bahan gosip je kot..bkn niat nk jd batu api…wallahualam..

salah penerima maklumat kah – yg p emel blk kt i kuh3….beliau pun may b nk kan penjelasan

apa2 je lah… menda dah jd…ketidakpuashatian pom terluah…kot2 ada yg terguris ati….peace no war…i pom insan biasa ada hati dan perasaan….tiap2 tahun mesti ada buat kes hhahaha dasar budak nakal